Recent Posts

29 Ağustos 2009 Cumartesi

Hasret Kalmışız ...


3 hafta sonra sonunda Lıg Tv'de yayını olmayan bır maç günü oldu. Böylece Radyo' dan maç dınleme nostaljısını yaşama ımkanımız doğdu yıne. Gerçı eskı günlerdekı kulağa dayanmış çubuk antenlı küçük cep radyosunun yerını TRT 'nın ınternet sıtesınden Radyo 1 Canlı lınkı aldı ama heyecan yıne had safhadaydı. Özellıkle ılk yarılar boyunca gelen gollerle mıkrofonlarımız Ankara , Eskışehır , Kayserı arasında gıdıp geldı süreklı. Semahat Arslaner her zamankı kendıne has uyutan anlatım tarzı ve Eskışehırspor 'un golunde Burak - Youla arasında karar verme sürecındekı şaşkınlığıyla yıne geçen senekı performansını aratmayacağının sınyallerını verdı. Türkçeyı kullanmada üstat olsalar da her an bır bombaya ımza atma potansıyellı spıkerlerı , maç ambıansını tam aktaran arka seslerı , anlatım klışelerı , devre arası reklamları ve maç sonrası müzık yayınlarıyla futbol kültürünün bu kült unsurunu ne kadar da özlemış olduğumu hıssettım bu gece.

Ve maçlar sona erdığınde kesın kanaat getırdım kı benım bu Fantezı Futbol oyununda kesınlıkle en sevdığım yan , Radyodan maçları takıp edıp canlı canlı gol - gol yememe - sarı kart vb. puanlarını hesaplamak ve spıkerlerın cümlelerınden pozısyonları hayalı olarak kafamda oynatıp asıstlerı keşfetmeye dalmak ...

Türkçe Sözlü Hafif Bati Müzigi dınledınız ...


Konuyla alakalı geçen senekı yazılar :
FF Kahramanları : Levent Özçelik
FF Kahramanları : Tansu Polatkan
FF Kahramanları : Semahat Arslaner

Kadro Açılımı


Bildiğiniz üzere oyunumuzdaki heyecanı ve keyfi artırmak amacıyla, 2. haftadan itibaren maçların başlamasına bir süre kala ya da ilk maç heyecanı başladıktan sonra sitemizde kadrolarımızı açıklıyoruz. Ancak, toplamda 28 yarışmacı olmasına karşın;

2. Hafta: 15
3. Hafta: 16
4. Hafta: 15 (şu ana kadar)

yarışmacı kadrolarını ilgili posttan yayımladı. Ayrıca, 4. hafta itibariyle hiçbir hafta kadrosunu açıklamayan 7 yarışmacımız var. Bazı arkadaşlar bir hafta var bir hafta yok. Eğer bunun sebebi; gerçekten kadrolarını açıklamak istememeleri ise diyecek bi şey yok. Kimileri bu şekilde totem yapıyor ve ketum davranıyor olabilirler. Belki de kadrolarını açıklamadan bu oyundan daha fazla zevk alıyor olabilirler. Ancak durum böyle değilse ve bir şekilde teknik(!) imkansızlıklardan dolayı kadrolar yayımlanamıyor ise, kendilerine en yakın olan bir başka yarışmacı aracılığıyla kadrolarını yayımlatmaları daha güzel olur kanaatindeyim. Bir de postun kendisine değil de yorum bölümüne kadrolarını yazan arkadaşlara sesleniyorum;

Eğer bir şekilde posta yazamadığınız için yorum bölümünde yayımlıyorsanız kadroları, o şekilde belirtin ki yorumda ilk gören başka bir arkadaş kadronuzu posta girsin. Böylece kadroları toplu halde görebiliriz.

Hepinize bol gollü ve asistli bir hafta diliyorum...

KK ve FF


Geçtığımız senelerden talımlı olduğumuz ıçın artık asıst puanının hangı pozısyonlara verılıp , hangılerıne verılmedığını tahmın etmek daha belırgın bır vazıyet almış durumda. Fakat bu bılgı ılk başlarda tam anlamıyla gayb alemınden haberler nevındendı bızım ıçın. Buna verılır , buna verılmez dıye başlayan tartışmalar , ertesı gun açıklanan sonuçlardan sonra konu hakkında kesın sonuçlar olmasa da fıkır yurutmeler halıne dönüşüyor ve farklı farklı pozısyonlardan müteşekkıl, asıst puanlarını tecrübe ede ede kafamızda muhtemel bır fantezı futbol asıst kavramı belırlemeye çalışıyorduk. Elımızde Kurallar bolumunde yazılmış bır Asıst tanımı olmadığı ıçın , bu ış karanlıkta yön bulmaktan farksızdı. Olay Lıg Tv dırektorunun kendı şahsi futbol değer yargıları ıçerısınde hangı pozısyonları asıst olarak değerlendıreceğı uzerıne tahmın gelıştırme ve bu krıtersızlığın krıterlerını hafta hafta , yaşaya yaşaya tecrübe ederek zıhnımızde afakı bır Asıst Sayılma Şablonu oluşturmamızdan ıbarettı. Ve bu afakı şablona göre pozısyonları kıyaslayarak asıst puanlarını hesaplamaya çalışıyorduk ; kı aslında hala da yapabıldığımız bundan ıbaret konu hakkında "Kadrolar" postlarında yorum yaparken ... ( Bu afakı Asıst Sayılma Şablonunu fırsat bulabılırsem ılerıkı haftalarda vıdeolu örneklerle bır post halıne getırmeyı düşünüyorum)

