Recent Posts

1 Kasım 2009 Pazar

Asist by Mayıncı Kuruluş !

Biraz önce biten Galatasaray - Sivasspor maçında Harry Kewell'ın golünde Arda Turan asist yaptı mı yapmadı mı sorusu herkesin dilinde . Pozisyonu seyredenler Arda Turan'ın topa dokunup Harry Kewell'ın golü attığını gördüler . Acaba Lig Tv mayıncı kuruluşu buna asist verecek mi ? Özellikle benim gibi Arda Turan'ı kaptan yapanlar için bu kısır haftada hanemize yazılacak +6 puan inanın bulunmaz nimet . Ki bana göre yüzde bin beşyüz asist . Ancak referans olabilecek bir pozisyon var daha önce . Geçen sezon Şubat ayında buna benzer bir pozisyonda Alex De Souza'nın asistini vermemişti LigTv . Ben de rekor kırmamı engelleyen bu durum için bir post yazmıştım . Geçen sene Alex bu sene Arda . Bakalım karar ne olacak ....


''Alex topun başında . Solunda dünyaca ünlü R.Carlos . Sağında Deivid . Topa dokunur gibi yapıyor hareketlenen R.Carlos koşarak topa gelirken ayağının altından arkasında kalan Deivid 'e bırakıyor . Bozuka gibi bir şut ve top ağlarda . Bana sorarsanız bal gibi asist . Diğerlerine ve lig tv 'ye göre değil . Bu benim ve K.Bülent Şener 'in 104 puan alıp rekor kıramamasına maloluyor . Kısmet ... Yapacak bir şey yok . Tek yapmak gereken sözleşmesini uzatan bu güzel adamı futbolunun sonbaharında seyretmeye devam etmek ...''

Aileler Yarışıyor


Yarışma postlarına bu etiket ismini uydurdum. Ama haddizatında gerçekten Aileler Yarışıyor bizde. Sıralamayı koyayım hemen :

1. Tavukçu Ailesi : 1315
11 CHİCKENER Gokhan Tavukcu 660
13 Safaribjk Volkan Tavukcu 655

2. Çakma Sezgin Ailesi : 1297
9 tanersezgin taner sezgin 663
14 isyankar birol sezgin 634

3. Gürses Ailesi : 1294
10 Hissi Kablel Vuku Engin Gürses 661
16 biginho Bilgin Gürses 633 (ailenin yüz karası)

3 ileri gelen aileden hiç tepelerde yer alan yok. 6 aile bireyi 9-16.sıralar arasında sıralanıyoruz. Vasati 40 çöp işte ...

Seha Yeşildere Röportajı

Adı : Seha Yeşildere
Takım adı : Sea United
Hedef : ilk 25 ...(abi şaka)
Röportaj : Eray Tayyar


e-futbola ilginiz ne düzeyde yani hiç lisanslı şekilde futbol oynadınızmı
eraycığım,doğduğumdan beri futbolun içindeyim.babam,ağabeyim ve en son ben lisanslı
olarak oynadık futbolu.babam aynı zamanda kulüp başkanı ve idari menajerdi sultantepe de. 1 nci amatör derken üni. Nedeniyle edirneye gittim.edirnesporda idmanlara çıktım sonra çok kısa bir dönem lüleburgazspor da oynarmış gibi yaptım.o zamanlar haytalık var ve akıl bir karış havada.okulla bereber yürümedi,sonra zaten okul da yürümedi.:)

-gs taraftarı olmanızın nedeni nedir? Kim sizi zorladı ?
Zorla güzellik olmuyor,biliyorsun biraz da babadan oğula geçiyor.baskı ile değil,
ama bilen bilir fanatik değilimdir.ayakları yere basan bir galatasaraylıyım ve buda
beni mutlu ediyor.(şükrü saraçoğlundaki maçlar hariç)
-hahah bana o maçlardan bahsetme abi. Sonucu belli maçlar :)

fantezi futbol ile sizi kim tanıştırdı ve bu kadar sevmenizin nedeni hangi faktörlerdir?..
Başta sen ve kör serdar (odabaş) biraz cinci az da şükrü.ama bu kadro biliyorsun aslında alkolig'ten.daha sonra sen bffk dan bahsetmiştin hatırlarsan.futbolu zaten seviyoruz e buna biraz da heyecan katmak çok güzel oldu ve yeni arkadaşlar edinme fırsatı da yarattı.Şimdi fırsat oldukça her haftasonu tüm maçları takip eder oldum,hem de ayrı bir gözle izleyip ve bazende ileri haftalar için notlar alarak,daha farklı bir heyecanla.

E-kadro yaparken dikkat ettiğiniz kriterler nelerdir?.
Valla istediğin kadar kriterize et,ne yaparsan yap bazen olmadım mı olmuyor.5 hafta gibi evveldi alex kaptanımdı,7 dakikada sakatlanıp çıktı.biraz şansa dayalı bence,netice de pc veya ps oynamıyor maçları.zaten bence asıl zevk ve heyecanda burada gizli.tabii ki tajkip çok önemli.

E-tuttuğunuz takımın rakibinden oyuncu alırmısınız alırsanız utanmazmısınız?
Her takımdan oyuncu alabiliniyor benim bildiğim :) gözünün yaşına bakmam,para bende
kardeşim alırım.(yetiyorsa tabii bütçe.).utanmak??? Yok o benim doğam da yok öyle bişey.

