Recent Posts

10 Kasım 2009 Salı

Hayatımın En Anlamlı He Diyesi : HE !


Küçük Kızın Hediyesi

Adam 3 yaşındaki kızını , pahalı bir hediyelik kaplama kağıdını ziyan ettiği için azarlamıştı . Küçük kız , koskoca bir paket altın yaldızlı kağıdı bir kutuyu eğri büğrü sarmak için kullanmıştı . Bayram sabahı küçük kız paketi getirip 'Bu senin babacığım' dediğinde üzüldü , aceba gereğinden fazla mı tepki göstermişti kızına ? Bir gece önce yaptığından utandı . Ne var ki paketi açınca yeniden öfkelendi . Kutunun içi boştu . Kızına gene bağırdı :
- Birisine bir hediye verdiğinde , kutunun içinde birşey olması lazım . Bunu da mı bilmiyorsun ?
Küçük kız gözlerinde yaşlarla babasına baktı :
- O kutu boş değil ki baba, dedi 'İçini öpücüklerimle doldurmuştum'
Adam öyle fena oldu ki . Koştu . Kızına sarıldı . Beraberce ağladılar . Adam o altın kutuyu ömrünün sonuna kadar yatağının baş ucunda sakladı . Ne zaman keyfi kaçsa , ne zaman morali bozulsa , ne zaman kendini kötü hissetse , kutuya koşar , içinden minik kızının sevgi ile doldurduğu hayali öpücüklerinden birini çıkarırdı .


Hikaye acıklı , etkileyici ve iç gıdıklayıcı . Kıssadan hisse senedi ! Duygusal tepkimelerin bekar bir gözden yansıması papazdan sonra atma ası . Ne kadar özne ararsanız hikayede o kadar zarflanırsınız uzun vadede . Belki de hediyedir asıl tümleç haydi geyiği bırak da asıl mevzuata geç !

Demem o dur ki ve Sezer Badur ki hediye kavramı önemli ! İsmiyle müsemma Armağan Çağlayan'ı tanımadan önceydi gözleri yaşartan , hediyeye anlam katan , kavunsa topatan , değilse Fahri Tatan ! Heves artırıcı , mücadele azdırıcı ve bir o kadar da mutluluk kaynağı hediye peşinde geçti bir ömür yoğurdu Bahçelievler'de ve tüm evlerde . Ödüldür en nihayetinde motivasyon aracı sağa çek taksi ! Armağandır varlığım varlığına haydi kızlar okula ! Bir sürü süpriz yumurtamız var adı kinder kendi çikolata olan . Sene sonunda dağıtacağız lan buraları ve vaad edilen çorak toprakları . Başarılı olanlar parmak kaldırsın başarısızları parmaklasın . 27 adet küçük ödülümüze sahibi olacak kişiler lan ne şanslısınız ; sene sonunda hangi dereceleri birinci tamamlamalısınız konulu panelimize hoş geldiniz ! İşte adaylar ve the oscar goes toooooooooo (nç) ...

BFFK Juri Özel Ödülü
(Bu sene başlattığımız yeni ödülümüzdür . Kime , neden ve ne amaçla verileceği tartışılıp fikir birliğine varılıp hübülüp lülülüp !)
?

En Çok Haftanın Birincisi
(34 Hafta sonunda en çok haftanın birincisi olan arkadaşımızı evlat ediniyoruz ve ona küçük bir ödül takdim ediyoruz)
Barış Tanrıkulu 2 kez
Ali Tarık Uçur 2 kez


İlk 100
(Haftalık başarı konusunda Türkiye derecesi yapmış olanı affetmemiz mümkün değil . Hele ki Digiturk'e bu kadar yaklaşmışken , o decoderi var ya ...)
Türkiye 23. # Tunç Bozacılar (10.hft.)

En Yüksek Haftalık Puanlar
(Bana göre en yüksek Everesttir ve en sevdiğim film vayld vayld vesttir)
Tunç Bozacılar 100 puan

En Düşük Haftalık Puanlar
(Kazanan arkadaşımıza bu ödülü sunarken gülümseyen olursa ; ağzıma su alayım da püskürtün düşmüş gardaaaaaş diyeyim)
Emre İpal 13 puan

Lütfen Beni ''Kaptan'' Çıkarın
(Kaptandan en yüksek puanı ve alanı 40 m2 olan bir karenin şu anlık aday sayısının üç olması ve çıkarması güç olması ile cebirsel yönden aritmetiğine başlatma lan!)
1.Battalla 32 puan
Tunç Bozacılar
Seha Yeşildere
Bilgin Gürses


İlk Devrenin İlk Üçü
(Başarı varsa ödül de vardır . Hatta geçen sene Türkiye 1.si olan DA VARDIR)
1. ?
2. ?
3. ?


