Recent Posts

8 Mart 2010 Pazartesi

Okay Karacan Söyleşi


Benim de yönetiminde bulunduğum Genç Fiader Spor Komitesi olarak spor basınının senelerdir farklı çizgisini koruyan isimlerinden Okay Karacan ile bir söyleşi programı organize ettik. Konu ağırlıklı olarak kendisinin uzman olduğu spor yayıncılığı, futbolun marka değeri, Avrupa'dan futbol ve Formula-1 üzerine olacak. Soru-cevap bölümünde ise Fantezi Futbol üzerine kendisine projelerimizden bahsetme imkanımızın olacağını düşünüyorum. BFFK'daki herkesi mutlaka bekliyoruz ...

Tarih : 11 Mart 2010 Perşembe
Saat : 20.00
Yer : FİADER Dernek Merkezi

Facebook Event Linki
http://www.fiader.org/

Bir Hayali Uyduruk Asist ...



Bugün Kadrolar postuna bakıyorum. Barış Akdemir'in yedeklerindeki Manisalı Güven Varol dikkatimi çekti. Güven'in infosuna bakayım dedim. Son hafta 1 asist yapmış. Allah Allah, geçen hafta Manisaspor Diyarbakırspor'u 2-1 yenmişti ve Mehmet Güven 2 asist yapmıştı. Hatta ben haftanın kesinleşmiş sonuçlarına göre yazdığım Asist Borsası postunda da Mehmet Güven'e 2 asist verildiğini görerek kendisini haftanın asist yıldızı ilan etmiştim. 2 golün olduğu maçta 3 asist nasıl oluyor peki ???

Tekrar Mehmet Güven'in infosuna bakıyorum daha sonra bir değişiklik yapılarak acaba yaptığı asistlerden biri sehven Güven Varol'a mı verilmiş diye ??? Hayır, Mehmet'in 2 asisti, kazandığı 9 puanla beraber yerli yerinde duruyor. Demek ki Mayıncı Kuruluş Güven Varol'un hanesine hayali bir asist uydurmuş diyordum ki sonradan jeton düştü.

Mayıncı Kuruluş benim yazdığım Aynı İsimli Futbolculara Ek Puan Alternatif Kuralına yakın farklı bir alternatif kural uydurmuş. Lig TV'nin geçen haftadan itibaren yürürlüğe soktuğu yeni kural şöyle :

Alternatif Uyduruk Kural : Eğer aynı isim veya soyisimli 2 futbolcu maç içinde gol ya da asist yaparsa bu gol-asist puanı ayrı ayrı ikisine birden verilir. Örneğin, Gökhan Ünal gol atsa, Gökhan Gönül'e de gol atma puanı verilir, yani Gökhan Ünal attığı gol için 4 puan kazanırken, Gökhan Gönül mevkisinin gol puanı karşılığı olan 6 puanı sırf isim benzerliğinden dolayı kazanır.

Eğer isim benzerliği çaprazlama olarak söz konusuysa (Thierry Henry-Henry Fonda) kazanılan asist-gol puanı skor üretmemiş ama çaprazlama isim-soyisim benzerliği olan futbolcuya 1/2 oranında verilir. Yani Thierry Henry 2 gol atmışsa Henry Fonda 1 gol puanı kazanır.

Ben size demiştim; bunlar bizim siteyi okuyorlar diye. Bakın hemen bizim alternatif kurala benzeyen bir kuralı uygulamışlar. Yazımı Bilgin style bir cümleyle bitiriyorum : İsim benzerliği listesiyle o kadar uğraşmıştım, boşa gitmedi, çok sevinçliyim ...