Recent Posts

24 Aralık 2009 Perşembe

Aynı Takımdan 4 Ortasaha Seçimi


Geçtiğimiz haftanın kadrolarında Galatasarayla ilgili ilginç tercihler söz konusuydu. Taner Sezgin ortasahasını 4lü olarak kurmuş ve 4 oyuncusunun tamamını Galatasaray'dan seçmişti. Forvetin olmadığı ve Kewell'ın forvet oynadığı bir haftada mantıklı bir risk bu. Diğer oyuncuları ise Arda(*), Keita ve Elano. Keza Eray Tayyar da aynı 4lüyü ama Elano kaptan olarak ortasahasına yerleştirmişti. Onun 3-5-2 taktiğinde ortasahasında ekstradan bir de Olcan vardı.

Geçen haftalarda defansın ve kalecinin 4'ünün birden aynı takımdan seçildiğine ya da forvet hattının 2 oyuncudan oluşturulup ikisinin birden aynı takımdan alındığına çokça rastlamıştık ama ortasahada aynı takımdan birden 4 oyuncu alındığına şahit olmamıştık. Galatasaray bir gol yediğinde direk 8 puan birden gidiverecekti en basitinden. Ya da Galatasaray örneğin sadece 1 gol bulduğunda bu 4 oyuncunun en iyi ihtimalle ikisi iş yapmış olacaktı.

Sonuçta Galatasaray bir gol attı ve gol yemedi. Oyuncuların 4'ü de gol yememe puanını kazandı böylece. Ve o atılan tek gol için Taner ve Eray adına en iyi senaryo gerçekleşti. Asistli bir gol gerçekleşti ve hem asisti yapan hem de golü atan, bu 4 oyuncunun içinden çıktı. Gerçi Arda ve Elano kaptan tercihleriyle, hem Taner hem de Eray iş yapan ikiliyi ıska geçerek kaptan puanından 5x2'yle iktifa etmek zorunda kaldılar.


Videoda da izleyeceğiniz üzere çok ilginçtir, golde bu 4 oyuncunun da katkısı vardı. Pas trafiği Arda ile başladı. Arda sağındaki Elano'ya verdi. Elano güzel bir arapası ile Keita'yı kaçırdı. Keita yerden bir pas ile golün asistini yaptı ve Kewell topu boş ağlara gönderdi. Kapışmacılarımız Galatasaray'ın hucüm gücünü iyi analiz ettiklerini yaptıkları bu 4lü ortasaha seçimiyle ispatlamış oldular ama bu 4 oyuncudan sadece son ikisi puan kazandı. Asistin Asisti Kuralı olsa Elano'ya da ekstradan puan verilirdi.

Böylece sırasıyla Arda-Elano-Keita-Kewell işbirliği ile gelen gol 5+3=8 puan kazandırdı bu 2 kapışmacımıza. Toplamda ise bu 4 oyuncudan ikisi de 32'şer puan kazandılar.

Taner Sezgin
Arda Turan(*) : 10
Harry Kewell : 10
Abdul Kader Keita : 7
Elano Blumer : 5
Toplam Puan : 32

Eray Tayyar
Elano Blumer (*) : 10
Harry Kewell : 10
Abdul Kader Keita : 7
Arda Turan : 5
Toplam Puan : 32

Asistin Asisti


Başlıktaki gibi bir kurala yurt içi-dışı başka bir FF oyununda hiç rastlamadım ama bundan bir sonraki yazımın konusunda geçecek, bundan dolayı önce Alternatif FF Kuralları etiketine bunu yazmak istedim. Alternatif Kural derken illa uygulanmaya müsait ya da mantıklı olmasına gerek yok bu etikete yazılanların. Buraya farklı ve ilginç hatta absürd olabilecek her alternatif kural yazılabilir. Fantezi Futbol Kuralları konusunda bir beyin jimnastiği gibi bir şey yani. Hatırlarsınız sene başında Fantezik Bir Fantezi Futbol ismindeki yazımda yurt dışındaki Fantezi Futbol Sitelerinin tamamen esnek bir şekilde yarışmacıların kendi kurallarını kendilerinin belirledikleri bir yapıya geçtiğinden bahsetmiştim. Bunun içini doldurmak gibi bir şey işte bu etiket ...

Gelelim yazının konusu olan kurala. Futbol komplike bir takım oyunu sonuçta, bazen kendi yarısahanızdan taça çıkmakta olan bir topun son anda kayarak bir futbolcunuz tarafından kurtarılması bir hızlı atağın başlangıcı oluveriyor. Ve bu ilk hamleden son gol vuruşuna kadar geçen belki 5-6 pasın tamamı golde büyük bir katkıya sahip olsa da Fantezi Futbolda sadece son pasın puan değeri oluyor. Yani aslında skor basını sistemiyle aynı. Golü atan, hadi bilemediniz asist istatistikleri tutanlar tarafından da biraz asisti yapanlar yüceltiliyor o kadar. Ondan önceki 5 pası görenler ise sadece Banu Yelkovan, Okay Karacan, Uğur Meleke, Tanıl Bora, Mehmet Demirkol, Bağış Erten gibi isimler oluyor. Fantezi Futbol sonuçta skora göre puanlamaya dayalı bir oyun ve Seçkin Köksal'ın da bir yazısında bahsettiği üzere basit kaldıkça ilgi zirvede kalıyor. Komplikeleştikçe yarışmacılar kuralların içinde boğuluyor ve oyundan çabuk kopuyor.

Bunu da göz önünde bulundurarak abartmamak ama en azından golde bir adım öncesine gitmek bence mümkün gözüküyor. Asisti yapan oyuncuya verilmiş net pasları "Asistin Asisti" kontenjanından ödüllendirmek mantıklı olabilir bence.