Kaleciden En Çok Puan Kazananlar
(Kaleciyi kaptan yapan Taner'i Burak Kutluyorum . Eray Abi ne dersin?)
Taner Sezgin 14 puan

Defanstan En Çok Puan Kazananlar
(Kaleci yok , kaleci yok . Saymayın artık kaleciyi defanstan . Ödülümüz zaten fazla , 7 puana mı kaldınız ? Sene sonu bu ödülü kazanacak en büyük ıssız adayım Gökhan Tavukçudur , mudurnu mudurnu mudur ? (nu) )
Onur İhtiyar 32 puan

Orta Sahadan En Çok Puan Kazananlar
(Tüm yarışmalar için geçerli olan bir şeyi hatırlatmak gerekirse ; aynı puanı almış yarışmacılardan mevkisinde kaptan kullanmayan daha avantajlıdır ve axess ile bonusa küçük ödül alacaktır)
Mahmut Aras 53 puan

Forvetten En Çok Puan Kazananlar
(Ben diyeyim Corvette sen kimi görevlendireceksin forvette?)
Çağrı Vatansever 30 puan

Yedekten En Çok Puan Kazananlar
(Yarısını ye-deklare ettim ki ; yumurtanın sarısı gitti çükün yarısı ...)
Serdar Odabaş 14 puan
K.Bülent Şener 14 puan


Fair-Play Puanı Kazananlar
(- Abi sarı kart görmedin yine !
- Efendim duyamadım ?
- Çok efendi adamsın
- Efendim ? )

Ali Tarık Uçur 3 kez

En Çok Yazı Yazanlar
(Söz uçar yazı kalır , bu ödülü de Engin Gürses alır)
Tunç Bozacılar (126)


En Çok Yorum Yapanlar
(Hiç üşenmeden herkesi tek tek sayacağım büyüklerimi , döveceğim küçüklerimi)
Sene Sonunda Hesaplanacaktır


İlk Devre 5'lisini Tahmin Eden
(Kaldı 5 hafta)
?


Haftanın En İyi Tahmincisi
(Kim iyi giderse ikinci yarı onun kuponlarına sistem oynayalım arkadaşlar)
Seçkin Köksal 3 kez

Olay budur . Ben saydım ; 27 ödülden az çıkıyor toplamda . Daha bir tarafınızdan element uydurabilirsiniz ödül verme babında . Mesela en ilginç kaptan tercihi , bir takımdan en fazla oyuncu alma , en çok eksi alma , en çok seksi olma ... vesaire ve desire ! Varsa planlarınız veya görüş , yorum , fikir , öneri ve konuşacağınız , buyurun dostlar buyurun Halil İbrahim Sofrasına asına sına ına na aaaaa ... Unutmayın serbest düşünce ; insanın canı acır !

Taçtan Asist Anketi


Bugün Tanıl Bora'nın haftalık yazısını okurken Kayseri'nin bu haftaki gollerindeki taç atışlarını hatırladım : Son üç golde de asistin asisti taç atışlarından geliyor. Sırasıyla Ali Turan, Aydın Toscalı ve Gökhan Emreciksin beklemeden dikine kullandıkları taçlarla gollerin final paslarının yarı finalini yapmışlar. Taçtan asist mevzusuyla uğraşmıştık zamanında. Hazır konusu gelmişken; Bu mevzudaki anketin sonucunu Ehemmiyetli Anketler etiketinde yayınlamak ne zamandır aklımdaydı :

Cemiyet-i BFFK bir zamanlar demiş ki : FFlerde Taçtan Asist Sayılmalı.

18 : Evet, Sayılmalı
6 : Hayır, Sayılmamalı

Kiminin Düşmanı Kiminin Dostu Ama Haftanın 1.'si Röportajı..


İsim : Erdem Ergenç
Yaş : 28
Takım Adı: FC ŞIRNAKSPOR
Hedef : Şampiyonlar Ligi :))
Röportaj : Barış Akdemir

Çok uğraştırdı beni röportaj konusunda kendisi biraz naz yaptı . öle herkesle röportaj yapmam falan dedi.. ( fazla havaya girmiş gördüm onu ) ama sonunda kabul etti.. evet bugünkü konuğumuz Haftanız 1. FC Şırnakspor Erdem Ergenç..

