Recent Posts

8 Nisan 2010 Perşembe

29. Hafta Kadrolar



Manchester United 1958
As Takım :
Resimde gördüğünüz kadro futbol tarihimizin en korkunç trajedilerinden birinin yaşanmasından yaklaşık 4-5 saat önce çekilmiştir . Bu futbolcuların birlikte olduğu olduğu son seromonidir . 6 Şubat 1958 yılında Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek final maçında Kızılyıldız'ı eledikten hemen sonra ülkelerine dönerken Münih'te uçakları düşen Manchester United takımı oyuncularıdır . Tam tamına 8 oyuncu hayatını kaybederken bir çok futbolcu da bir daha asla futbol oynayamamışlardır .
Yedek Takım : Bu bağlamda her ne kadar onlara uzak olsak da aynı oyunu sevmemizden ötürü vefat eden tüm futbolculara Allah'tan bir kez daha rahmet , acılı ailelerine başsağlığı dilerken , bizim de tanıdığımız ve hatta kadrolarımızda zaman zaman yer verdiğimiz birer Fantezi Futbol Kahramanı olan Alper Balaban ve Poljak için dualarımızı esirgemememiz gerektiğini hatırlatırım ...
Toplam Puan : ...

Engin Gürses
As Takım : Ivankov (7) - Sancak (7) - Koray Aslan (2) - Sivok (7) - Volkan Şen (5) - Arda (5) - Moritz (*0*) - Dos Santos (6) - İbrahim Akın (3) - Bobo (3) - Makukula (6)
Yedek Takım : Sezer Öztürk (5) - Battalla (5) - Yekta (7)
Toplam Puan : 62

Ali Tarık Uçur
As Takım : Vanja Iveša (2) - Armand Deumi Tchani (7) - Koray Aslan ( **Sinyor Abime İnat Abbate - 4** ) -Safet Nadarević (0) - James Troisi (0) - Milton Queiroz da Paixão Tita (5) - Mustafa Pektemek (5) - Giovani dos Santos Ramírez (6) - Milan Baroš (15) - Deivson Rogério da Silva Bobo (3) - Ariza Makukula (6)
Yedek Takım : Ivan Saraiva de Souza (7) - Sezer Öztürk (5) - Necati Ateş (3)
Toplam Puan : 63

Erdem Ergenç
As Takım :
Süley'manU (1) - Ivan De Sousa (7) - Deumi (7) - Neill (8) - Keita (*18*) - Jorginho (5) - Colman (5) - Tita (5) - Cesar Souza (3) - Makakula (6) - Ümit Karan (3)
Yedek Takım : Mustafa Pektemek (5) - Yekta (7) - Koray Aslan (2)
Toplam Puan : 77

Kadir Bülent Şener
As Takım : Suleymanou (1) - Toledo (4) - İbrahim Toraman (7) - Berberovic (10) - Moritz (0) - Dos Santos (6) - Mustafa Pektemek (5) - TİTA(@ 10) - Cesar Souza (3) - Youla (3) - Makukula (6)
Yedek Takım : Jorginho (5) - Necati (3) - Cenk İsler (10)
Toplam Puan : 66

Eray Tayyar
As Takım : Mahmut Bezgin (7) - Serdar Kurtuluş (7) - Deumı (7) - Ivan De Souza (*ABBATE 14)- Moritz (0) -Troisi (0) - Keita (9) - Colman (5) - Makakula (6) - Necati Ateş (3) - Milan Baros (15)
Yedek Takım : Tita (5) - M.Pektemek (5) - Cenk İşler (10)
Toplam Puan : 85

Mahmut Aras
As Takım :
Mahmut Bezgin (7) - Serdar Kurtuluş (7) - Deumı (7) - Ivan De Souza (7) - Moritz (0) - Volkan Şen (5) - Keita(*18*) - Dos Santos (6) - Tita (5) - Makakula (6) - Milan Baros (15)
Yedek Takım : Necati (3) - Cenk İşler (10) - Turgay (3)
Toplam Puan : 93

Tibet Çetinkaya
As Takım : Mahmut Bezgin (K-14) - J.Cesar (0) - Ivan De Souza (7) - İ.Üzülmez (7) - Tita (5) - İ.Akın (3) -Ernst (5) - Jorginho (5) - M.Pektemek (5) - Makukula (6) - Vassell (3)
Yedek Takım : Braga (3) - Yekta (7) - Moritz (0)
Toplam Puan : 67

Önem Neidik
As Takım : Mahmut Bezgin (7) - Serdar Kurtuluş (7) - Deumi (7) - İ.Toraman (7) - Keita (*18*) - Mustafa Pektemek (5) - Yekta (7) - Moritz (0) - Yusuf Şimşek (5) - Bobo (3) - Milan Baros (15)
Yedek Takım : Koray Aslan (2) - Aydın Toscalı (-1) - Olcan Adın (5)
Toplam Puan : 86

