Recent Posts

1 Nisan 2010 Perşembe

Kalecinin Müdahalesiyle Şekillenen Asist Pozisyonları


Ekrem'in verilen asistinden sonra bu hafta benzer bir pozisyon daha var. Bunu da kafa karışıklıklarını giderme adına yayınlamak istedim. Makukula'nın golünde Ömer Şişmanoğlu'nun ortası, verilmeyen asist pozisyonlarına referans olarak gösterilebilir.

Benim şahsi fikrime göre; Ekrem'in pozisyonundansa bu pozisyon, asist sıfatını haketmeye daha yakın. Ama benim şahsi fikrimin önemi yok burada. Önemli olan Lig TV FF Ceo'sunun asist normları. Ve bu normlara göre yukarıdaki videoda da görüldüğü üzere Ömer Şişmanoğlu'nun ortası direk Makukula'ya gitmediği, kalecinin müdahalesiyle Makukula'nın önüne düştüğü için asist değeri kazanmıyor.

Keşfedilmiş Kural : Kalecinin ya da defansın topu uzaklaştırmaya yönelik kasti müdahalesi sonucu, golü atan oyuncunun önüne düşen orta ya da paslar asist değeri kazanmazlar.

Bu tip pozisyonların Premier Lig Resmi Fantezi Futbol Oyununda asist değeri kazandığını da belirteyim :

Kurallar (Asist Bölümü)
If a goalkeeper does not have control of the ball and parries a shot or drops a cross or the ball rebounds off the woodwork, the attacking player shooting or crossing the ball receives the assist if a goal directly ensues.

Eğer kaleci bir atağı savuşturmaya çalışırken topun kontrolünü sağlayamaz , gelen ortayı elinden kaçırır ya da top , şut ya da orta sonucunda direkten döner ve bu pozisyonlar golle sonuçlanırsa ilk şutu atan ya da ortayı yapan hucüm oyuncusu asist puanı kazanır.

27.Hafta Asistleri


Antalya ve Manisaspor'u, attığım gollerle Süper Lig'e taşıdım. Bütün bu başarılara rağmen benim gibi istikrarlı bir golcünün transferin son gününe kadar boşta kalması çok düşündürücü. Kasımpaşa lige iyi başlasaydı belki de takım bulamayacağım için futbola nokta koyacaktım.
Yaptığı 2 asistle haftanın asist yıldızı olan Cenk İşler'e kulak verdik. Şimdi de haftanın en şık asistinin sahibi Ali Tandoğan'a kulak verelim : "Beşiktaş Çarşısının futbol bilgisine kalsak futbola nokta koyacaktım."

Darryl Roberts'ın kafapası haftanın emekçi asisti. Yapılışı belki çok kolay, sadece çok hafif bir kafa darbesinden ibaretti ama puana dönme süreci çok meşakkatli oldu. Ayrıntılı araştırmalarımızı sitemizden okuyup bize hak verdi ve asisti verdi Lig Tv. Wederson'un asisti geçen haftanınki Dos Santos'un asistinden de halsizceydi. Haliyle verilmedi. Volkan Yaman'a da bir ihtimal belki verilir demiştim. Olmadı ... Jorginho'nunkisine de asist verilirse zaten bırakalım biz bu oyunu ...

Ekrem Dağ'ın asistini zaten ayrı bir post olarak yazmıştım. Ömer Şişmanoğlu'nunkisini de görüntü eşliğinde göstermek daha güzel olur. Bir sonraki postta ...