B- Çok sevgili can dostum erdem ergenç..Hoşgeldin kardeşim..

Hoşbuldukta geç bunları laf kalabalığı yapma :))

Öncelikle arkadaşlara kendimi tanıtayım mı kanka.

B- Tanıt bakalım hadi ..

Ben erdem ergenç 30/04/1981 istanbul doğumluyum . tekirdağlı üç beşim yani aslında selanik göçmeniyiz yaşasın konstantinapolis :):):). ilköğetim ve liseyi istanbulda okuduktan sonra balıkesir üniversitesinden inşaat teknikerliği diploması aldım. ama 6 yıldır inşaatla ilgilenmeyip özel bir dershanede çalışıyorum.sporun her dalını severim fakat futbol ve basketbolun yeri ayrıdır. bu arada keşke basketbol içinde fantezi basketbol kurulsa. birde takım ismimle ilgili açıklama yapiyim ŞIRNAKSPOR nerden çıktı , askerliğimi şırnakta yaptım we böle bir hatıra olsun şırnaksporu başarılara koşturayım diye fantezi futbol takımım ismini böyle koydum.

B- Tamam uzatma yeter ulan sorulara geciyorum gevezelik yapma yeter..:))

İyi geç bakalım cvplarımla bitiricem seni kanka :))

B- İlk Fantezi ye ( Pardon ) Fantezi futbol oyununa nezaman kimin önerisi ile başladınız ?

Beni ilk harika avcı fanteziye alıştırtı :)) sonra harika avcının yerini barış akdemir aldı :):) Şaka bi yana kanka senin sayende başladım fantezi futbola , futbolla ilgiyim zaten eskiden ntv de takım kurardım ama aklıma estikçe. artık ciddi ciddi bakıyorum araştırıyorum hepsi sayende oldu kanka tesekkürler...

B- Ben tşk ederim ...Peki sizce bu oyunun bir bağımlılık etkisi varmı ?

Play station kadar yok ancak haftanın çabuk geçmesini sağlıyor. iş güç arasında vakit geçirtiyor. diyorum Çarşamba olsa takım kursam cuma olsa son değişiklikleri yapsam birde P.tesi olsa 1. olsam :):) bağımlılık daha olmadı sadece sempati durumundayım ...( hayalperest kankam benim ya :)) )

B- Takım kurarken neleri dikkate alıyorsunuz ?

Tabikide oyuncuların istatislikleri we rakip takımların durumu (mantık olarak) genelde ofans ağırlıklı olsun istiyorum defans alırken bile gol atabilecek defanslara bakıyorum takım gol yese bile gol atarak o puanı rahatca telafi ederim diye düşünüyorum. ( baksennn :)) )

B- BFFK' ya bu sene katıldınız ve ortamı nasıl buldunuz ?

İlk sezonum we çok güzel bir muhabbet war bunları ara ara fasıl geceleriyle bütünleştirsek tam süper olacak :):) hatta halı saha maçları yapalım. ortam çok güzel aslında arkadaşlar birbirini daha fazla tanısa birbirini bilse daha güzel muhabbetler , yarışlar ve hırslanma durumları olur. bu arada burda olmaktan çok mutluyum we beni bu sene bffk ligine alan bffk ailesine tesekkür ederim.

B- Kendine rakip olarak gördüğünüz isimleri alalım ?

Ali Tarık Uçur haricinde herkesi rakip olarak görüyorum :):) bu konuda ciddiyim ilk senem olduğu için kim daha ofansif kim defansa yönelik yada orta sahadan puan toplamaya çalışan durumunda bilemiyorum. daha önceki sezonlarda tunç ve engin 1.likler almış bu da demek oluyorki en büyük rakipler onlar , 12. haftaya bakıldığında barış tanrıkulu da bu sezonun en büyük favorisi , puanlar birbirine çok yakın o yüzden dediğim gibi Ali Tarık hariç herkes rakibim ....

B- Son hafta Alex De Souza ' nın oynamayabileceğini öğrenip en yakın arkadaşınıza bile haber vermemişsiniz bu olayı nasıl açıklayacaksınız ?