Serdar Odabaş
As Takım :
Souleymanu (1) - Abdullah Durak (1) - Servet Çetin (0) - Ivan De Souza (7) - Keita(*18*) - Volkan Şen (5) - Moritz (0) - Tita (5) - Milan Baros (15) - Sercan Yıldırım (3) - Bobo (3)
Yedek Takım : Colman (5) - Mustafa Pektemek (5) - Koray Aslan (2)
Toplam Puan : 66

BaRıŞ AkDeMiR
As Takım : Mahmut Bezgin (7) - Hakan Balta (2) - Ivan De Souza (7) - Koray Arslan (2) - Abdul Kader Keita (* Şahidim Abbate 18*) - Gustavo Alejandro Colman (5) - Musa Aydın (3) - Andre Moritz (0) - Milan Baroš (15) - Deivson Rogério da Silva Bobo (3) - Sercan Yıldırım (3)
Yedek Takım : Júlio César da Silva e Souza (3) - Mustafa Pektemek (5) - James Troisi
Toplam Puan : 71

Volkan Tavukçu
As Takım : Souleymanu (1) - Deumi (7) - I.D.Souza (7) - Serdar Kurtuluş (7) - Arda (*10*) - Keita (9) - Yekta (7) - Tita (5) - Makukula (6) - Boboooo (3) - Cesar Souza (3)
Yedek Takım : Volkan Şen (5) - Jedinak (3) - Serdar Kesimal (1)
Toplam Puan : 72

Tunç Bozacılar
As Takım : Mahmut Bezgin (7) - Ivan De Souza (7) - Abdullah Durak (1) - Koray Arslan (2) - Arda Turan (5) - Mustafa Pektemek (5) - Dos Santos (6) - Moritz (0) - Keita (9) - Milan Baros (*Sergen Yalçın'ın söylediği gibi Varoş değil , bildiğin Baros* 30*) - Cangele (7)
Yedek Takım : Makukula (6) - Sapara (3) - Sercan Yıldırım (3)
Toplam Puan : 87

Seçkin Köksal
As Takım :
Souleymanou Hamidou (1) - Abdullah Durak (1) - İbrahim Toraman (7) - Lucas Neill (8) - Olcan Adın (5) - Sidney Tita (5) - Yekta Kurtuluş (7) - Mustafa Pektemek (5)- Deivson Rogerio Da Silva (3) - Ariza Makukula (6) - Milan Baros (c 30 c)
Yedek Takım :
Robert Vittek (3) - Julio Cesar Da Silva Souza (3) - Hurşut Meriç (5)
Toplam Puan : 86

Hasan Bünül
As Takım :
Souleymanu (1) - Deumi (7) - Serdar Kesimal (-1) - Yalçın (6) - Keita((c 18 c)alex dinleniyo) -Yekta (7) - Colman (5) - Sapara (3) - Vittek (3) - Makukula (6) - Bobo (3)
Yedek Takım : Jo (1) - Ümit Karan (3) - Şahin Aygüneş (7)
Toplam Puan : 66

29. Hafta Turkcell Süper Lig Cezalı Oyuncular


Sarı Kart
Erman Özgür (Gaziantepspor)
Drago Gabric (Trabzonspor)
Ömer Aysan Barış (Trabzonspor)
Erhan Güven (Antalyaspor)
İlhan Eker (Gençlerbirliği)
Ömer Erdoğan (Bursaspor)
Ozan İpek (Bursaspor)
Emre Toraman (Kasımpaşa)
Sezgin Coşkun (Eskişehirspor)

Kırmızı Kart
Barış Özbek (Galatasaray) 1/4
Engin Baytar (Trabzonspor) 2/2

Hakedilmiş Dördüncülük (!)


Genel sıralamada Türkiye Dördüncüsünün kadrosunda cezalı Koray Aslan'ı gördüm ya, bizden birinin halen Türkiye Birincisi olamamasına daha da çok kahroldum şu an !!!

Hakedilmiş Birincilik (!)
Hakedilmiş İkincilik (!)

Asistleri TFF Belirlesin Kampanyası

Görsel by Birol Sezgin


Fantezi Futbol oyununa bir bütün olarak baktığımızda hiç şüphesiz en büyük belirsizlik asistler konusunda yaşanıyor. Asist kavramı kısaca gol pası olarak genellense de kesin çizgilerle belirlenmiş bir tanımının olmaması bu istatistiğin her kaynakta farklı tutulmasına yol açıyor. Medyadaki farklılık Fantezi Futbol Oyunlarında da kendini gösteriyor. Türkiyedeki Fantezi Futbol Oyunlarının çoğunda hangi pozisyonlara puan verilip hangilerine verilmeyeceği ayrıntılı olarak belirtilmiyor. Belirtilenler içerisinde de farklılıklar mevcut. Kimi direkten dönen şutlara asist veriyor, kimi vermiyor. Biri kendi kalesine goller asist olarak değerlendirilir diyor, bir başkası penaltı yaptırmayı asist kabul ediyor. En ufak bir mutabıklık durumu söz konusu değil anlayacağınız. Bundan dolayı uygulamada da sürekli farklılıklar boy gösteriyor. Son haftalarda sıkça sitemize taşıdığımız gibi 5 farklı FF oyununda da haftanın asistleri farklı isimlerden oluşuyor.

