Recent Posts

9 Aralık 2009 Çarşamba

Gol Yenmeyen Hafta Sayıları


Ligde takımların toplam yediği gol sayısından ziyade FFciyi esas ilgilendiren takımların gol yemediği hafta sayısıdır. Zira FF için "ilk" yenilen golün önemi büyüktür. Bir anda defans oyuncunuzdan 5 puan gidiverir. Yenilen 2. veya 3.goller arasındaki fark ise sadece 1 puandır. Bizi ilgilendiren bu istatistiği tüm takımlar için biraraya getirdim. Yanlarına da yenilen toplam gol sayısını defans oyuncularının puanını belirleyen 2. faktör olarak yazdım. (Hükmen Ankaraspor maçları istatistiklere dahil edilmemiştir.)

Takımların Gol Yemediği Hafta Sayısı
(Parantez içinde yenilen toplam gol sayısı)
1.Beşiktaş - 10 maç (6 gol)
2.Kayserispor - 9 maç (10 gol)
3.Bursaspor - 6 maç (15 gol)
4.Fenerbahçe - 5 maç (15 gol)
5.Gençlerbirliği - 5 maç (15 gol)
6.Büyükşehir Belediye - 5 maç (23 gol)
7.Diyarbakırspor - 5 maç (23 gol)
8.Eskişehirspor - 4 maç (14 gol)
9.Manisaspor - 4 maç (15 gol)
10.Gaziantepspor - 4 maç (18 gol)
11.Antalyaspor - 3 maç (17 gol)
12.Ankaragücü - 3 maç (19 gol)
13.Galatasaray - 2 maç (19 gol)
14.Trabzonspor - 2 maç (20 gol)
15.Sivasspor - 2 maç (26 gol)
16.Kasımpaşa - 1 maç (25 gol)
17.Denizlispor - 1 maç (25 gol)

Listenin lideri Beşiktaş aynı zamanda son 6 haftadır kalesinde gol görmüyor ama bu son hafta hariç BFFK Kapışmacılarına çok puan kazandırmamıştır Beşiktaş defansları. Denizli'nin tercihlerinden dolayı sağ ve sol beklerin sürekli değişmesi ve en önemlisi İsmail Köybaşı'nın oynamadığı haftalardaki puan kayıpları FFcilerin canını sıkan unsurlardı. Kayserispor için ise aynı şey söz konusu değil. Eren Güngör'ün yarım sezonluk sakatlığına rağmen onların sabit bir defans 4lüsü oluştu. Ve böylece FFcilere gayet iyi puanlar kazanma imkanı doğdu. Kayserispor'un gol yediği 5 maçın 3'ünün 4 büyüklere karşı olduğunu da belirteyim (Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray)

Trabzonspor
ve Galatasaray ise sadece 2 hafta gol yememiş. Demek ki bu hafta olduğu gibi pek çok kişi bu 2 takımın gol yiyen defanslarından oldukça çok puan kaybetmişler. Hatta ortasahada Galatasaraylı futbolcuların en çok kadrolara alınan ve kaptan yapılan oyuncular olduğu düşünülürse -2 ortasaha gol yememe puanlarının toplamı da bayağı bir yekün ediyor. Son olarak ilginç bir istatistik. Kasımpaşa sadece 1 maç gol yememiş o maç da lider Kayserispor'a karşı.

Post Kavgası (*)


Bu kapışma güzel bir kapışma ...
Bu yazı yazmak adına güzel bir yarışma ...
Bu rekabet site için emek verenlerin adına ...
Biri 159 diğeri 158 yazıda ...
Biri yazdıkça diğerini getiriyor gaza ...
Biri geçecek diğeri yakalayacak illa ...
Ah keşke başkaları da yer alsa bu sıralamada ...
Ah keşke 11 değil de bir 100 daha olsa ...
Ah keşke yazanlar çoğalsa ...
Herşey bu site için BFFK hatrına ...
Herşey uçar yazı kalır unutma ...
ve ...
Herşey feda olsun Fantezi Futbola ...

(*) Post Kavgası : Bir makamı , işi ya da iktidarı ele geçirme çekişmesi . "Seçimler yaklaştı, post kavgası da başladı."

