Recent Posts

30 Mayıs 2010 Pazar

Dünya Kupasındaki FF Kahramanları Yarışması


Biz toplamda 4 kere kadrosunu güncellemedi diye veda etmek zorunda kalmıştık Çağrı Vatansever'e. Ama o vatansever olduğu kadar BFFKsever de çıktı ve bize veda etmedi. Söz sözdür dedi ve temelli yerleştiği Konya'ya yolculuğu öncesinde, ben ne kadar reddetmeye uğraşsam da vaad ettiği ödülü gönderdi Çağrı. "Abi biz ödülleri en son oyunda kalan kapışmacı sayısına göre belirledik" dedim. "O zaman tasarruf senindir nasıl istersen öyle kullan Fantezi Futbol için" dedi. Benim aklıma Dünya Kupası ve Fantezi Futbol kesişim kümesi minvalinde bir yarışma geldi. Sizin için de uygunsa Çağrı'nın hediyesi olan 100 YTL'lik YKM Hediye Çeki ödüllü şöyle bir yarışma yapabiliriz ...

Biliyorsunuz Dünya Kupasına Katılacak Ülkeler, 30 kişilik Ön Kadrolarını açıkladılar. Bunların içerisinde tüm sezon boyunca bizimle olan FF Kahramanlarımız da var. Bunların dışarısında ise Muhtemel FF Kahramanı olarak anılmaya en yatkın olan Almanya ve İsviçre Milli Takımlarında top koşturacak Türk asıllı gurbetçi futbolcularımız var. 1 Haziran'a kadar bu 30 kişilik kadrolar 23 kişiye düşecek.


Dünya Kupası Ön Kadrolarındaki FF Kahramanları
Meksika : Giovanni Dos Santos (Galatasaray)
Uruguay : Diego Lugano (Fenerbahçe)
Avustralya : Lucas Neill, Harry Kewell (Galatasaray), Mile Jedinak (Antalyaspor)
Kamerun : Souleymanou (Kayserispor), Rigobert Song (Trabzonspor), Geremi (Ankaragücü)
Slovakya : Marek Sapara, Robert Vittek (Ankaragücü), Filip Holosko (Beşiktaş)
Brezilya : Elano (Galatasaray)
İspanya :
Daniel Guiza (Fenerbahçe)
Fildişi Sahilleri : Abdul Kader Keita (Galatasaray)
Şili : Rodrigo Tello (Beşiktaş)

Dünya Kupası Ön Kadrolarındaki Muhtemel FF Kahramanları
Almanya : Serdar Taşçı (Stutturgart), Mesut Özil (Werder Bremen)
İsviçre : Eren Derdiyok (Leverkusen), Hakan Yakın (Lucerne), Gökhan İnler (Udinese)


Şimdi benim düşündüğüm yarışma şöyle : (Pek tabii sizin fikirlerinizle de revize edebiliriz bunu.)

Dünya Kupasındaki FF ve Muhtemel FF Kahramanları içerisinden 3 oyuncu seçeceğiz. Bu 3 oyuncu tercihinde amacımız toplamda en yüksek Fantezi Futbol puanını kazanmak. Turnuva sonunda tercih ettiği 3 oyuncusundan toplamda en çok puanı kazanan, ödülün de sahibi olacak. Puanlamaları Lig Tv Puanlaması Esaslarına göre yapacağız. Tartışmalı alan olan asistler konusunu ise Dünya Kupası Resmi Fantezi Futbol Oyununun verdiği karara göre sonuca bağlarız. Onların kabul ettiği asistlere biz de asist puanı veririz. Kabul etmediklerini biz de kabul etmeyiz. Zaten Lig TV'ninkine benzer asist kriterleri; penaltıya ve kendi kalesine golü asist kabul etmemişler.

Rules/Scoring sekmesi altında Asistler konusunda kısa bir bilgilendirme yazılmış :
An assist is awarded when the goal scorer receives the ball directly from a team
mate and scores. If the assist pass takes a small deflection which doesn't
change the direction of the pass, it will still be given. No assists are awarded
for own goals or penalties.

Aslında bu Fantezi Futbol için küçük bir BFFK World Cup ligi bile kurabiliriz. Üstelik UEFA'nın Şampiyonlar Ligi Fantezi Futbolu gibi çok karmaşık da değil. Ödülünü de belirtmekte yarar var. Kia Sorento. Hani araba olan. Hatta jeep olan. Üstelik bunlar maraton.com'a da benzemez. Yüzde bir milyon verirler ödülü. Hatta yok kardeşim ben almayacağım istemiyorum desen, sana dava açarlar zorla verirler. FIFA bu, boru mu ???