Recent Posts

5 Nisan 2010 Pazartesi

İstikrar Göstergesi Hakkında


Sağ sütun ikametli İstikrar Göstergesi için bir kriter belirlemiştim : 3 hafta üst üste gol-asist yapma. Sonradan düşündüm de; aslında defansların bu listeye girmesi için 2 hafta üst üste gol-asist yapmaları kafi gelir sanırım. Çok gerçekleşen bir başarı ve form durumu değil çünkü bu.

Bundan sonra bu tabloda 5.haftasını dolduran oyuncunun başarısını ödüllendirmek için de oyuncuya özel bir post açmayı uygun gördüm. Zira 5 hafta ara vermeden yapılan bir performans bir post açılmasını hakediyor. Defans oyuncuları için ise üst üste 3 haftalık gol-asist form durumunu yine bir postla ödüllendireceğim. Kısaca bundan sonra ve ileriki senelerde uygulanacak İstikrar Göstergesi Kriterlerini toparlayayım :


Kaleci ve Defans Oyuncuları
2 hafta üst üste gol-asist listeye girer.
3 hafta üst üste gol-asist post açılır.
3 hafta üst üste Clean Sheet listeye girer.
5 hafta üst üste Clean Sheet post açılır.

Ortasaha ve Forvet Oyuncuları
3 hafta üst üste gol-asist listeye girer.
5 hafta üst üste gol-asist post açılır.

Clean Sheet


İngiliz spor medyasının maçı gol yemeden bitiren kaleci ve defans oyuncuları için kullandığı çok sevdiğim bir futbol terimi var : Clean Sheet. Birebir tercümesi temiz sayfa şeklinde. Wikipedia'ya göre bu terimin ortaya çıkışı 1930'lara dayanıyor. O yıllarda futbol analistleri oyunun farklı alanlarının istatistiklerini tutmak için ayrı ayrı kağıtlar kullanırlarmış. Eğer bir takım rakibe gol atma fırsatı vermezse, yenilen gollerin detayları konulu istatistik sayfası boş kaldığından ötürü maçtan geriye kalan bir clean sheet olurmuş.

Bilindiği üzere; Fantezi Futbol için de çok elzem bir konu bu. Zira Haftalık Kadrolarda defans-kalecinizin gol yememesi demek o haftayı %90 yüksek puanlarla kapatacaksınız demek. Yurt dışındaki tüm fantezi futbol sitelerinde kaleci-defansınızın gol yemeyip puan kazandığı durumlarda Clean Sheet tabiri kullanılıyor. Bizim bu konunun karşılığı olan bir orjinal terimimiz bulunmuyor maalesef. "Defansım yemedi" şeklinde esnaf işi bir durum bildirimi cümlesi kullanıyoruz bu istatistikle alakalı biz.

Sağ tarafta bir süredir tutmaya başladığım İstatistik Göstergesi adlı bölümde defansların karşısına bu terimi CS kısaltmasıyla yazmaya başladım. Aklınıza bu istatistiğe isim verebileceğimiz Türkçe bir tabir geliyorsa yorumlarda belirtin lütfen.

Bu arada seneye tüm takımlar için bu istatistiği de tutmamız şart. Konıuyla alakalı, takımların gol yemedikleri toplam hafta sayılarını Gol Yenmeyen Hafta Sayıları postunda, 16.haftaya kadar olan hafta hafta gol yemeyen takım sayılarını ise Defansların Patlama Haftası postunda yazmıştık ama bunu tüm sezona yaymak lazım. Seneye Fantezi Futbol Hayatımıza da Temiz bir Sayfa açacağız ne de olsa ...

Kafamı Keserim ...



28.Hafta Kadrolar postundan
Engin Gürses dedi ki...
Alex bir şey yapamaz bu maçta bence kesin. Fener bu maçta gol yemesin kafamı keserim ...
03 Nisan 2010 Cumartesi 01:02:00

braunschweig dedi ki...
Pazar gunü kelleni ucurucak Alex. Engin bey
03 Nisan 2010 Cumartesi 01:45:00


28.Hafta Tahminleri
postundan
Engin Gürses dedi ki...
Bu demek oluyor ki Alex'i kadroma almadım ve FB defansına öyle böyle kitlenmeyeceğim. Makukula ve Cangeleye 1'er gol attırmadan rahat etmeyeceğim ...
02 Nisan 2010 Cuma 19:30:00

braunschweig dedi ki...
Sozunu unutma Engin ne Alex i ne defansi Al ok
02 Nisan 2010 Cuma 19:43:00

Engin Gürses dedi ki...
Almadım zaten, bu sayede çok kara geçeceğim çookk...
03 Nisan 2010 Cumartesi 01:04:00

Engin Gürses dedi ki...
"Son Sözler" gibi olmuş tam ...
05 Nisan 2010 Pazartesi 03:18:00


Alex de Souza (c) :
22 puan
Diego Lugano : 13 puan
Andre Dos Santos : 7 puan
Gökhan Gönül : 7 puan
Bilica : 7 puan
Wederson : 5 puan