15. Haftanın İstatistikleri

15. Haftanın Birincisi
Erdem Ergenç
Gökhan Tavukçu
Birol Sezgin


15.Haftanın Sonuncusu
Bilgin Gürses

En Yüksek Haftalık Puanlar
1 Erdem Ergenç 88
2 Gokhan Tavukcu 88
3 Birol Sezgin 88
4 Kadir Bülent Şener 86
5 Hasan Bünül 83
6 Engin Gürses 81
7 Mahmut Aras 81
8 Volkan Tavukcu 80
9 Serdar Odabaş 78
10 Çağrı Vatansever 77

En Düşük Haftalık Puanlar
1 Bilgin Gürses 56
2 Eray Tayyar 57
3 Taner Sezgin 58
4 Önem Neidik 59
5 Tolga Güven 63
6 Tibet Çetinkaya 66
7 Emre İpal 67
8 Seçkin Köksal 68


15.Hafta Kaptandan En Çok Puan Kazanan
Gustavo Colman 20 puan
Erdem Ergenç
Kadir Bülent Şener
Engin Gürses

15.Hafta Kaleciden En Çok Puan Kazananlar
Serdar Kulbilge 7 puan

Erdem Ergenç
Birol Sezgin
Kadir Bülent Şener
Hasan Bünül
Mahmut Aras
Volkan Tavukçu
Çağrı Vatansever
Emre Ocakoğlu
Önem Neidik
Emre İpal

Rüştü Rençber 7 puan
Gökhan Tavukçu
Seha Yeşildere
Seçkin Köksal
Taner Sezgin

Souleymanu 7 puan
Tibet Çetinkaya
Eray Tayyar

15.Hafta Defanstan En Çok Puan Kazananlar
1. Hasan Bünül 25 puan
2. Ali Tarık Uçur 24 puan
3. Tunç Bozacılar 23 puan
4. Emre İpal 22 puan
5. Önem Neidik 21 puan


15.Hafta Orta Sahadan En Çok Puan Kazananlar
1. Engin Gürses 41 puan
2. Emre Ocakoğlu 39 puan
3. Gökhan Tavukçu 37 puan
4. Birol Sezgin 37 puan
5. Serdar Odabaş 35 puan
6. Barış Akdemir 34 puan

15.Hafta Forvetten En Çok Puan Kazananlar
1. Erdem Ergenç 19 puan
2. Kadir Bülent Şener 17 puan
3. Birol Sezgin 16 puan
4. Hasan Bünül 16 puan
5. Serdar Odabaş 16 puan
6. Ali Tarık Uçur 16 puan
7. Tunç Bozacılar 16 puan
8. Tibet Çetinkaya 16 puan


15.Hafta Yedekten En Çok Puan Kazananlar
1. Ali Tarık Uçur 12 puan
2. Mahmut Aras 12 puan
3. Gökhan Tavukçu 9 puan
4. Erdem Ergenç 8 puan
5. Kadir Bülent Şener 8 puan
6. Serdar Odabaş 8 puan


15.Hafta Fair-Play Puanı Kazananlar
Yok

15.Hafta BFFK
7. sıra # 72,85 puan ort.

15.Hafta Kadrosunu Kurmayanlar
YOK

15.Hafta En Çok Yazı Yazanlar (2 Aralık - 9 Aralık)
1. Engin Gürses 17
2. Tunç Bozacılar 10
3. Kadir Bülent Şener 2
3. Bilgin Gürses 1
4. Ali Tarık Uçur 1


15.Hafta En Çok Yorum Yapanlar
Sene Sonunda Yorumlar Toplanıp Resmi Sonuç Açıklanacaktır

15.Haftanın En İyi Tahmin Edicisi
Tibet Çetinkaya 6/8

Yeni Sıra Lamalar ...