Bu işin aslında bir çözümü var. Asistlerin hepsinin haftanın sonunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından internetten ilan edilip, yıl boyu da yine TFF tarafından istatistiklerinin tutulması. TFF'nin yapacağı olay öncelikle asist verilecek ve verilmeyecek pozisyonların ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı bir talimatname yazmak. Daha sonra ise bu talimatnameye göre her hafta resmi internet sitelerinde haber olarak verilen maç raporlarında gol bölümünün altında Asist : yazarak gollerin asistlerini belirlemek.

Eğer TFF böyle bir istatistik tutarsa Fantezi Futbol siteleri de asist belirlemelerinde direk TFF'nin listesini esas alırlar. Kurallar bölümüne direk "Asistler, TFF'nin ilan ettiği Haftanın Asist Listesine göre puanlandırılır." yazılır. Böylece asist puanlamaları da Fantezi Futbol Yazılımcılarının insafına kalmaktan kurtulmuş olur.

Hatta bu asistler sene sonunda gol krallığı gibi resmi olarak Ligin Asist Kralı ünvanıyla TFF tarafından ödüllendirilse çok şık olur. Böylece sadece Fantezi Futbolseverin değil normal futbolseverlerin gönlü de maç içinde asist yapan oyunculara ısınsa, gol krallığı gibi bu noktada da bir yarış olsa, futbolun yan unsurlarının rekabetiyle kalite de artsa ... Ligin marka değeri her hafta olağan PFDK toplantılarını yapmakla artmıyor maalesef. Avrupa'dan liglerin sürekli yayınlandığı ülkemizde bu tarz farklılıklar yerel futbolumuza ilgiyi arttıracak uygulamalar olabilir...

Messi Türkiye'de Olsa Ne Olurdu ?


Messi Türkiye'de olsa neler olurdu ?
Sorumuz bu !
Geyiğin ömrümüzü arttırdığı bir ülkede yaşıyoruz .
Şimdiden internette Messi ile alakalı yazılanlar bini aştı .
Elbette futbolculuğu efendiliği veya takımı ile ilgili değil .
Messi Türkiye'de olsa ne olurdu ?

Bir bakalım neler konuşuluyor internette ...
Sonra üstüne kafa yoralım tabi ki Fantezi Futbol minvalinde ...

Messi ve 3 büyükler
- Messi ile 15 dakika konuşayım, Fenerbahçe’de oynamaya ikna ederim (İmza Aziz Yıldırım).
- Messi ile ilgilenmiyoruz (Fenerbahçe Spor Kulübü).
- Messi Beşiktaş’a gelse ne olur ? Gaziantepspor’a kiralanır ...
- Messi Galatasaray’a gelirse ne olur ? Sezonu kapatır (bkz: Galatasaray Sağlık Ekibi).

Messi Türkiye’de Oynasa Söylenebilecekler
- İki ayağını kopar , bu Messi hiç birşey yapamaz (İmza Hıncal Uluç).
- Defansa hiç yardım etmiyor!
- Askerde çok dayak yer bu çocuk . Bu çocuk televizyon bozuyor, bu çocuk bilgisayar bozuyor! (İmza Ertem Şener).
- Arkadaşları Henry’ye mesaj atıyorlarmış “Messi insan mı?” diye bu arada gol (İmza Ertem Şener).
- Eğer Maradona, “Tanrı’nın eli” ise Messi “Tanrı’nın ayağı”dır.
- Lionel Messi’nin MSN adresi: admin @ football. com
- Messi’ye futbolcu diyen bana güzel demesin (İmza Burcu Esmersoy).
- Dünyanın en iyi ikinci, üçüncü ve dördüncü futbolcusu benim (İmza Cristiano Ronaldo).
- İki şeyin sonu yoktur; uzayın ve Messi’nin yeteneğinin (İmza Albert Einstein).
Arsenal maçına kadardı
- Hala sahalarda olsam top geçer, o geçemezdi (İmza Recep Çetin).
- Birinin adi Diego (Tanrı) idi, bunun adı da Messi (Mesih). Keşke elimizi korkak alıştırmasaydık, çocuklara böyle iddialı isimler koysaydık (Banu Yelkovan).
- Hayır, ben uzaylı değilim (Lionel Messi).
- Uçan dairesiyle Camp Nou’ya inen uzaylının Messi’ye söylediği cümle:
“Haydi Messi geri dönüyoruz. Arsenal maçına kadar demiştin.”
- Beni de al git buradan (İmza: Top)

Peki Messi Türkiye'de olsa ne olurdu ?
Fantezi Futbolda Messi'yi alabilir miydik ?
Fiyatı ne kadar olurdu ?
Benim düşüncem Alex'in 15 lira olduğu bir ortamda
Messi sanırım 25-30 lira arası bir değerde olurdu .
Her hafta aldırmazdı oyun bize Messi'yi .
Kaptan yapmak için ekstra para verirdik bence .
Ya sizce ?
Messi Türkiye'de olsa ne olurdu ?