Zira bazı pozisyonlar oluyor 2-3 çalımla güç bela getirilmiş bir top, golü atan ve asisti yapan oyuncunun sadece birer tek vuruşu neticesinde golle sonuçlanıyor. En azından bu pozisyonlardaki emeğin de karşılığı verilmiş olur.

Alternatif Kural : Golde asisti yapan oyuncuya verilmiş net paslar "Asistin Asisti" olarak adlandırılır ve asist puanının yarısıyla puanlandırılır. (Asist 3 ise Asistin Asisti : 1.5 , Asist 4 ise Asistin Asisti : 2 şeklinde)

NOT : Resimde Ernst'i kullanmamın sebebi bu şekilde bir kural olsa Asistin Asisti puanını bizim takımda en çok alacak oyuncunun Ernst olacağını düşünmem. Galatasaray'da Mustafa Sarp ve Ayhan, Fenerabahçe'de de Baroni bu puanları götüreceğini düşündüğüm diğer isimler. Böylece bu kuralla Fantezi Futbolda atıl kalan ve pek tercih edilmeyen ön libero kavramına da iade-i itibarı geri verilmiş olur.

Tek Rakibim Türk Hava Yolları

20 Aralık Pazar , Saat 22.14
- Benim rakibim sadece sensin Eray , seni geçeyim bana yeter ...
Serdar Odabaş

20 Aralık Pazar , Saat 22.32
- Benim rakibim Eray ve Tunç . İkinizi geçtim mi bu iş tamamdır ...
Serdar Odabaş


20 Aralık Pazar , Saat 22.47
- Benim rakibim Mahmut Aras . O Colman'ı almıştır diye aldım . Ben yerimde kalayım , geçilmiyeyim bana yeter ...
Serdar Odabaş


20 Aralık Pazar , Saat 23.29
- Benim rakibim sadece sensin Eray .
Serdar Odabaş


20 Aralık Pazar , Saat 23.30
- Sana sezon sonu 50 puan fark atacağım lan ...
Eray Tayyar


20 Aralık Pazar , Saat 23.31
- Hadi oradan ...
Serdar Odabaş


Edit : 24 Aralık Perşembe , Saat 09.50
- Eray'ın bana rakip olması söz konusu olamaz . Tek rakibim sensin TUNÇ BOZACILAR .
Serdar Odabaş

BFFK ... Takım Halinde ...


25 kişilik bir güruhun 100 puan ortalaması ile her hafta zirveye oynayacağını düşünen adam şu anda Bakırköy'de ! Fazla düşünmeye gerek yok ilk 10'da olsak ve kalsak kafidir bizlere . Belki sezon sonunda koçero yine psikolojik darbe yapar , birilerini atar , BFFK'yı yalandan üst sıralara koyar ... Kimbilir - Kibariye !

1.Hafta # 13.sıra (69,60)
2.Hafta # 13.sıra (54,50)
3.Hafta # 10.sıra (55,82)
4.Hafta # 10.sıra (66,71)
5.Hafta # 8.sıra (65,50)
6.Hafta # 8.sıra (48,36)
7.Hafta # 11.sıra (64,54)
8.Hafta # 10.sıra (62,64)
9.Hafta # 11.sıra (72,35)
10.Hafta # 10.sıra (71,50)
11.Hafta # 8.sıra (49,37)
12.Hafta # 7.sıra (56,67)
13.Hafta # 8.sıra (67,07)
14.Hafta # 9.sıra (48,63)
15.Hafta # 7.sıra (72,85)
16.Hafta # 8.sıra (61,00)
17.Hafta # 8. sıra (61,84)

Kaptan Pilotunuz Konuşuyor : Lütfen Beni Bu Kaptan Çıkarın ...


10. hafta kaptan Battalla ...
Oynama Süresi 90 dakika : 3 puan
Attığı Gol 1 Ustaca : 5 puan
Yaptığı Asist 2 Yavaşça : 6 puan
Takımı Gol Yemedi Ha : 2 puan
Toplam : 16 Bursa ...

Bu senenin kaptandan en çok puan alan yarışmacıları tam tamına 4 kişi . Al karesini 16 Bursa . Battalla 4x4'lük iş yaptı o hafta ve Türkiye fantezi futbol camiası puan bakımından dalgalandı da durulamadı hatta . Helal olsun LA BATTALLA ... Bir küçük ödül de bu kulvarda sahibini bekliyor , ilerleyen haftalarda sadece bir kişi çıkmazsa ya kura çekeriz aralarında ya da feragat kavramını devreye sokarız usulca . Ancak Battalla'nın hemen arkasında bir usta va ki ; ismi Alex De Souza ve inanın Alex De mi Souza demeyin bana , gerçekten Alex De Souza ...

1.Battalla 32 puan
Tunç&Seha&Bilgin&Bülent

2.Alex De Souza 28 puan
Erdem&Barış T.&Serdar
Barış A.&Emre O.&Mahmut
Taner&Eray&K.Bülent
Tibet&Hasan&Emre İ.


3.Alex De Souza 26 puan
Serdar&Barış T.&Birol
Tibet&Emre İ.

4.Alex De Souza 26 puan
Tarık&Bülent&Barış A.
Taner&Mahmut&Engin
Serdar&Emre İ.&Emre O.
Barış T.&Seha&Tunç
Hasan&Seçkin&Tibet


5.Arda Turan 26 puan
Gökhan&Tolga&Barış T.
Onur&Seha&Volkan


6.Dos Santos 26 puan
Eray&Onur&Bilgin

7.Colman 24 puan
Serdar&Bilgin