Sencer Zora arkadaşımızın bizlere vedasından sonra sitemizin sağ ve sol tarafındaki bazı istatistikler değişmiştir . Öncelikle arkadaşımızı içimiz kan ağlayarak tüm küçük yarışmalarımızdaki bölümlerden silmek zorunda kaldık . Fair-play , kadrosunu kurmayanlar , ödül vaad edenler vb. gibi . Ancak en önemlisi ; tam 4 kez haftanın sonuncusu olan arkadaşımızın bazı yarışmacılara bırakacağı ızdırap veren mirası . 27 kişiden düşünce 26 kişiye , yandı 26 numaralı formasıyla İlhan Mansız , dinsizin hakkından geliyor imansız ! Anlayacağınız haftanın sonuncuları bariz bir şekilde değişikliğe uğramış oluyor böylece . 27 kişilik oyunumuzda haftanın 26. sırasında yer alanlar neon ışıklarına maruz bırakıldılar . Yeni kurbanlar listemiz haftanın sonuncuları adı altında şöyle oluştu arkadaşlar ;

Haftanın Sonuncuları
7. hafta # Tolga Güven
9. hafta # Kadir Bülent Şener
13. hafta # Onur İhtiyar
15. hafta # Bilgin Gürses


Yeni sıralama ve sonuncular bu şekilde . Bir başka oyuncu da giderse yine değiştiririz , üşenmeyiz . Ancaaaaak hani diyorum şeytan mı dürttü ne şu an aklıma geliverdi ; Murathan Koçak'ın olası terki diyar etmesi ile 4. haftada değişecek durum için birileri Derin Devleti harekete geçirir mi ? Çaktırmadan arkadaşımızı 4. kez kadrosunu kurmaması için gaza getirir mi ? Hımmm ... İlginç şeyler yaşanabilir değil mi sizce de ? Seçkin ne diyorsun sen bu işe mesela ... Seçkin ?

Ivankov Penaltı Atmasın !!!

Görsel by Bırol Sezgın

Serdar Kulbılge 7 puan, Ivankov 0 puan. Kayıp 7 puan. Bu hafta benım gıbı kalecı olarak Ivankov'u kadrosuna alanların alternatıfı muhtemelen Serdar Kulbılge ya da bıraz daha bütçesı uygun olanlar ıçın Rüştü olacaktı. Her ıkı durumda da kayıp 7 puan.

Pekı gol yeme ıhtımalı haylı yüksek olan bır maçta üstüne üstlük bir de deplasmanda Ivankov'u neden tercıh edıyoruz. Mantıklı sebepler sıralanabılır pekıala; Kendı Kendıne Telkın ne de olsa benım psıkolojık teşhısım :

Cangele'sız Kayserı’nın hucüm gücü yarı yarıya düşer. Kayserı gol atamaz. Ikı takım açısından da yenılgı yarıştan kopmak manasına gelecek. Dolayısıyla kontrollü oyunun olacağı tam bır alt maçı bu. 0-0 bıter ya da kazanan 1-0 kazanır. Kayserının kasap defansları var. Alı Turan, Abdullah Durak, Aydın Toscalı her an penaltı yaptırma potansıyelı olan adamlar. Ivankov çok formda, Özellikle Galatasaray maçında kurtardıkları, hele kı Keıta’nın şutunu çıkarışı bla bla bla ...

Işın aslı Ivankov'un atacağı 1 hatta 2 penaltı golünün tozpembe hayallerı ... Her hafta kadroyu yaparken Penaltı atan bır kalecının var olduğunu bılmek tam anlamıyla bır tahrık unsuru. Ve o hafta penaltı atacağına daır emareler bulmakta zorlanmıyor insan. Hakemın lıgın en çok penaltı düdüğü çalan hakemi olması, rakıbın lıgın en çok faul yapan takımı olması, rakıbın aleyhıne en çok penaltı çalınan takımı olması vesaıre vesaıre. Amaç Ivankov'u almak olduktan sonra sebep bulmak kolay. Insan gol yıyeceğını bılse bıle elı dırek Bursaspor'un kadrosuna gidiveriyor.