İBB-Bursa
1-0 : Serhat %100 verildi
2-0 : Yok
2-1 : Ali Tandoğan %100 verildi

G.Birliği-Diyarbakır
1-0 : Cem Can %100 verildi

BJK-Eskişehir
0-1 : Volkan Yaman %50 verilmedi
0-2 : Yok (pen.)
1-2 : Yok Ekrem Dağ'a verildi
2-2 : Yok
3-2 : Bobo %80 verildi

Denizli-Kasımpaşa
0-1 : Cenk İşler %100 verildi
0-2 : Cenk İşler %100 verildi
1-2 : Ahmet Cebe %100 verildi
2-2 : Darryl Roberts %50 verildi
.......Berberoviç %50
2-3 : Berberoviç %100 verildi
3-3 : Şahin Aygüneş %70 verildi

Gaziantep-Sivasspor
1-0 : Jorginho %10 verilmedi
1-1 : Cihan Yılmaz %100 verildi
2-1 : Olcan %80 verildi
2-2 : Yok (frikik)

GS-FB
0-1 : Wederson %20 verilmedi

Kayserispor-TS
1-0 : Ömer Şişmanoğlu %10 verilmedi

28. Hafta Turkcell Süper Lig Cezalı Oyuncular


Sarı Kart
Turgay Bahadır (Bursaspor)
Koray Arslan (Eskişehirspor)
Milan Baros (Galatasaray)
Caner Erkin (Galatasaray)
İbrahim Dağaşan (Sivasspor)


Kırmızı Kart
Yalçın Ayhan (Antalyaspor) -
 2/2 Hafta

28.Hafta Tahminleri



Ankaragücü -Beşiktaş
Büyükşehir Bld.-Denizlispor
Bursaspor - Antalyaspor
Diyarbakırspor - Gaziantepspor
Eskişehirspor - Kasımpaşa
Manisaspor - Gençlerbirliği
Fenerbahçe - Kayserispor
Sivasspor - Galatasaray

Haçen Kaçan Paluklar

Acısıyla tatlısıyla bir haftayı daha geride bıraktık.kimileri üzüldü kimileri sevindi ama bffk ailesi olarak kısır bir haftayı geride bıraktık.O kadar çok istatistik yapan adam kaçırdık ki bffk'nın kaçan balık kovası doldu taştı.İŞTE;
27.Haftanın Kaçan Balıkları.

1- İ.B.B'nin genç yıldızı G.Sarayı son dakika'da yıktı.Şimdi 'de Bursaspor'u yıktı. Hasan Ali 12 Puan
2- Eskişehirspor'un büyük kaptanı yıllanmış şarap gibi inönü'de Beşiktaş'ı salladı ama yıkamadı.Ümit Karan 11 Puan
3-
Ne zaman oyuna sonradan girse bu sene bi farklılık yarattı. Kasımpaşasporlu Özgür Öcal 11 Puan
4-
Souza ailesinden gelen müthiş şutları olan Gaziantepli Cesar Souza 11 Puan
5- Kaçan Balık postunun müdavimlerinden Sivassporlu Cihan Yılmaz 11 Puan
6- Bir derbiyi daha geride bıraktık. Bu derbiye'de yine damgasını o vurdu.Selçuk Şahin 10 Puan ( ne vurdu be dimi :))) )
7- Kasımpaşaspor'un emekli oyuncusu hala bu ligde iş yapıyorsa düşünün ligin halini Cenk İşler 9 Puan
8-
Bir kuş misali avladı timsahi İ.B.B li Marcin Kus 8 Puan
9- Oynayacak mı Oynamayacak mı diye alamadığımız adam olur bize böyle kaçan balık işte Kasımpaşalı Andre Moritz 8 Puan
10- G.Birliği'nin ortasahasının değişilmez elemanı bu hafta asist yaptı herkesi şaşırttı .Cem Can 8 Puan
11-
Denizlispor çırpınıyor. Kaptanı'da gemiyi kurtarmaya çalışıyor.Çağlar Birinci 8 Puan
12-
En sonunda oldu Eskişehir maçında Beşiktaş'ı şaha kaldırdı. attığı golle Nihat Kahveci 7 Puan
13- Haftanın en kaçan balık takımı olan Kasımpaşaspor'dan biri daha Gökhan Güleç 7 Puan

Bu Hafta bolca kaçırdığımız balıklardan sonra önümüzdeki hafta herkesin ayağını denk alıp kovalarını doldurmalarını temenni ediyoruz..