E-utanmazsın abi gerçekten :)kaptan tercihinizi ne belirler?
Eraycım iyi hazırlanmamışsın konuna,bu da kadro kriteri cinsinden bir soru olmuş.
Önce formda olması önemli,en önemlisi rakibinin kaptanıma önlem alıp-alamayacağı;
yada benim kaptanın alınan önlemleri aşıp aşamayacağı tabii.

E-(ama abi bu tarz eleştiri yapya yahu 70 milyon bizi okuyor)diğer rakiplerinizden korktuklarınız,sevdikleriniz,beğendikleriniz,''ben bunu yerin ulennn'' dediğiniz isimler kimlerdir?
Rakipler derken sanırım senden-serdar,tunç,engin ve diğer arkadaşlardan söz ediyorsun.
Ben gerçekten fantezi futbolu sizi rakip görerek oynamıyorum.bakma sen bazı arkadaşlarımızın adı "tersmanyel" filan :) şaka tabii.severek oynadığım bir oyunda korkuya elbette yer yok.geçen yıl ben sadece alkolig de (sanırım 14 ncü haftadan sonra filan katıldım) yaşadığım süreç ve tabii senin yönlendirmenle bffk yı takibim sonucu,tunç,engin,sen ve serdar'ı takdir ediyorum.

-e hadi yedik diyelim bffk da ki hedefiniz nedir. Sezon sonu sizi nerede görücez?
Bilemiyorum,sizler bana göre bu işin zaten ilmini yapmış insanlarsınız.ben sadece futbol bilgimi oyuna yansıtmaya çalışarak ve biraz da takip ederek oyuna renk katabiliyorsam bu benim için zaten yeterlidir.tabii ki iyi bir yerde oyunu bitirmek isterim ama kazanmak kadar kaybetmenin de gerekli olduğuna inananlardanım.sonuç=çokta tınn.

E-aman abi teveccühün maç seyrederken olmazsa olmaz kriterleriniz nedir?
Rakı ve önümden geçmeyen insanlar.hehe en kolay soru buymuş.

E-uğurunuz varmıdır?
Yok,batıl veya bağnaz değilimdir ama hani rıdvan dilmen gibi 5 defa daha pozisyon gelişirken "gol oldu" dersem bir maçta,kesin iki veya üçü ağlardadır.

E-bu sezonun geçen sezondan farkı nedir yada farkı varmı?
Bunu da sanıyorum turkcell süper lig için soruyor olmalısın bana.fantezi futbol yada bffk için sormamışsındır.(çekecem kulağını p.tesi).turkcell süper lig geçen yıla oranla çok farklı. F.b. çok iyi gidiyor(bazen futbol oynamamasına rağmen),bursa geçen yılda iyi idi ama ertuğrul hoca yatırımının karşılığını almakta zorlanmıyor,bjk hala bir kadro düzensizliğinde,sivas şok yaşıyor-yaşatıyor...bana kalırsa f.b. dışındaki tüm takımlar (biraz g.s.) hariç,her takım diğerini indirebilir.buda oyuna güzellik ve heyecan katan bir diğer unsur bu sene.

E-(sı.tık pazartesi)fantezi futbolda yaşadığınız en büyük şanssızlık neydi?.
bir-kaç soru evvel bahsetmiştim kaptanım alex'in oyun başında sakatlanaralk çıkması ve geçen hafta antepin sivastan 3 yemesi.

E-fantezi futbolda yaşadığınız en büyük şanslı olay neydi.
Gene geçen hafta son anda kaptan değişikliği yaparak battala'ya bandı vermemdi.

-bu röportaj dizisini nasıl buldunuz?
Eray sen yaparsın da iyi olmaz mı?renk kattın sayfaya.

E-aman abi estağfurullah .eklemek istediğiniz görüşlerinizi alalım...
Öncelikle bu lige katılabilmemi sağlayan başta sen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.çabalarımız la bffk'yı sezon sonunda ilk sırada görmek ve tabii ki geçen yıl tunç kardeşimin yaşattığı gururu yinelemek bence asli görevimiz.bu ropörtajı okuyan veya es geçen tüm bffk üyelerine tüm lig boyunca bol şanslar ve hayatları boyunca sağlık ve mutluluk dileklerimle...

E- eyvallah abi. Başımızda kal ve hoşçakal...

Kazık Yarışmanın Sonucu

Yarışma Sorusu şuydu : 28 kışının olduğu bır lıgde ılk 8 hafta boyunca hep farklı kışılerın Bırıncı olmasının gerçekleşme ıhtımalı nedır ?

Cevap da bu olmalıydı :
İlk hafta kimin şampiyon olduğunun önemi yok. 2. hafta geri kalan 27 oyuncudan birinin sampiyon olma olasiligi 27/28, 3. hafta geri kalan 26 oyuncudan birinin sampiyon olma olasiligi 26/28, genellersek n. hafta geri kalan 28-n oyuncudan birinin şampiyon olma olasiliği (28-n)/28. Bunlari çarpmamiz gerekiyor. Excel'de hesaplayinca 8 hafta hep farkli oyuncularin sampiyon olma olasiliginin %33 oldugunu goruyoruz.

Sadece 1 kişi doğru cevabı çözebildi :
Onur İhtiyar dedi ki :
abicim bilgisayar muhendisi deilim ama insaat muhendisiyim hemen veriim cevabi:28*27*26*25*24*23*22*21/28^8=0.331 yane Yuzde 33...

Porsiyon Döner ve Künefe Ödülü
Mekan : Gelik/Ataköy
Kazanan : Onur İhtiyar
Hazır Olun : Kazık Soruyorum !