Istatıstıklere göre altı üstü bir sezonda atacağı ortalama 3 penaltı golünün yani 18 puanın peşine düşüyoruz. Ama bunun peşine düşerken pek çok gol yememe puanından da mahrum oluyoruz. 3 hafta gol yemeyen defanstan Ivankov tercıhımız yüzünden yararlanamasak neredeyse bu 18 puanın getırısını heba etmeye yetıyor. Kısacası bu ışın astarı yüzünden pahalıya gelıyor. Bır de karıyer ıstatıstıklerıne bakarak düşük bır ıhtımal de olsa penaltıyı kaçırma ıhtımalı var kı bu kabustan hiç bahsetmeyeyim isterseniz.

Maalesef zamanında Şiirler yazdığım (Beklenen) , Güzellemeler sunduğum (Beklenen : Ivankov) , Yokluğunun (Ivankovdependencia) dayanılmaz olduğundan dem vurduğum bır aşkın sonlarına geldiğimi hissediyorum. Ki beni bırakın Ivankov'un en büyük aşıkı Don Juan De Marco De Koçero bile beni aradı da şekvalar, şikayetler içinde Ivankov'un matematıksel olarak penaltı atma ıhtımalını bulmamı ıstedı ve bundan sonra da Ivankov'a karşı mesafeli hareket edeceğini kızgın bir uslüpla dile getirdi. (Bilgin bana bu hafta sadece Ivankov'u kendisinin ve benim tercih ettiğimizi düşündüğünü söylemişti getireceği yüksek puanın hayaliyle diğer yarışmacılara fark yaratacağımızı düşünerek. Ben de Kadrolar postunu daha görmeden "Olm ben Tunç'u tanıyorsam o Ivankov'u kesin almıştır bu hafta" diye kendisine cevap vermiştim. Sonra tabii ki de haklı çıktığımı gördüm.)

Uzmanlar aşkın ömrü 3 yıl sürüyormuş diyorlar ya. Son senesindeyiz işte bu aşkın. Ama biliyorum ki bu aşkın külleri öyle çarçabuk söneceğe de benzemez. Bazen akıl insana her türlü doğruyu gösterdiği halde yüreğine söz geçiremez ya insan. Benim durumum aynı böyle şu an. Bu hafta Bursa bay geçiyor. 7 puanın acısını dindirebilmek için 15 gün yeterli bir süre. Biliyorum ki iflah olmayacağım, bir sonraki hafta Ivankov'u almak için uyduruktan mantıklı (!) bahaneler bulacağım yine. Bu aşkın ızdırabının tek çözümü Ivankov’un penaltı atmayı bır şekılde bırakması. Yoksa ben onu bırakamayacağım. İnşallah bu kampanyamız ses getirir de Ivankov gider idmanda Battalla ile 5 penaltı çekişir, yenilir ve penaltı atmayı bırakır. Tek ümidim bu ...

NOT : Strange Happenings falan dediniz, beni de gaza getirdiniz. Ben de artistik bir etiket ismi koyuyorum buna ...

Vay Anasını Sayın Seyirciler !


Lig Tv İstatistikler bölümünde aralarında BFFK'nın da bulunduğu En İyi Ligler sayfası var . Bu sayfada şu an birinci sırada GENÇLİGİ isimli 6 kişiden oluşan bir takım bulunuyor . Bir tıklayayım dedim bakalım tanıdık birilerine rastlayacak mıyım ! Ne göreyim şaşırdım kaldım ...

GENÇLİGİ Ligi'nin En İyi Teknik Direktörleri
1 FC ŞIRNAKSPOR erdem ergenç
2 fenerbahçemspor barış akdemir
3 SARIGÖLLÜ SERDAR ODABAŞ
4 ALTERNATİF ebru tayyar
5 Ters Manyel Tunç Bozacılar
6 FREEZONE34 eray tayyar

Bunlar bizim çocuklar değil mi allahaşkına ? Ne işleri var başka bir takımla başka bir lig adı altında buralarda ? Ayıp vallahi ayıp . Acaba dedim başka birileri de var mıdır BFFK'nın kanatları altından su yürütenler babında , bir de ne göreyim şimdi de 10. sırada yer alan ALKOLİG karşınızda . Tövbe tövbe ...