Lionel Messi (*Maradona'dan Dahaa İyi Olduğundan Ötürü*2x18)

Kaçmış Balık.


Haftalar geçtikçe daralıyor çember ve takımlarımıza alacağımız oyuncular bizim için artık altın değerin'de olmaya başlıyor. Artık ekmeğimizi taştan çıkartmak çok dikkatli tercihler yapmak zorundayız.Bu haftanın kaçan balık listesi'ne baktığımda herkesin bi yerlerden bişeyler yakaladığını gördüm tüm BFFK ailesin'de herkesin bu hafta da aynı başarısını sürdürmesini dileyerek haftanın kaçan balıklarını tanıtmaya başlayalım.

28.Haftanın Kaçan Balıkları ;

1- Herkes Beto ,Cesar Souza'dan bekliyordu.Ama o parladı.Yeni Tabata'sı olacak gibi G.Antep 'in Jorginho 13 Puan
2- O anlatılmaz yaşanır.F.Bahçe'nin enerjisi herşeyi chucky'si Lugano 13 Puan
3-
Hay dilimi eşşek arısını soksun benim Beşiktaş maçını izlerken es es'in en iyi oyuncusu dedim sevgili Erdem Ergenç'e ama ekmeğini yemek nasip olmadı ikimize'de alanları ve kaptan yapanları alnından öpüyorum.Sezer Öztürk 12 Puan
4- Ne zaman oynar bilemiyoruz artık bu adamı oyuna sonradan girdi. Bu hafta ve Büyükşehir çalışmaya başladı.İbrahim Akın 11 Puan
5- G.Antepspor'da Olcan yoktu. Onun yıldızı parladı.Her sene bir maç bu patlamayı yapıyor zaten.Erman Özgür 10 Puan
6-
Abdulah Avcı Beyefendi'nin devre arası keşfettiği gurbetçi yıldız Büyükşehir'in en çalışkan işçisi şu sıralar Tevfik Köse 8 Puan
7- Kan Kaybediyor Denizlispor ama belkide seneye fantezi futbol için bir yıldız yetiştiriyor. Ahmet Cebe 8 Puan
8- Eskişehirspor bu adamla zenginleşiyor. Puanları topluyor ligin 2.yarısında bu post'un müdavimi oldu.Erkan Zengin 8 Puan
9- Penaltı deyince aklımıza belkide bu sene ilk gelen kişi Bursaspor ve Ivankov 8 Puan
10-
O golleri attıkça bazıları'nın içi sızlıyordur. Antalyaspor Necati Ateş 7 Puan
11- Çok eleştrildi. Bu 2 yılda ama hiç yılmadı,çalıştı devre arası F.Bahçe'ye transfer oldu ve sular biraz duruldu. Onun için herşey çok güzel olacak işallah Gökhan Ünal 7 Puan

Bir haftayı daha böyle bitirirken bu post'u daha erken yazmak istiyorum engin ama olmuyor.Sevgi ve saygılarımı sunuyorum sana önümüzdeki hafta herkese bol sanslar diliyorum. Kalın Sağlıcakla;

Fantezi Futbolun Görünmez Kahramanları


ERTUĞRUL SAĞLAM
THOMAS DOLL
RIZA ÇALIMBAY
MESUT BAKKAL
FRANCK RIJKAARD
MUSTAFA DENİZLİ
CHRISTOPH DAUM
MUHSİN ERTUĞRAL
MEHMET ÖZDİLEK
YILMAZ VURAL
JOSE COUCEIRO

Bu esami listesi BFFK banner’ımızdaki soldan sağa şeklinde sıralanmış teknik direktörlerdir . Birol Sezgin yaratıcılığında oluşturulan banner’ın üstünden zaman geçtikçe bazılarının orada bulunma sebebi anlamını yitiriyor . Muhsin Ertuğral istifa edip ülkeyi terk ederken Mesut Bakkal takım değiştirip Sivas’ın başına geçti . Şenol Güneş ve Abdullah Avcı’nın eksikliği bariz sırıtıyor gibi gelse de oldukça güzel bir banner benim gözümde bu diyerek Birol Sezgin'e bir kez daha şükranlarımızı belirtiyorum .

