Recent Posts

22 Mart 2010 Pazartesi

Mide Spazmı

Kasımpaşa-Beşiktaş maçı sırasında tribünden Sivok-İbrahim Kaş değişikliğine hiç bir anlam verememiş, böyle bir değişikliğin ancak bir sakatlanma üzerine olabileceğine tahmin yürütmüştük. Çünkü Sivok Ferrari ile birlikte Denizli'nin ilk 11 tahtasına ilk yazdığı ve asla vazgeçmediği 2 oyuncudan biriydi. O dakikaya kadar kötü bir performans da göstermediğine göre sakatlıktan başka bir açıklaması olamazdı bu değişikliğin. Fakat saha kenarına gelirken herhangi bir sekme, koşamama vb. gibi bir durum belirtisi de yoktu Sivok'ta.

Sivok'un çıkış sebebi ertesi gün BJK Sağlık Ekibi tarafından biraz da komik bir biçimde açıklandı. Sakatlık Terminolojisine de bir malzeme çıktı .

Sivok 'Ayva'yı yedi!
Beşiktaş’ta, mide spazmı nedeniyle oyundan alınan Sivok’un rahatsızlığının, “Yıkanmamış ayva”yı yemesinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Çek oyuncunun çıkışı, Kartal’ın savunmasının da çöküşüne neden oldu. Sivok’un, Kasımpaşaspor maçından birkaç gün önce yediği yıkanmamış ayvadan dolayı zehirlendiği ve kendine bir türlü gelemediği vurgulandı. Şiddetli mide ağrısı, bulantı ve baş dönmesi nedeniyle hafta içinde idmanı yarıda bırakan siyah-beyazlı oyuncuya maçtan önce serum ile birlikte ilaç verildiği öğrenildi. Çek oyuncu, ilaç tedavisinin ardından kendisini iyi hissetiğini söylemesi üzerine Teknik Direktör Mustafa Denizli tarafından son anda ilk on bire alındı. İkinci yarıda midesi ağrıyan, bulantı ve baş dönmesi geçiren Sivok, bu nedenle apar topar oyundan çıkarıldı. Siyah-beyazlı futbolcunun çıkmasıyla defans kurgusunda değişiklik yaşayan Beşiktaş, kalesinde peş peşe gollük pozisyonlar yaşadı.

Milliyet
21 Mart 2010
Spazm : İngilizcedeki Spasm kelimesinden türeyerek dilimize giren Spazm, bir kas ya da kas grubunda istem dışı ve ani olarak gelişen geçici kasılma olarak adlandırılır.

Mide Spazmı : Mide çeperini oluşturan yalız kasların acı veren kramp çeşidi yani midenin kasılmasıdır. Spazma uğrayan bölge her hastada aynı büyüklükte değildir. Acı en çok epigastriyum denilen kesimde yani kaburgaların altı ile göbek arasında kalan kesimde duyulur. Böyle bir hastalık sinirsel refleks yoluyla midenin hareket, kasılma-gevşeme yeteneği üzerinde bir dürtü meydana getirir.

Happily Ever After ...


İBB-Diyarbakır maçı 11.kuralı alakadar biçimde, hafta içinde sonuçlanarak 1-0 tescil edildikten sonra cuma günü Kasımpaşa maçı yolculuğu sırasında Volkan Tavukçu ile konuşuyorduk. Puanların Lig TV tarafından ya da aksi durumda BFFK tarafından verileceğini duyduktan sonra Volkan'ın ağzından şu cümle döküldü :

"Abi o zaman ben 103 puan oluyorum. Rekoru da kırmış oluyorum."

O sözleri benim yüreğime kurşun gibi saplandı o an. Zira Volkan geçen hafta İskender Alınsız aldığı 100 puanın üzerine, verilmesi uygun görünen İskender Alın'ın 3 puanı eklendiğinde direk 103 olarak acı ama gerçek benim 102'yi tarihe gömüyordu. Ben bunu hiç düşünmemiştim oysa ki. Ertesi gün ve dün Gökhan Tavukçu'nun doğum günü sırasında yaptığımız Fantezi Futbol muhabbetlerinde ne yapalım gitti rekor modunda hüzünlü hüzünlü takılıyordum artık.

Gece eve gittiğim de de bunun hüznüyle uyumaya hazırlanıyordum ki gözucuyla internette gördüğüm bir haber beni benden aldı. Maçkolik'te yarıda kalan maçın istatistiklerine bakarken İskender Alın'ın 56.dakikada oyundan çıktığını gördüm. TFF'nin sitesinden resmi maç raporuna göre de İskender Alın 53 dakika oyunda kalarak yerini Ali Güzeldal'a bırakmış. Ki her halükarda bu İskender Alın'ın 1 puan alacağı ve dolayısıyla Volkan'ın da 101'de kalacağı anlamına geliyor !!!

Valla ne diyeyim; Bu rekor lanetli olm, 2 senedir bir türlü kırılamıyor. Hep kırılmaya çok yakın pozisyonlar oluyor. Tahtı sallanıyor ama haftanın sonunda gülen yine o oluyor.

Long live 102 !!!