Recent Posts

25 Mart 2010 Perşembe

Ödüller Sahiplerini Buluyor # 2


Ödüller Sahiplerini Buluyor postundan sonra yazıdan dolayı gaza gelip bir an önce hediyesini verenler çoğalıyor ..... deeermişim . Kimsenin okuduğu yok . Yoksa bu sitenin sıkı takipçisi , Fantezi Futbolumuzun gözbebeği ve Kamanan'ın zencisi sevgili Ocakoğulları'ndan Emre aynı kişiye aynı yerden alınmış aynı ödülü verir miydi ? Vallahi verdi ! Gökhan Tavukçu'ysa Gökhan Tavukçu , mor formaysa mor forma , Kadir Has Adidas'sa Kadir Has Adidas . Aynı yerden aynı kişiye aynı hediye . Yani bu kadar tutturulur . Eray Abi araya çanta koy , bu çocuk senden bakıyor . Emre Ocakoğlu'na saygılarımızı sunar diğer yarışmacı arkadaşlarımıza başarılar (vermelerini) dileriz ...

(Vermeleri derken yanlış anlaşılmasın . Bildiğimiz başarılar işte .. Foto çekin koyalım ... Yani koyalım derken ....... )

Bunları Da Bilin Yani ...

İlk seneki şifre kirliliğinden nasıl kurtuluruz diye düşünürken ikinci sene ayrı bir lig kurma şansımız olan Lig Tv Fantezi Futbol sitesi ile tanıştığımızı , bu siteden oynamaya başladığımızı ve ligin BFFK kodunun ne hikmetse fbre2860FB olduğunu ?

17 kişi ile start verilen 2008-2009 sezonunun sonunda varışa sadece 13 arkadaşımızın ulaşabildiğini ?

Şu anki liderimiz Barış Akdemir'in oyuna 2. haftadan itibaren katıldığını ve sezon sonunda eklenmek üzere oynamadığı birinci haftanın ortalaması olan +47 puan verildiğini ?

İlk defa yedek oyuncu kavramı karşımıza çıktığından ve ne yapacağımzı bilmediğimizden bir-iki hafta boyunca neredeyse tüm yarışmacıların yedek futbolculardan sıfır puan aldığını , daha sonra yedek futbolcuların değerini anladığımızı ?

Daha 2. haftada Seçkin Köksal'ın BFFK yarışmacılarına yeni bir FF Kahramanı kazandırdığını ve bu oyuncunun isminin Darrly Roberts olduğunu ?

Ataköy'deki bir buluşmamızda Emre Ocakoğlu'nun elinde o haftaki kadrosuna dair el yazısıyla yazdığı ''Esami Listesi'' ile geldiğini ve bu oyunda yeni bir çığır açmış olduğunu ?

4. haftada BFFK'nın kısa tarihindeki haftalık en fazla puan alma rekorunun Tunç Bozacılar tarafından 101 puan ile kırıldığını ancak bu rekorun sadece 2 hafta zirvede yer aldığını , 102 puan ile Engin Gürses'in yeni rekorunun hala kırılamadığını ?

Bu haftaki Volkan Tavukçu'ya atfedilen Lig Tv +plus postlarının aynısının Birol Sezgin'in başına geldiğini , eşgali belirlenemeyen şahıslar tarafından bu sene ile bezerlik gösterircesine ''Oğlum hadi yine iyisin , bu hafta Lig Tv senin , neden aldın ki para verip nasıl olsa bu hafta kuruluma gelecekler Lig Tv'den'' gazlamasının yine , yeni ve yeniden hüsranla sonuçlandığını ve Birol Sezgin'in bahsedilen haftada 5. olduğunu ?

BİLİYOR MUSUNUZ ?

25. Haftanın İstatistikleri

25.Haftanın Birincisi
Volkan Tavukçu

25.Haftanın Sonuncusu
Bilgin Gürses


En Yüksek Haftalık Puanlar
1 Volkan Tavukçu 101 REKOR

2 Gokhan Tavukçu 95
3 Engin Gürses 93
4 Seha Yeşildere 89
5 Kadir Bülent Şener 87
6 Seçkin Köksal 87
7 Barış Akdemir 86
8 Mahmut Aras 85

En Düşük Haftalık Puanlar
1 Bilgin Gürses 64
2 Ali Tarık Ucur 69
3 Önem Neidik 72
4 Hasan Bünül 74
5 Tunç Bozacılar 75
6 Taner Sezgin 76
7 Erdem Ergenç 76
8 Serdar Odabaş 77
9 Emre Ocakoğlu 77

25.Hafta Kaptandan En Çok Puan Kazanan
Keita 26 puan
Engin Gürses
Emre İpal

Ivankov 26 puan
Volkan Tavukçu

25.Hafta Kaleciden En Çok Puan Kazananlar
Ivankov 26 puan
Volkan Tavukçu REKOR

Ivankov 13 puan

Taner Sezgin
Seha Yeşildere
Önem Neidik
Ali Tarık Uçur
Bilgin Gürses
dışındaki HERKES

25.Hafta Defanstan En Çok Puan Kazananlar
1. Volkan Tavukçu 33 puan REKOR
2. Önem Neidik 28 puan
3. Eray Tayyar 28 puan
4. Gökhan Tavukçu 27 puan
5. Tibet Çetinkaya 27 puan
6. Seha Yeşildere 24 puan

