Recent Posts

10 Ekim 2009 Cumartesi

Eureka !!!


Katsayı matsayı falan demışken aklıma geldı. Koçero, Buğu postunda yazmışsın :

Kendi kendime konuşmaktan zaten helak olmuşum, bir de geçmişi sorguluyorum. Türkiye 1.si nasıl olmuşum lan ben cümlesi beynimde en samimi soruların baş tacı olmuş şekilde yankılanıyor.

Ben de hazır maçlar yokken düşündüm, düşündüm, düşündüm. Bayağı bır beyın jımnastığı yaptım Senın Nasıl Türkıye Bırıncısı Olduğun Konusu hakkında ve aşağıdakı yanıtı buldum :

2008 ÖSS'ye Girecek Aday Sayısında Azalma

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 4 Yıla Çıkarılan Ortaöğretimde Bazı Lise Türleri Dışında Bu Yıl Mezun Verilemeyecek Olması Nedeniyle 2008 yılında ÖSS'ye Girecek Aday Sayısında 400-500 Bin Azalma Beklediklerini Belirtti.
Ortaöğretimin 4 yıla çıkması nedeniyle bazı lise türleri dışında bu yıl mezun verilemeyeceğini anımsatan Yarımağan, bu nedenle bu yıl ÖSS'ye girecek aday sayısında 400-500 bin civarında azalma beklediklerini kaydetti. Başvuru sayısının azalmasının sınava bu yıl girecek adayların üniversiteyi kazanma şansını artırıp artırmayacağı sorusuna Yarımağan, şu yanıtı verdi: ''Tabii artırır. Geçen yılki kontenjanlar Açıköğretim hariç 430 bin civarındaydı. Bu yıl bu sayının azalmayacağını, hatta bir miktar artacağını söyleyebiliriz. Sınava giren aday sayısı da daha az olacağı için, bu yıl başvuran adayların üniversiteye gitme şanslarının geçen yıla göre ve bundan sonraki yıllara göre daha yüksek olacaktır. Geçen seneye göre yüzde 25 daha şanslılar. Ancak bu sadece bu yıla mahsus bir durumdur.''