ALKOLİG Ligi'nin En İyi Teknik Direktörleri
1 FC ŞIRNAKSPOR erdem ergenç
2 fenerbahçemspor barış akdemir
3 Seckin United Seçkin Köksal
4 Ters Manyel Tunç Bozacılar
5 Sea United Seha Yeşil
6 PATRON şükrü üçüncü
7 welswizard fc eser akalın
8 biginho Bilgin Gürses
9 fc önem onem neidik
10 FREEZONE34 eray tayyar
11 Düğüncü Alpaslan Bozacılar
12 dk akşehirspor ali tarık ucur
13 erharman hakan erharman

Vallahi bunlar arsız , utanmaz , vatan haini , ırz düşmanı , BFFK satanı ! Ne oluyor beyler hayrola ? Ülke içinde ülke mi kuruyorsunuz ? Özerk bir yapıya kavuşup bizden toprak mı istiyorsunuz ? Yapmayın bu yol doğru yol değil . Etmeyin yazık edersiniz . Kendinize geliniz ve BFFK'dan sapmayınız , sapıtmayınız ... Cık cık cık ...

İhraç # Sencer Zora


Tarih 9 Kasım 2009 , günlerden Pazartesi . 11. haftaya denk gelen zaman eşiği . Bir post yazmışız BFFK Yönetim Kurulu adı altında öncelikle hatırlatmakta fayda var :

''Bu haftadan itibaren geçerli olmak üzere sezon sonuna kadar toplamda 4 hafta kadrosunu güncellemeyen kapışmacı otomatikman BFFK liginden ihraç edilecektir .''

BFFK Yönetim Kurulu


Sonuna da anladınız siz onu Sencer Zora ve Murathan Koçak diye küçük bir not eklemişiz . eklemişiz . Siteye yazıldı , üstüne yorum yapıldı ve bazı arkadaşlarımız uyarıldı . Bir kanun var ise bunun yaptırımı da acı olacaktı . 1 ay sonra ilk yaprak dökümü başladı ve maalesef bir arkadaşımız ile daha yollar ayrıldı . Sencer Zora artık aramızda olmayacak . 12-13-14 ve 15. haftalar kadrosunu güncellemeyerek kendi sonunu kendi hazırladı . Sevdiğim bir arkadaşımla ayrılmak zor bir durum ancak yapacak başka bir şey yok . Sencer Zora'ya bundan sonraki hayatında başarılar dilerken bir başka yarışmacımız Murathan Koçak'ı son kez uyarıyoruz . Üstüste 3 hafta kadrosunu yapmadığını görüyoruz ve bundan sonra kaydete basmadığı ilk hafta bu sene Halit Başbuğ ve Sencer Zora'dan sonra üçüncü kişi olacağını duyuruyoruz . Fantezi Futbol Emek İster konulu bir başka panelde görüşmek üzere ... Esen kalınız ...

Ceza Tahtası


1- FENERBAHÇE SPOR Kulübü sporcusu Kazım Kazım 'ın, müsabaka hakemine yönelik hakareti ve ihraç sonrası sportmenliğe aykırı eylemleri nedeniyle takdiren 4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,

28.11.2009 Kasımpaşa oynamadı
05.12.2009 Eskişehir oynamadı
12.12.2009 Ankaragücü
20.12.2009 Trabzon

2- ESKİŞEHİRSPOR Kulübü sporcusu Doğa Kaya 'nın, 22.11.2009 tarihinde oynanan ESKİŞEHİRSPOR - MKE ANKARAGÜCÜ Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik hakareti ve müsabaka sonrası sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,

29.11.2009 Trabzon oynamadı
05.12.2009 Fenerbahçe oynamadı
13.12.2009 Sivas

3- BURSASPOR Kulübü sporcusu Ozan İpek 'in, 27.11.2009 tarihinde oynanan BURSASPOR - GALATASARAY A.Ş. Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, rakip takım oyuncusuna yönelik kural dışı hareketi nedeniyle takdiren 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,

06.12.2009 Kayseri oynamadı
13.12.2009 Ankaraspor (ligden düşürüldüğünden geçersiz maç) (kaynak Sn Bozacılar)
18.12.2009 Beşiktaş

PFDK tarafından karar verilmiştir.