Anlatmak istediğim şey biraz resimdekiler biraz da resimdekilerin bu oyundaki payı üzerine olacak . Biliyorsunuz Fantezi Futbol sahadakilerin istatistik yapması ile oynanan en çok puan almaya yönelik bir oyun . Futbolcuların mücadelesinden çok bireysel sonuç üzerine kafa patlattığımız sevdamız . Baş rolde futbolcular var da peki diğerleri ? Gözden kaçırdığımız bir şey var ki o da bir şey yapmasını istediğimiz futbolculara forma şansı veren teknik direktörlerdir . Takımı bir hafta boyunca maça hazırlayan , antreman , yükleme , kondisyon programlarıyla karışık stada gelen seyircilere güzel bir futbol izletmek isteyen ve sonucunda da amaçlanan 3 puanı kavuşmak üzere neticelenen bir süreçte teknik direktörlerin payı kesinlikle yadsınamaz . Biz neyin peşindeyiz ; futbolcu . Futbolcuyu kim sahada oynatıyor ; teknik direktör . O zaman perspektifi geniş alalım ve biraz da teknik direktörler üzerinden fantezi futbola bakalım .

Aslında bu postu yazma nedenim Engin Gürses’in geçen haftaki isyanından mütevellittir . Kendisi ile Sivasspor – Galatasaray maçı öncesi konuştuğumda forvet mevkiinde yer verdiği Jo’nun oynayacağını belirtmesi üzerine canlı yayın ve Lig Tv sitesinden aldığım bilgiyi aktarmış ve büyük ihtimalle yedek başlayacağını bildirmiştim . İnanmamıştı aymaz , sonuç ortada . Gerçi Barış , Mehmet Topal , Mustafa Sarp ve Ayhan ile oyuna başlamak da başka bir yazı konusudur da , o ayrı . Arkadaşımla aynı dertten müzdarip olduğum binlerce anımız vardır ki bunların yaklaşık sekiz yüz tanesinin gizli değil apaçık öznesi Mustafa Denizli’dir . Neyse şimdi bizleri deli etme sınırına getiren , bizim oynamasını düşündüğümüz ancak teknik direktörü tarafından düşünülmeyen örnekleri hatırlatalım da yazı etiketi yerine otursun .

Mustafa Denizli : İsmail Köybaşı – Tabata
Franck Rijkaard : Jo
Christoph Daum : Özer – Wederson
Rıza Çalımbay : El Saka
Jose Coucireo : Cesar Souza
Ertuğrul Sağlam : Battalla
Mehmet Özdilek : Sergey Pacome
Thomas Doll : Hurşut – Kahe
Mesut Bakkal : Simpson
Yılmaz Vural : Moritz
Muhsin Ertuğral : Erman - Musa - Kamanan

Spor basını dört büyükler ile donatılmış sanki . Sabah akşam Alex De Souza’nın ne yediğini konuşup , Yattara’nın sakatlığını , Jo’nun komşularını ve Bobo’nun hedeflerini kendilerinden daha çok biliyoruz . Ülkedeki yerel basının diğer ülkeler seviyesine gelememesiyle de asıl amacımız olan Fantezi Futbol sakat – cezalı bilgilerine ulaşmamız bazen mümkün olamayabiliyor . Bunda kötü resmi siteler kadar , habere gereken saygıyı göstermeyen kulüp yöneticilerinin de payı var . Bu da tahmine dönen , şansla pekişen bir kadro kurmamıza yol açıyor . Bir an önceki maçına bak , taraftar forumlarında antremanı seyredenlerin yazdıklarını oku veya 3 dakikalık maç özetlerinden bir sonraki maç oynar mı olasılığına bak . Tam esnaf işi ! Bu dolambaçlı yolun sonunda kadrolar açıklandığında elbette ilk kulakları çınlayan teknik direktörler oluyor . Örneğin Thomas Doll’un neden Hurşut’u son iki maçtır ilk 11’de oynattığını ben resmi sitelerinden maalesef öğrenemiyorum . Kahe neden yedek bilemiyorum . Bilgiye ulaşmak istiyorum ama karşıma öyle bir resmi site çıkıyor ki bazen futboldan soğuyorum . En önemli tercih sebebimiz olan bilgi , takip ve tercih sürecinin bir ayağı havada kalıyor . Sonra da 40-50 puanlarda geçmişi anıyorum , önümüzdeki haftanın maçlarına bakıyorum …