25.Hafta Orta Sahadan En Çok Puan Kazananlar
1. Engin Gürses 42 puan
2. Mahmut Aras 41 puan
3. Taner Sezgin 39 puan
4. Seçkin Köksal 29 puan
5. Barış Akdemir 35 puan
6. Emre İpal 35 puan

25.Hafta Forvetten En Çok Puan Kazananlar
1. Gökhan Tavukçu 24 puan
2. Taner Sezgin 21 puan
3. Önem Neidik 17 puan
4. Seha Yeşildere 17 puan

25.Hafta Yedekten En Çok Puan Kazananlar
1. Gökhan Tavukçu 11 puan
2. Tibet Çetinkaya 9 puan
3. Barış Akdemir 9 puan
4. Ali Tarık Uçur 8 puan

25.Hafta Fair-Play Puanı Kazananlar
Taner Sezgin
Kadir Bülent Şener
Eray Tayyar

25.Hafta BFFK
7. sıra # 79,48 puan ort.

25.Hafta Kadrosunu Kurmayanlar
YOK

25.Hafta En Çok Yazı Yazanlar (9 Mart - 25 Mart)
1. Tunç Bozacılar 39 REKOR

2. Engin Gürses 31
3. Bilgin Gürses 6
4. Barış Akdemir 2

25.Haftanın En İyi Tahmin Edicisi
Mahmut Aras 7/8

27.Hafta Tahminleri

Büyükşehir Bld. v Bursaspor
Gençlerbirliği v Diyarbakırspor
Beşiktaş v Eskişehirspor
Antalyaspor v Manisaspor
Denizlispor v Kasımpaşa
Gaziantepspor v Sivasspor
Galatasaray v Fenerbahçe
Kayserispor v Trabzonspor

Bir istek : Bu hafta derbiden en az 1 adam almanızı rica ediyorum, boş boş izlenmesine karşıyım da. Adam almayanların tahmin sonucunu girmem baştan söyleyeyim ..
.

Profesyonelleşme

Best of Soundtracks albümlerinde mutlaka yer alan bu filmin müziğini duyunca hemen hatırlayacaksınız.




Fantezi Futbola ilk başladığımız zamanlarda şampiyonluktaki rakibinden kadrona adam almak tuttuğun takıma ihanet gibi bir manaya geldiği için asla aşılmaması gereken kırmızı çizgilerden biriydi. Hatta bunu bırakın, şampiyonluk için çekişmiyor dahi olsalar bir Fenerli için kadrosuna Galatasaraylı oyuncu almak ya da bunun tam tersi vakalar, bünyelerin kesinlikle kaldıramayacağı türden hareketlerdi.

Köprünün altından çok sular aktı. Seneler geçtikçe Galatasaray'dan aldığımız defansların gol yemesine kahrolmaya (maç 1-1 bitip Galatasaray puan kaybediyor esasında), kaptanımız Alex'in 2 gol 1 asist yapmasına sevinç çığlıkları atmaya alıştık. (Fenerbahçe çok zorlu bir deplasmanı hem de averaj yaparak kayıpsız atlatıyor halbuki) Takım sevgimizi zedelemeden Fantezi Futbolu takım sevgisinden ayrı platformlarda değerlendirdiğimize ikna ettik kendimizi. (Esnaf yorumu : O ayrı, bu ayrı abi. İkisi bambaşka şeyler ...)

Şu an önümüzde bir tabu daha var. Tuttuğun takımın o hafta oynadığı rakipten futbolcu alabilmek. Kendi adıma söyleyeyim bunu ilk yarıdaki Galatasaray derbisinde ciddi ciddi düşünmüştüm. Arda'nın ilk 6 haftada puan rekoruna göz kırptığı haftalardı. Beşiktaş maçında da puan kazandırma ihtimali çok yüksekti Arda'nın ve beklendiği üzere asist yaparak haftayı kapatmıştı. Arda'nın puan kazandıracağından neredeyse emin olsam da kendi takımımla oynuyor diye alamamıştım.

Buna benzer durum bu hafta bir kez daha başıma geldi. 4 haftadır üst üste gol-asist üreten Yekta'nın bu maçta da bir şeyler yapma olasılığı çok fazlaydı. Maçın gollü geçeceğini ve bizim de gol yiyeceğimizi düşünüyordum. Üstelik kafamda maçı oynatmış ve 4-2 veya 3-2 galip geleceğimize kanaat getirmiştim. Madem Kasımpaşa'nın golü bulacağını düşünüyordum o zaman bu golün içinde payının olma ihtimali çok yüksek olan Yekta'yı, Tello ve Bobo'nun yanına koymalıydım. Bunu kardeşimle paylaştığımda tepkisi hiç de yumuşak değildi : "Ruhsuzsun işte abi ne diyim ben sana" Velhasıl Yekta'yı kadroma alamadım. "Ne yapıcam, takımım gol yiyince sevinecek miyim yani?" iç hesaplaşması neticesinde rakipten futbolcu almayı bir kez daha başaramadım. Ve Yekta beni haksız çıkarmadı ve Kasımpaşa'nın attığı 2 golün de asistini yaparak haftayı 9 puanla kapadı.

Varmak istediğim nokta şu ki; Şu an bunu bünyelerimiz kaldırmıyor belki ama bu tutkuyla devam edersek gelecek senelerde bunu görebileceğiz sanırım. Belki bu oyundaki eşik atlamanın, profesyonelleşmenin standardı da bu hamleler olacak. Devir değişiyor, Çelik değişiyor, Ee Fantezi Futbol da değişiyor...