4- KASIMPAŞASPOR Kulübü oyuncusu Yekta Kurtuluş Sivas maçında çift sarı kart görmesi sebebiyle 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI almıştır

13.12.2009 Diyarbakırspor

5- Sivasspor Kulübü oyuncusu İbrahim Dağaşan Kasımpaşa maçında çift sarı kart görmesi sebebiyle 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI almıştır

13.12.2009 Eskişehirspor

İlginç Ama Önem'li


Takip ettiğimiz bloglar arasında hatırı sayılır bir yere sahip olan Flying Dutchman (Uçan Hollandalı) ; Strange CM Happenings etiketi altında efsane oyun Championship Manager'da insanların başına gelen ilginç olaylara yer veriyor . Benim de aklıma Önem Neidik'in kadrosunu görünce buna benzer bir post sunmak geldi . Bize özel olan gerçekten ilginç belki de kısa tarihimizde rastlamadığımız bir durum sözkonusu . Arkadaşımız yedek kadrosuna aldığı Luca Vucko , Sercan Yıldırım ve Yekta Kurtuluş isimli futbolculardan toplamda -2 puan alarak bizleri ve özellikle kendisini dumura uğratmış bulundu . Puanın yarısı hesaplandığında yedek puan kısmının karşısında -1 ibaresi göze çarpıyor ki , Yekta Kurutuluş'ın yanlış hesaplanan puanı sayesinde Lig Tv kıyağından da yararlandığı olmuş Önem Neidik'in . Kendisini bu garip kadro tercihinden ötürü kutlar eksi'lmiş puanları ile bir ömür boyu mutluluklar dileriz .

Maç Yorumlama

Bılgın Gürses : Tebrık ederım abı tahmın oyununda yıne süpersın. 2 bılmışsın bu hafta da.
Engın Gürses : Olabılır olm, ne olacak ?
Bılgın Gürses : Ya ben maçları çok ıyı yorumluyorum ama kötü puanlar yapıyorum. Maçlar tam benım kafamdakı gıbı bıtıyor ama şanssızım ışte. Ben senden çok daha ıyı yorumluyorum maçları.
Engın Gürses : Olm bu oyun "Maçları Yorumla" oyunu değıl kı. "Skor Yapacak Oyuncuları Tahmın Et" oyunu.
Bılgın Gürses : Ben maçları tam olarak yorumluyorum.
Engın Gürses : Iyı o zaman sen BMYK'ya katıl.
Bılgın Gürses : Neye ???
Engın Gürses : Büyük Maçları Yorumlama Kapışması. Orada çok başarılı olursun ...

Efektıf Taçlar



Keşfedılmış Kurallarda önceden keşfetmıştık Lıg Tv FF Yönetımıne göre taçtan gelen pasın asıst değerı kazanabıldığını. Hatırlarsınız o taç asıstı 4.haftada Kayserısporlu Toledo'nun elınden çıkmaydı. Ilgınçtır Lıgımızın 2.Taç Asıstı yıne bır Kayserısporlu oyuncu tarafından ıcra edıldı bu hafta. Alı Turan Makukula'nın skoru 2-0'a taşıyan golünde taçtan gol pasını veren ısımdı. Ve keşfettığımız üzere +3 asıst puanı verıldı kendısıne.

12.haftadakı 2-4'lük Sıvas galıbıyetınde de Kayserı'nın 3 golünün yarı fınal pası(asıstın asıstı) taçtan gelmıştı. O hafta bunu Taçtan Asıst Anketı postunda yazmıştım. Bu haftakı taç asıstı ıle bırlıkte Kayserı lıgdekı 5.taçla alakadar golünü kaydetmış oldu. Futbolun ayakla oynanmasına ızın verılmemış de ancak elle kullandırtılarak hakır görülmüş bu "üvey" unsurunu onlar kadar efektıf kullanan yok. Tolunay Kafkas antreman sonrasında taç atışı mı çalıştırıyor futbolculara, şüphelenmeye başladım. Asıstı varmıydı bılmıyorum ama kendı de zamanında ıyı taç atardı, hatırlıyorum. Belkı o mırası öğretıyor talebelerıne : "Arkadaşlar, öncelıkle taç atmak bır sanattır ..."