Tek suçlu ülke basını , spor servisleri ve yerel medya mı derseniz , elbette değil . Bunlarla birlikte bir de tavşan sever hocalar var ki işte küfürün yerine oturduğu mevki burası . Yeni etiketimiz Alternatif FF Kahramanları dediğimiz şeyin ta kendisi . Sitelerde yazılan muhtemel on birlerin dışında rakip teknik direktöre manyel vermek isteyen Daum gibi , Mustasa Denizli gibi , Muhsin Ertuğral gibi bizi yakan hocalar mevcut . Bir hafta boyunca oyuncularının aldığı karbonhidrat oranlarına kadar bilgi sahibi olan hocaların kafasında dolanan tilkiler bizim kadro kurma sürecimizle aynı pararlellik göstermiyor . Geçen hafta doksan dakika oynayan Erman Kılıç'ın bu hafta ilk 18'de olmaması , İsmail Köybaşı'nın ping pong topu gibi bir kulübede bir sol bekte yer alması bizlerin hafta sonlarının hüzün seviyesini aşağılara çekmekten başka bir işe yaramıyor . Bizler ne kadar tahmin edersek edelim teknik direktörler herşeyin belirleyicisi . Bu oyunun belki de görünmeyen kahramanları . Bizler önümüzdeki maçlara baktıkça onlar başka şeyleri görüyor , bizler kadromuzu oluşturuken onlar o sırada maçı kafasında oynatıyor ve bizler kaptanımızı belirlerken onlar da oynatacağı futbolcuları antremanda nce eleyip sık dokuyor . Görünmeyen bir bağla bağlıyız teknik direktörlere , aynı şeyleri düşünüyorsak ne âla , fakat ya sürpriz seven hocaların takımlarından 4 futbolcu almışsak kadroya ?

28. Haftanın İstatistikleri

28.Haftanın Birincisi
Kadir Bülent Şener

28.Haftanın Sonuncusu
Önem Neidik

En Yüksek Haftalık Puanlar
Kadir Bülent Şener 88

Hasan Bünül 86
Seçkin Köksal 83
Erdem Ergenç 81
Emre Ocakoğlu 80
Barış Akdemir 80
Mahmut Aras 80
Ali Tarık Uçur 78
Serdar Odabaş 75

En Düşük Haftalık Puanlar
Önem Neidik 49

Gökhan Tavukçu 57
Bilgin Gürses 57
Volkan Tavukçu 57
Seha Yeşildere 57
Tunç Bozacılar 62
Engin Gürses 66
Taner Sezgin 67
Birol Sezgin 67
Tibet Çetinkaya 70

28.Hafta Kaptandan En Çok Puan Kazananlar
Sezer Öztürk 24 puan
Gökhan Tavukçu

28.Hafta Kaleciden En Çok Puan Kazananlar
Ivankov 8 puan

K.Bülent Şener
Hasan Bünül
Emre Ocakoğlu
Erdem Ergenç
Barış Akdemir
Mahmut Aras
Serdar Odabaş
Tibet Çetinkaya
Engin Gürses
Tunç Bozacılar
Seha Yeşildere
Volkan Tavukçu

28.Hafta Defanstan En Çok Puan Kazananlar
1. Eray Tayyar 34 puan REKOR

2. Hasan Bülün 28 puan
3. K.Bülent Şener 27 puan
4. Barış Akdemir 27 puan
5. Erdem Ergenç 21 puan
6. Mahmut Aras 21 puan
7. Serdar Odabaş 21 puan
8. Ali Tarık Uçur 21 puan

28.Hafta Orta Sahadan En Çok Puan Kazananlar
1. Emre Ocakoğlu 40 puan
2. Gökhan Tavukçu 40 puan

3. Seçkin Köksal 38 puan
4. Tibet Çetinkaya 37 puan
5. Hasan Bünül 35 puan
6. Ali Tarık Uçur 35 puan
7. Erdem Ergenç 35 puan
8. Taner Sezgin 34 puan

28.Hafta Forvetten En Çok Puan Kazananlar
1. Volkan Tavukçu 12 puan
2. K.Bülent Şener 12 puan
3. Birol Sezgin 11 puan
4. Önem Neidik 10 puan
5. Mahmut Aras 9 puan
6. Erdem Ergenç 9 puan
7. Seçkin Köksal 9 puan
8. Ali Tarık Uçur 9 puan
9. Eray Tayyar 9 puan

28.Hafta Yedekten En Çok Puan Kazananlar
1. K.Bülent Şener 8 puan
2. Mahmut Aras 8 puan

3. Seha Yeşildere 7 puan
4. Seçkin Köksal 7 puan
5. Hasan Bünül 7 puan

28.Hafta Fair-Play Puanı Kazananlar
Eray Tayyar

28. Hafta BFFK
6. sıra # 70,60 ort.

28.Hafta Kadrosunu Kurmayanlar

YOK

28.Hafta En Çok Yazı Yazanlar (3 Nisan - 8 Nisan)
1. Tunç Bozacılar : 16
2. Engin Gürses : 12
3. Bilgin Gürses : 2
4. Hasan Bünül : 1
5. Barış Akdemir : 1
6. Seçkin Köksal : 1

28.Hafta En İyi Tahmin Edicisi
Seçkin Köksal 6/8

Gelmeyen Mutluluk ...