Herkese Bol Şanslar.

Ekrem'in Asisti




Sene sonunda, bu seneki ilginç ve referans oluşturabilecek nitelikte asistleri bir araya getirerek bir asist şablonu oluşturma niyetim var. İleriki yıllarda Lig Tv'de devam edersek bu şablon hangi tip pozisyonlara asist verilip hangilerine verilmeyeceğini tahmin etme bakımından bize bir periyodik cetvel kolaylığı sağlayabilir.

Bu hafta verilen asistler içerisinde oldukça sürpriz olduğunu düşündüğüm bir asist var. Bu yüzden Asist Borsasından ayrı bir postta yazmak istedim bunu. Yukarıda videodan da tekrar izleyecebileceğiniz Nihat'ın golünde Ekrem'in çok net ortası var ama Nihat'ın ilk vuruşu defanstan dönüyor, gol Nihat'ın ikinci vuruşunda ağları buluyor. Gol Nihat'ın ilk vuruşunda gelmediği için asist değeri kazanmayan bir pozisyon olduğu izlenimini veriyor ama Lig Tv asist puanını veriyor.

Buna benzer bir pozisyon mutlaka yaşamışızdır. Acaba ona da asist verildi mi araştırmak lazım. (Hatırlayanlar lütfen yorumlarda belirtsinler.) Benim aklıma gelen birebir olmasa da buna benzeyen bir pozisyon var geçen seneden. Ona asist puanı verildiğinde de şaşırmıştım açıkçası. Youtube'dan görüntüsünü aradım ama bulamadım. Ama Lig TV internet sitesi Videolig sekmesinde 2008/2009 sezonu 6.hafta gollerinde Ankaraspor-Sivasspor maçının 2.golü olan Neca'nın golünü izlerseniz pozisyonu görebilirsiniz. Mehmet Çakır sağ kanattan ortayı yapıyor. Neca kaleye vuruyor fakat ilk pozisyon kaleciden dönüyor. Neca tekrar kaleye gönderiyor ve 2. vuruşu gol oluyor. Lig Tv o hafta Mehmet Çakır'a asist puanını vermişti. Hatta geçen sene La Grande Kapışma blogumuzda 6.Haftanın Birincisi olan Tunç Bozacılar'ın yedek kadrosunda Mehmet Çakır var. Oradan da check edebilirsiniz Mehmet Çakır'ın verilen asist puanıyla beraber 8 puan olduğunu.

Bu sene Direkten Dönen Topların Asist Değeri ismiyle Keşfedilmiş Kurallar içerisinde yazdığımız Koray Arslan'ın asisti de mantık olarak yukarıdaki asistlerle paralel aslında. Onda da Koray Aslan pasını vermiş ama Adem Sarı ilk pozisyonda vuruşu yapmış ve top direkten dönmüş, ikinci pozisyonda ise golü kaydetmişti. Puan verilen 3 benzer asist pozisyonu neticesinde olay bir bakıma şundan ibaret oluyor :

Keşfedilmiş Kural : Verilen pas sonrasında golü atan oyuncunun ilk yaptığı vuruş defans oyuncusundan, kaleciden veya direkten döndükten sonra aynı oyuncu 2.vuruşta golü kaydetmeye muvaffak olursa; pas, asist değeri kazanır. Fakat 2.vuruşu yapan ve golü kaydeden oyuncu ilk vuruşu yapan oyuncudan farklı bir oyuncu olursa bu sefer pas asist değeri kazanmaz. Kısaca pozisyonun asist değeri kazanabilmesi için 2 vuruşu yapan oyuncunun da aynı oyuncu olması gerekir.

Gördüğünüz gibi yaptığımız iş resmen iğneyle kuyu kazmak. Lig Tv Fantezi Futbol Ceo(!)'sunun asist olayına bakış açısını Keşfedilmiş Kurallar içerisinde akademik ve yoğun çabalar sonucunda anlamaya çalışmak ...