Recent Posts

29 Aralık 2009 Salı

Haklısın Ablacığım ...


Oh be, kendim gibi düşünen birini buldum sonunda. Banu Yelkovan bugün Radikal'de çıkan yazısında Galatasaray'ın ilk yarısını değerlendirirken Elano hakkında yazmış. O da Asistin Asisti diyor ...

Sabri: Seyredenleri şaşırtan bir sezon geçiriyor. Sadece oyundaki gelişimi değil, maç sonu açıklamalarıyla da Hollandalı, bir klonu bizim ‘Sarbi’nin yerine geçmişe benziyor.
Ne’lano?: Gelişi rakip taraftar forumlarında infiale yol açan oyuncu Kayseri maçındaki füzeyi saymazsak, uzunca bir süre Gürcan Bilgiç’i haklı çıkaracak bir performans sergiledi. Son haftalarda çıkışa geçen oyuncunun “Asistten bir önceki pasın da istatistiği tutulsun” diye başvuruda bulunması an meselesi.
Hayal kırıklığı: Yeni Zidane mı, yeni Figo mu olduğuna karar veremediğimiz Aydın, ilk haftalardaki performansını genele yansıtamadı. Galatasaray taraftarı onu ‘şut atması gerekirken pas veren, pas vermesi gerekirken şut atan adam’ olarak kategorize etti ve sildi.
Keita: Galatasaray’a, Lille’deki Keita mı, Lyon’daki Keita mı geldi sorusunun cevabını hemen verdi. Sezona sağ kulvardan oldukça hızlı bir giriş yaptı. Galatasaray’da birçok maçta farkı yaratan oyuncu oldu.

Takip Ediliyoruz

BFFK Night Club


Haftanın birincisi olan arkadaşlarımız kendi beğendikleri şarkıları ya da günün anlam ve önemini anlatan nağmeleri bizlerle paylaşıyor , 1 hafta boyunca sitemiz müzikhole dönüşüyor ve tatlı ezgiler bizlerin ruhunu doyuruyor . Elbette bu güzel bir şarkı olduğu müddetçe ve Cemiyette Pişmediğimiz sürece ! Barış Tanrıkulu'nun müziğe karşı tutumu ve üç silahşörleirn kararsız davranması dışında herkes birşeyler dinletti bizlere . İnşallah bundan sonra da güzel kulakları olanlar birinci olurlar ve bol bol güzel insanları bizlere sunarlar . İlk yarı aşağıdakiler misafir oldu sitemize bakalım ikinci yarı kimler davetli fantezimize ...

BFFK Gece Kulübü - Bar
Canlı Müzik & Eğlence & Süpriz Sanatçılar
(1 yerli içki dahil)


Onur İhtiyar
Kadir Tapucu - Dönüşüm Muhteşem Olacak
Barış Tanrıkulu
Müziğe karşıyım
Çağrı Vatansever
Güzin&Baha - Ateşböceği
Seçkin Köksal
Elvis Presley - Murathan Ko çak o zaman çak çak çak çak
Bilgin Gürses
Cengiz Kurtoğlu - Hele Gel
Gökhan Tavukçu
Flört - Cemiyette Pişiyoruz
Ali Tarık Uçur
Livaneli - Kardeşin Duymaz
Taner Sezgin
Modern Folk Üçlüsü - Deriko
Tibet Çetinkaya
Nalan - Farzet
Barış Tanrıkulu
Müzik Olayına karşıyım
Tunç Bozacılar
Barış Manço - Sarı Çizmeli Mehmet Ağa
Ali Tarık Uçur
Nev - Sükut–u Hayal
Tolga Güven
Sezen Aksu - Son Bakış
Erdem Ergenç
Nilüfer - Mor Menekşe
Birol Sezgin
The Cure - Tainted Love
Önem Neidik
Funda Arar - Yak Gel
Erdem & Gökhan & Birol
3 birinci 1 şarkıda mutabık kalamadılar
Erdem Ergenç
Ufuk Bigay - Bir Numara
Gökhan Tavukçu
Yedi Karanfil - Çalıkuşu

Sonuncu Onuncu & Birinci İrinci ...


Haftalık Birinciler

1. Hafta Onur İhtiyar
2. Hafta Barış Tanrıkulu
3. Hafta Çağrı Vatansever
4. Hafta Seçkin Köksal
5. Hafta Bilgin Gürses
6. Hafta Gökhan Tavukçu
7. Hafta Ali Tarık Uçur
8. Hafta Taner Sezgin
9. Hafta Barış Tanrıkulu
10. Hafta Tunç Bozacılar
11. Hafta Ali Tarık Uçur
12. Hafta Erdem Ergenç
13. Hafta Birol Sezgin
14. Hafta Önem Neidik
15. Hafta Erdem Ergenç
Gökhan Tavukçu
Birol Sezgin