Tarih : 29 Eylül 2009
Konu : Tunç Bozacılar’ın Performansı

Konferans Görüşme : Serdar Odabaş - Eray Tayyar – Tunç Bozacılar


Eray Tayyar : Devrik ne haber ?
Tunç Bozacılar : Eyvallah Eray Abi senden ne haber ?
Eray Tayyar : İyi n’olsun . Bu konuşmamızı da yazacak mısın sitede ?
Tunç Bozacılar : Abi seninle her konuşmamız bir yazı konusudur sitede …
Eray Tayyar : Ahahahaha ... Senin yazına Serdar Odabaş yorum yazdı gördün mü ?
Tunç Bozacılar : Gördüm abi , yanlış atmış ilk önce ama , yazıma yorum yaparken görmek gururlandırdı beni . İlk defa yazdı yorum herhalde ?
Eray Tayyar : Evet . Yazabiliyormuş . Büyük harflerle yazmış ilkokula mı gidiyorsun dedim ama ...
Tunç Bozacılar : Olsun abi yazması yeter .
Eray Tayyar : Bak yanımda , seni dinliyor konferanstan .
Tunç Bozacılar : Serdar Abi ne haber , nasılsın ?
Serdar Odabaş : Tunç eyvallah , sağol , kötü durumdasın bakıyorum .
Tunç Bozacılar : Öyle be abi . Ne yapsam olmuyor . Bir türlü beceremiyorum bu işi .
Serdar Odabaş : Bir - iki tüyo vereyim istersen sana . Sen beceremiyorsun bu işi . Makakula’yı al kaptan yap (Bandanalı Colman yaktın beni) . 2 tane çakacak bu hafta Eskişehir’e (Bir tane çaktı) . Beşiktaş gol yemez , defansını al (Yemedi) . Bu konuşma senin için bir dönüm noktası olsun .
Tunç Bozacılar : Vallahi o duruma geldim . Ne yapacağımı bilemiyorum abicim .
Serdar Odabaş : Diyorum bir teklif sunayım sana . Biliyorsun fazlayız , 28 kişiyiz . İlk 10’dan sonrasını atsak hani , 12. sıradaymış BFFK . Daha iyi olmaz mı , yukarılara çıksak biraz daha ?
Tunç Bozacılar : Vay be ... Ne hallere düşmüşüz . Abi bak söyleyeyim sana . 5 hafta ver bana . Eğer aynı durumda olmazsak sorarım ben sana , yazarım siteye bu yazıyı da ?
Serdar Odabaş : Yaz , yaz . Biz buradayız , yerimiz belli yurdumuz belli . Bu işi bilmeyenler oynamasın diyorum . Daha ne diyeyim …
Tunç Bozacılar :
Serdar Abi inşallah bu konuştuklarımızı yazmak nasip olur sitede , işte o zaman çok güleceğiz söyleyeyim ..
Serdar Odabaş : Hadi bakalım hep beraber göreceğiz ...

Taktik Zamanı


Bilgisayarın açma - kapama düğmesine basılır .
Bilgisayar kapalıysa açma düğmesine basmak daha akıllıcadır .
Belirli bir süre beklendikten sonra Excell'e girilir .
İnternet Expolerer kullanarak Süper Lig fikstürü bulunur .
Fikstürdeki takımlar tek tek sol tarafa yazılır .
Excell'de resimde görülen şablon oluşturulur .
Şablon printer aracılığıyla A4 kağıda döktürülür .
Haftanın cezalıları Tff sitesinden
Sakatlar , belirsiz olanlar ve kadro dışı kalanlar
Sporx ve lig tv gibi sitelerden bulunur .
Kurşun kalem yöntemiyle bu bölümlerin altına
Bulunan bilgiler itinayla yazılır .
Daha sonra istatiki açıdan son haftalarda
Form durumu yükselenler , gol atıp asist yapanlar
Bizim site başta olmak üzere araştırılır .
Kesin ilk 11'de oynayacaklar belirlenir .
Son olarak da o hafta kadronuzda yer alacak futbolcular
Sağ tarafa en güzel yazınızla işaretlenir .
Takımların yazdığı alanın altındaki bölüme
Tahminler ve maçın nasıl sonuçlanabileceği de yazılabilir .
Ayrıca bu şablonu bilgisayaraınızda kaydederek
Sadece başlığı ve takımları değiştirerek
Her hafta fantezi futbol çalışma defteriniz
Baş ucunuzda durabilir .
Bu akşamlık Taktik Zamanı programı bu kadar ...
Haftaya başka bir taktik ve başka bir şablonla
Görüşmek üzere ...
Yapımda ve yayında emeği geçenler adına
Ben Ters Manyel , herkese iyi akşamlar diliyorum ...
Her hafta olduğu gibi ne diyoruz ;
''Unutmayın Fantezi Futbol insanı (u)mutlu eder ...''

Hakedilmiş İkincilik (!)


Haftanın Türkiye İkincisinin kadrosunda cezalı Koray Aslan'ı gördüm ya, bizden birinin halen şu Lig TV ödülünü alamamasına daha da çok kahroldum şu an !!!

Hakedilmiş Birincilik (!)