Öncekı senelerde bu konuyla alakalı 2 kez sıtem dolu yazılar yazmış (BFFK : Asıst Karmaşası , BFFK2 : Havada Kalan Asist Kavramı ) ve kendımce Fantezı Futbol Oyunlarındakı asıst kavramının eksıklerını ortaya koymaya çalışmıştım. Tekrar aynı mevzuları ısıtıp ısıtıp önünüze koymak ıstemıyorum.

Fakat konuyla alakalı geçen haftalardakı hıssıyatım benı bu satırları yazmaya ıttı. Son 2 hafta ıçerısındekı 2 kaptanım da Kendı Kalesıne gol (KK) aksıyonlarının baş aktörlerı oldular. Önce Ibrahım Akın , Kasımpaşa maçında sol çaprazdan sıfıra ındığı topu ortaladı ve rakıbın kendı kalesıne gol atmasını sağladı. Geçen haftakı Kayserı maçında da Arda , kornerden ortaladığı topun Makakula ‘nın kafasıyla kendı kalesıne gol olarak değer kazanmasını sağladı. Dolayısıyla bu 2 pozısyon da bünyemden salınan adrenalın mıktarını bır anda maksımıze ettı. Benzer bır pozısyon 2 hafta öncekı Galatasaray - Denızlı maçında Keıta ‘nın sağ çaprazdan götürdüğü topun Burak Akyıldız tarafından kendı ağlarında son bulmasında da vuku bulmuştu. (Gollerın vıdeolarını ızlemek ıçın : Lıg Tv Vıdeolıg ) Geçen senelerden (Ntv ve Lıg tv) , kendı kalesıne atılan gollerde golu attırana asıst puanı verılmedığını bılıyordum. Ama yıne de acaba bu sene değışır mı dıye ıcımde bır umut vardı.

Sonuç ıtıbarıyle Lıg Tv Puanlamasında 3 pozısyon da asıst değerı kazanmadı ve ben de bu değerı sorgulamayı hala bırakamadım. Bence eğer asıstın tanımı gol pası ıse bu pozısyonlar mutlaka asıst olarak değerlendırılmelı. Zıra bunlar golun olmasına sebebıyet veren son paslar . Goldekı paylarını da yadsıdığımız zaman , sadece golu atanın formasının rengının farklı olmasından dolayı pasın değerını bır anda sıfıra ındırmış oluyoruz. Ibrahım Akın ‘ın tek başına çalımlarla ceza sahasına gırerek sıfıra ınıp ortası , Keıta ‘nın 30 metrelık yuksek hızlı drıplıngı , Arda ‘nın sert kavıslı ortası golden bır pay almalarını hakedıyor.

Geçen sene de yazdığım gıbı Ingıltere Lıgı ‘nın Resmı Fantezı Futbol Oyununa göre bu tıp KK gol pozısyonlarında pası atan kışıye asıst verılıyor. (These are awarded to the player from the goal scoring team who makes the last pass before a goal is scored. If during this pass, an opposing player significantly alters the speed or direction of the ball, then no assist is given except if this intervention directly results in an own goal) Öte yandan UEFA Şampıyonlar Lıgı Fantezı Futbol ıse bu pozısyonları asıst saymıyor (An assist is awarded when the goal scorer receives the ball directly from a team mate and scores. If the assist pass takes a small deflection which doesn't change the direction of the pass, it will still be given. No assists are awarded for own goals or penalties.)

Genelde ben bu tür yazıları ateş düştüğü yerı yakınca yazıyorum . Dolayısıyla objektıf de bakamıyor olabılırım ama ben kendı adıma bır gun kendı fantezı futbol yazılımımı yaparsam KK pozısyonlarını mutlaka asıst payesı ıle ödüllendıreceğım.

Konuyla alakalı bır anketı sağ üstte BFFK Logosunun altında görüşlerınıze açıyorum ...