16.Hafta Erdem Ergenç
17.Hafta Gökhan Tavukçu

Haftalık Sonuncular

1.Hft # Tibet Çetinkaya
2.Hft # Çağrı Vatansever
Tibet Çetinkaya
Mahmut Aras
3.Hft # Birol Sezgin
4.Hft # Tibet Çetinkaya
5.Hft # Hasan Bünül
6.Hft # Çağrı Vatansever
7.Hft # Tolga Güven
8.Hft # Ali Tarık Uçur
9.Hft # Kadir Bülent Şener
10.Hft # Ali Tarık Uçur
11.Hft # Emre İpal
12 Hft # Seha Yeşildere
13.Hft # Onur İhtiyar
14.Hft # Onur İhtiyar
15.Hft # Bilgin Gürses
16.Hft # Önem Neidik
17.Hft # Ali Tarık Uçur

Gökhan Tavukçu ve Erdem Ergenç'in 3'er kez birinci olarak damga vurduğu ilk 17 haftalık bölümde 12 farklı birinci çıkardı BFFK Ligimiz . Üstüste iki hafta lider olan Erdem Ergenç ile üstüste iki hafta sonuncu olan Onur İhtiyar ve Tibet Çetinkaya dikkat çekerken , Ali Tarık Uçur 2 kez birinci olmasının yanında 3 kez de sonuncu olarak tuhaf bir istatistiğe imza attı . Önemli olanın iki-üç haftalık liderlik değil sezon sonu lider olunması gerektiğini hatırlatır sonuncu olan arkadaşlara geçmiş olsun dilerim . Sonuncu olmayın oyuncu olun , oduncu olmayın bana oduncu gömlek alın (doğum günüm yaklaşıyor da ...)

İlk Yarının Penaltı Raporu


HaberTürk'ün spor sitesi HTSPOR'da ilk yarıda atılan penaltılarla ilgili bir dosya yayınlanmış. Bize esas, tek tek penaltı atan tüm futbolcuların listesi lazım ama bu da fayda verir ...

Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezonunun ilk yarısında, hakemler toplam 24 kez penaltı noktasını gösterdiler. Penaltı atışlarından 19'u golle sonuçlanırken, 5'inden ise gol sesi çıkmadı.

Ligin ilk yarısında Diyarbakırspor, Eskişehirspor ve Kasımpaşa, 3 ile en fazla penaltı atış hakkı kazanan, bu takımlardan Diyarbakırspor ise 3 ile en fazla penaltı golü atan takım oldu.

Ligde bu sezon Gençlerbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Manisaspor ve ilk 4 haftada Ankaraspor'un lehine penaltı kararı çıkmazken, bu takımların yanısıra, kazandığı tek penaltıyı Mehmet Çakır ile gole çeviremeyen Ankaragücü de penaltı golü atamadı.

4 penaltıyla aleyhine en fazla penaltı kararı verilen ekip olan Kasımpaşa, bu vuruşların 3'ünü kalesinde gördü. Ayrıca Bursaspor'un da aleyhine verilen 3 penaltının 3'ü de golle sonuçlandı. 17 haftalık sürede aleyhine penaltı kararı çalınmayan Eskişehirspor, Gençlerbirliği, Ankaragücü, Sivasspor, Trabzonspor ve ilk 4 haftada Ankaraspor'un yanında, aleyhine çalınan 1 vuruş gol olmayan Kayserispor da penaltı golü yemedi. Kasımpaşa, 2 penaltı kaçırarak, ilk yarıda en fazla penaltı kaçıran takım unvanını aldı.

İlk yarıda hakemler yalnızca 4., 5., 12. ve 14. haftalarda penaltı kararı vermediler. Ligin 2. haftasında ise hakemler 4 kez penaltı kararı verirlerken, 2. hafta aynı zamanda, 3 golle en fazla penaltıdan golün kaydedildiği hafta olarak dikkati çekti.

Galatasaraylı Kewell ve Diyarbakırsporlu Mendoza, ilk yarıda attıkları penaltılardan 2'sini de gole çevirerek, en fazla gole ulaşan penaltıcılar oldular.

Ligin ilk yarısında takımların lehine ve aleyhine verilen penaltılar şöyle:

NOT: Penaltılarda ilk rakamlar verilen penaltı sayısını, ikinci rakamlar ise atılan golü belirtiyor.

Aleni İntihal


Gazetelerin spor servisleri ve internet spor portalları ilk yarı değerlendirmelerini ve istatistiklerini yayınlamaya başladı. Bazıları da bugün yayınlayacak. Alışıldığı üzere geçen Salı son haftanın değerlendirmesini yapmışlardı. Bu Salı sıra İlk Yarının toplu bir panoramasına geldi.

Bunlar arasında bizim işimize yarayacak olanları bir araya getirmek ve blogda yayınlamak istedim. İşi copy-paste çöplüğüne de dönüştürmemeye dikkat ederek tabii ... Sonuçta bunlar bizim özgün içeriğimiz değil. Aleni İntihal etiketi altında bunları kategorize edebiliriz diye düşündüm. Kendi emeğimizle çıkardığımız istatistikleri ise yine FF'ye Has İstatistikler etiketi altında yayınlamaya devam ederiz. Bu arada bir zamanlar bir Alen, bir de mekanı Aleni vardı. Sahi ne oldu onlara ???