29.Hafta Tahminleri


Gaziantep - Manisa
Antalya - İBB
Beşiktaş - Trabzon
Gençlerbirliği - Bursa
Kasımpaşa - Ankaragücü
Denizli - Eskişehir
Galatasaray - Diyarbakır
Kayseri - Sivas

Doğru Hafta, Doğru Oyuncu


Kişisel Gelişim Kitaplarının en sevdiği klişedir : Doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişiyle, doğru, doğru, bu doğrular sürer gider ... Fantezi Futbol da bu doğrular klişesinden pekiala nasibini alabilir. Doğru zaman ve Doğru kişi prensibi FF dilinde Doğru haftada Doğru oyuncu olarak vuku bulur.

Klasik, her hafta puan getirme ihtimali olan Dört Büyükler futbolcularından ya da Anadolu takımlarını sırtlayan küçük takımın büyük oyuncularından bahsetmiyorum. Göz önünde olmayan, çok kimsenin haberdar olmadığı, istatistik tablosunda sezon boyunca henüz 0 gol 0 asist eşik sınırını aşamamış oyuncular benim kastettiğim. Siz hasbelkader bir şekilde gözünüze kestirirsiniz bir oyuncuyu. Sonra uzun bir süre göz ucuyla takip edersiniz. Geçmiş sezon istatistikleri, son haftalardaki form durumu ve en önemlisi sizin çok daha fazlasını yapabileceğine inandığınız oyuncunun mahiyetindeki potansiyel ... Tüm bunlar sizi avını bekleyen pusudaki bir avcı gibi doğru zamanı kollamaya sevk eder.

Takip ettiğiniz bu oyuncuyu ne zaman kadronuza katacağınızsa aslında biraz ilham olayıdır. Sadece bu ilhamı ateşe çevirecek bir kaç küçük kıvılcım gereklidir. Oyuncunun son dakikalarda oyuna girdiği bir önceki maçta çok az farkla kaçırdığı goller, hafta içi antremanındaki üstün performansı ya da evlilik, sözleşme yenilenmesi vb. gibi futbolcunun moralini arttıracak etkenler, takımın halihazırdaki yıldız oyuncusunun sakatlığı gibi faktörler olabilir bu kıvılcım. Hissedersiniz; artık oyuncunun "zamanı" gelmiştir. Zaten esas maharet de işte tam o doğru haftada kadroya onu koymak hatta kaptan yapmaktır. Tam kaptan yaptığınız haftada yaptığı 1 gol 1 asisti gün yüzüyle görmek Fantezi Futbol hazzının zirve yaptığı, oyunun en keyif verici anıdır. Ertesi hafta o yüksek puanı görenler hemen hücum eder zaten. Genel itibariyle ertesi hafta hayal kırıklığı olur. Usta FFci bir sonraki hafta kadrosuna almaz zaten sürpriz oyuncusunu. Meydanı İlkokul 1'lere bırakmak daha klas durur ...

Yan Döndermek


Hayrettin korkuttu!

Sivasspor'un Galatasaray ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın 50’nci dakikasında Keita’nın müdahelesi sonucu yerde kalan ve dili dönen Hayrettin Yerlikaya’nın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Hayrettin’in hayati tehlikeyi atlatmasını Galatasaray doktoru Murat Çevik’in kritik müdahalesi sağladı. Karşılaşmanın 50’nci dakikasında Keita’nın arkadan boynuna yaptığı hareket sonrası yere düşen ve bu sırada dili katlanıp ters dönen Hayrettin Yerlikaya, saha içerisinde yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Sivas Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada gerekli tetkikleri yapılan Yerlikaya, daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroşirjü servisine yatırılarak tedaviye alındı.

Pozisyon sırasında dili döndüğü için nefes alamayan ve Sivassporlu takım arkadaşlarının panik halinde dilini döndürmek için müdahalede bulunduğu Hayrettin’e Galatasaray Doktoru Murat Çevik’in yaptığı kritik müdahale, haylati tehlikeyi atlatmasında etkili oldu. Hayrettin’in yanına giderek futbolcuyu yan dönderip dilin düzelmesini sağlayan Galatasaray Kulüp Doktoru Murat Çevik, ambulansla birlikte hastaneye kadar gitti. Gerekli tetkiklerin yapılması ve futbolcunun tedaviye alınmasından sonra tekrar stada döndü. Hastanede tedavisi süren Hayrettin Yerlikaya’nın durumunun iyi olduğu, geceyi hastanede geçireceği bildirildi.

HABERTÜRK Spor
05 Nisan 2010
http://www.htspor.com/sivasspor/haber/505795-hayrettin-korkuttu

Yan Döndermek : Halk arasında tüm rahatsızlıklarda ilk uygulanan yöntemdir. Bu alternatif tıp metodunun Orta Asya'daki Türk boylarından Anadolu'ya geldiği kabul edilir. Uygulama örneği :

" Bi yan dönderelim hastayı bakalım düzelecek mi ? "