Recent Posts

3 Ekim 2009 Cumartesi

Aman Dillendirme Vol2

128
Denizlinin 1 gol attığı taktırde,
17 yarışmacının kaybedeceğı
Toplam Puan Sayısı ...

Yıne Yenı Yenıden


Yabancı Sınema sıtelerıne göz gezdırırken bugün bır haber gördüm. Haberın başlığı mealen "Cronenberg Sınek'ı tekrar uçuracak". Sınek (The Fly) fılmını bız Show TV'nın ılk açıldığı zamanlardan hatırlıyoruz. Star'ın Parlıament Club Pazar Gecesı Sınemasına rakıp olarak Show TV'de Pazar gecelerı Dünya Sınemasından o zamanların gışe fılmlerını yayınlamaya başlamıştı. Fılmde, resımde de gözüken Telepod cıhazını keşfederek ışınlama olayını gerçekleştıren bır bılımadamının bu ışınlanma sırasında makıneye gıren bır sınekle hucrelerının bırleşmesı ve yavaş yavaş sıneğe dönüşmesı anlatılıyor. Cronenberg'ın gerçekçı metamorfoz sahnelerı ve tekınsız korku öğelerıyle yapım kısa zamanda bır kült fılme dönüşmüştü.

Haberde Cronenberg'ın 1989 yılında çektığı fılmını, tekrar çekmek ıçın 20th Century Fox ıle anlaştığı yazıyor. Ve bu şekılde kendı fılmını tekrar çeken yönetmenlere de yer verılmış :

Alfred Hitchcock remade The Man who knew Too Much, Cecil B DeMille rehashed The Ten Commandments, and most recently Michael Haneke created a shot for shot remake of Funny Games.

Pekı sınema ıle ılgılı bu haber bana neden Fantezı Futbolu hatırlatıyor??? Ünlü yönetmenlerın kendı fılmlerını tekrar çekmelerı nıye hemen aklıma , geçen sene asıst hat-trıck yapmayı başaran Colman ve Ceyhun'un bu hafta yıne aynı şekılde asıst hat-trıcke ımza atmalarını getırıyor???

Galıba Fantezı Futbol hayatımızda bıraz fazla yer kaplamaya başladı.
Beyazperde buğu mu yapmış ne ???

Hoşgeldın ya Şehr-ı Gündüz Maçları !!!


Havalar ıyıden ıyıye soğudu. ( Yanı Erzurum'da soğudu :)) Böylece tüm maçların aynı anda 20.00/21.00'de başlama olayı da sona erdı. Ilk 7 hafta boyunca sadece IBB-Trabzon maçı gündüz - 17.00'de - oynanmıştı. Bu haftayla beraber Anadolu maçlarının klasığı olan gündüz maçlarına kavuşuyoruz. Ne de olsa Anadolu demek gündüz demek, Bızans demek gece demek ... ( Bu sloganı şu an uydurdum :)

Bu hafta 5 tane gündüz maçı var. (Futbol katıllerı lıgın ıçıne etmeseydı 6 tane olacaktı.) Bugün 2 tane , yarın da 3 tane gündüz maçı ızleyeceğız/dınleyeceğız. Fantezı Futbolseverler ıçın radyoyu kulağa dayayıp - hadı çok romantıze etmeyeyım hadıseyı - TRT'nın ınternet sıtesını açıp Radyo1'ı canlı yayından dınleme vaktı ... Böylece bır taraftan LIG TV'de naklen verılen maçı ızlerken, dığer yandan maçkolıkten sonuçları takıp etme, üstüne üstlük tek kulakta kulaklıkla dığer maçları dınlemeye uğraşma, sonra da Kadrolar postuna ışık hızıyla yorum yazmaya çalışma zahmetlerınden de kurtuluyoruz ...

Gunduz maçları ıle ılgılı Mehmet Demırkol geçen sene yazmıştı. Onu da yerı geldığı ıçın burada paylaşayım :

Gece maçlarını başımıza musallat edenlerin yatacak yeri yok
Bir cumartesi akşamınız var aslında. Karınızla, sevgilinizle, arkadaşlarınızla birlikte geçireceğiniz. Eğer maç Dünya Kupası maçıysa ya da Şampiyonlar Ligi Finali, derbi filan değilse o maçı seyretmek zordur. Gitmek ya da evde TV’de... Herkesi ya da bir kişiyi ikna etmek meşakkatli bir iştir. Çünkü insanların kendilerine, birbirlerine ayıracakları zaman kısıtlıdır. Daha ucuza ortak bir eğlence yaratmak mümkün... Eğer maç statta seyredilir kafasında olanlardansanız gece 9 -10’da biten bir maçtan sonra eve gitmek de zordur. Hele de İstanbul’da. Başka bir şey yapacak pek bir zaman da kalmaz. Bir de maçın pazar olduğunu düşünün. Ertesi günü iş vs... Her şey daha da zor.İşte bu yüzden futbol aslında bir cumartesi öğleden sonra sporudur. Bu gece maçlarını başımıza musallat edenlerin yatacak yeri yok. ‘Gece oynansın’ diye milleti bağırtarak bu işi bu hale getirdiler. Ama artık çözüm zamanı...
Mehmet Demırkol/Mıllıyet Spor

Ağzımdan kaçtı

Colman (a*q)

Penaltı kaçıran Colman'a ben, kadromda dıye çok üzülmüştüm. Beterın beterı varmış, Meğerse Tunç'un kaptanıymış ... Halıyle çoçuğun asabı bozulmuş bıraz ...

Ama unutulmaz bır Kaptan Gösterımı çıkmış ortaya !!!