Herşey karşılıklı diyerek bu konuyu kapatıyorum :):):) kanka ben her türlü bilgiyi paylaşırdım 1.lik hedefim yoktu. muhabbet olsun vakit geçsin tatlı atışmalar yaşayalım diye oynuyodum o yüzden 5. yada 6. haftaya kadar ölesine bakıodum duygusal takım kuruyodum artık bi hedef var o yüzden bundan sonra böyle :):):) ( bittin olum sen elime düşme :)) )

B- BFFK daki yıl sonu hedefiniz neresidir ?

Şampiyonlar ligi tabikide ... ilk senemde hedef aslında orta sıralarda bitirmekti ilk 5 te olmak bile başarıydı ama 12 hafta sonunda 2. sıradayım 1.liğe bile yükseldim o yüzdende daha ciddi bakıorum artık we hedefim artık şampiyonlar ligi yani İLK 2 de olmak istiyorum.
( inter totoya yollayacam seni ben merak etme :)) )

B- Sn.Erdem Ergenç Geçen seneye oranla fantezi futbol oyununda sizi daha hırslı ve takip mesafesini hiç bırakmadığınızı görüyorum.Bunun Sebeblerini öğrenebilirmiyiz ?

Güzelim saçma bi soru benim ilk senem varımı yoğumu ortaya koyuyorum :):):) yukarıdaki sorulardada verdiğim cewaplardan anlaşılacağı gibi ilk oyuna başlarken hatta 6. haftaya kadar çok ciddi bakmadım duygusal davrandım takım kurarken kaç puan alırım diye düşünmedim sadece muhabbet olsun konuşalım atışalım sataşalım yeni dostlar kazanalım oyunla ilgili büyük hedeflerim yoktu yani . belki şansda yanımda oldu we ilk 5 içinde yer almaya başladım buda benim oyuna daha ciddi bir şekilde bakmama neden oldu we bir hedef koydum her hafta 70-80 arası almam gerek diye.

B- Fantezi Futbolda en fazla Güvendiğiniz oyuncuları alabilirmiyiz ?

Alex De Souza , Sercan (eğer ki oynaya bilse) , kaleci hep Petkoviç derdim bu sene yalan oldu. defans için bilica hem ucuz hemde gol atıo. özellikle şu takımdan kimseyi almam diye bir huyum yok fakat bu sene trabzon (colman hariç) beni hep yakıyor :(:(:(: ( seni bende yakıcam kaynar kazanda beter ol !! )

B- Tuttuğunuz takımın rakibinden oyuncu alırmısınız alırsanız utanmazmısınız?

Oyuncu almam we hiç öle bişi yapmadım . galatasaraydan oyuncu almak ızdırap werebilir ama 6 hafta arda turan'ı aldım. ( utanmadan sölüyorsun ) we kaptan yaptım kewell nonda baros bu oyuncular puan kazandırır duygusal davranmadan almak lazım herkese tavsiyem ...

B- Maç seyrederken bu oyunla tanıştıktan sora tuttuğunuz takımın kazanması mı öncelikli yada aldığınız oyuncuların istatistik yapması mı öncelik oluşturuyor sizde öğrenebilirmiyiz ?

Maç başlayana kadar oyuncu istatisliği önemli gibi geliyor. başlama düdüğüyle birlikte sadece fenerbahçe öncelik oluşturuyor. ( yalan söylüyorsun ama neyse .. :)) )

B- Fantezi Futbol oyununa başladığınızdan beri hayatınızda ne gibi değişiklikler yaşadınız ?

Reklam olucak ama www.ligtv.com.tr ye daha çok tıklamaya başladım :):):):) daha çok oyuncuları tanımaya başladım diğer maçları takip etmeye çalışıyorum sadece golleri izlemiyorum artık... ( vay be aşmışsın kendini)

B- Peki bir özel soru var bide.. Fenerbahçe sevgisi mi kız arkadaşa duyulan sevgi arasında nasıl bir fark vardır ? ( bu soru özel istek üzerine Ali Tarık Uçur tarafında sorulmuştur. )

Kız arkadaş sürekli değişebildiği için basit bir sevgi vardır :):):) ama fenerbahçe sevgisi ömür boyu sürecektir. (ali tarık bey bu yazıyı copy paste yapıp bi yere monte etmeyiniz :):):):) ) ( malzememiz oldu bu soru güzel oldu :)) )

B -Tamam kanka saol bu kadar yeter .. Çok saol bana vakit ayırdığın için..

Ben tşk ederim kardeşim .. Herkese başarılar . bol şanslar..

İlerki haftalarda başarılarının devamını diliyorum. ( yalandan ) kendisine ve uğurluyorum..

kal sağlıcakla...

Duran Toplara Geldik !!!


İBB için yazmıştım ama bu hafta komple Turkcell Süper Ligimiz Duran Toplara Geldi. Takımlar toplamda duran toplardan 8 gol buldular. Oynanan 8 karşılaşmanın 5'in de duran toplardan gol kaydedildi. Ankaragücü-Kasımpaşaspor maçındaki 4 golün 3'ü, Bursaspor - Gençlerbirliği maçındaki ise 3 golün 2'si duran toplardan geldi. Haftanın duran top gollerinin dökümü şu şekilde oldu :

Bursaspor - Gençlerbirliği
1-0 : Kornerden ortayı yapan Ali Tandoğan, golü atan Ivan Ergiç
1-2 : Kornerden ortayı yapan Cem Can, golü atan Mustafa Pekdemek

İBB - Antalyaspor
1-0 : Kornerden ortayı yapan Gökhan Süzen, golü atan Herve Tum

Sivasspor - Kayserispor
2-4 : Serbest vuruştan ortayı yapan Erman Kılıç, golü atan Sedat Bayrak

Eskişehirspor - Denizlispor
1-0 : Serbest vuruştan ortayı yapan Burak Yılmaz, golü atan Mehmet Yılmaz

Ankaragücü - Kasımpaşaspor
1-0 : Serbest vuruştan ortayı yapan Ceyhun Eriş, golü atan Koray Çölgeçen
1-2 : Serbest vuruştan ortayı yapan Yekta, golü atan Moritz
2-2 : Serbest vuruştan ortayı yapan Murat, golü atan Meye

Manisaspor - Gaziantepspor
Yok
Trabzon - Beşiktaş
Yok
Diyarbakır - Galatasaray
Yok

İsyanda Son Nokta

Kaç kişiyiz baksana , 28 olmuşuz . Bu yıl çok zor abi .
Birol Sezgin


(Bu sezon daha başlamadan yeni sezon için düşüncelerini sorduğumda ; geçtiğimiz senenin her haftasının başında dilinden düşürmediği ''Bu hafta çok zor abi'' söylemini bir kademe ilerletirken...)

Zapo'nun Verilmeyen Asisti


Görüntülü Asist Analizleri bu haftaki takıntım :) Bursa'nın golünde Zapo'nun asistinin verilmemesi, Cangele'nin verilmeyen asistinden çok daha fazla şaşırttı beni. Çünkü bu tip asistlerin şimdiye kadar pek çok kez verildiğini biliyoruz. Örnek için araştırmaya bile gerek olmayacak derecede bu asistlerden çokça puan kazandık biz. Benim fikrimce bu asist Lig Tv Yönetiminin gözünden kaçtı. Değerlendirmeye ve incelemeye tabii tutulup da verilmeme durumu değil söz konusu olan bence. Dün gece Lig Tv'ye mail attım puanın verilmesi yönünde ama dikkate alınacağını pek sanmıyorum. Olan Hasan Bünül'ün 3 puanına oldu.

Bu arada SkySports'un çevirisinde de okuyanlar farketmiştir. Adamların tam da bu tip pozisyonlar için ilginç bir asist kuralları var : Duble Asist. (What happens if a team-mate gets a slight touch on the ball - flick-ons and double assists ? başlığı altında) Yakında açmayı düşündüğüm etiketin galasını da bu vesileyle şimdiden yapayım :

Farklı FF Kuralları : Eğer gol atan oyuncudan evvel topa dokunan son oyuncu, gelen ortanın ya da pasın yönünü ya da şiddetini ciddi biçimde değiştirmiyorsa hem ortayı yapan hem de hafifçe dokunan (ya da kafasından seken) oyuncuya ayrı ayrı birer asist verilir. Genelde bu tip pozisyonlara ön direğe kesilen kornerlerde ya da uzun taç atışlarında rastlanır. Arka direğe aşırılan bu paslar golle sonuçlanırsa hem ilk ortayı yapana hem de aşırana asist puanı verilir.

Yani bu Zapo'nun verilmeyen asisti için bakarsak, SkySports'un kurallarıyla hem korneri kullanan Ali Tandoğan hem de arka direğe aşıran Zapo asist puanı kazanır. Elalem 2 tane birden veriyor, bizimki 1 taneyi bile çok görüyor ...