Recent Posts

7 Kasım 2009 Cumartesi

Lider Konuşuyor Herkes Dinliyor


Tunç Bozacılar : Öncelikle Barış Tanrıkulu kimdir , ne iş yapar , nerede oturur , ne yer ne içer , nelerden hoşlanır ? Bize biraz kendinden bahseder misin ?

Barış Tanrıkulu : Bana bu firsati veren sayin Tunç arkadasimiza tesekkuru borc bilirim . Ben 17 Haziran 1984 de İzmir Karsiyaka'da dogdum . İlk , orta ve liseyi İzmir'de okudum , universite icin Ankara'ya geldim . Sonrada mecburen is dolayisiyla kaldim , uzun sure basket oynadim okul takimlari amator kulup falan . Çok pis futbol oynardim fakat eski basket gunlerimden kalan bir sakatlik sonucu gecen sene Kasim'da ameliyat oldum o yuzden su anda bi 10 kilo fazlam var son 1 senedir elim ayagim yuvarlak biseye degmedi cok magdurum ...

Tunç Bozacılar : 2 - 3 senedir süren oyunumuzda kimsenin tanımadığı ve tanışmadığı ilk kişisin . Bu nasıl bir duygu ve BFFK'ya katılımın nasıl gerçekleşti ?

Barış Tanrıkulu : Ben sans eseri bu siteyi bir blogda gordum , yanlis hatirlamiyorsam NoatsamisA'daydi, hayatimda ilk defa FF'a baslamistim ilk hafta da fena olmayan bir puan alinca gaza geldim Tunç'a mail attim , saolsun bi guzel bozdu beni , kusura bakma dedi biz arkadasiz gorusuyoruz falan dedi , bende naapayim tamam dedim , kismet deilmis . Sonra bi baktim profesyonelce yapiyorsunuz bu isi bi daha usteledim Tunç'u , kesin kabul etmez diyordum ki seytan mi durttu ne kabul etti . Boylece katildim araniza . İlk baslarda cok yabanci hissediyordum kendimi ama yavas yavas alisiyorum , arada laf bile atiyorum insanlara (aslinda baslarda Engin'den korkuyordum o profil fotosu walla urkutuyor insani ruyama girecek o olcak ...)

Tunç Bozacılar : Fantezi Futbola nasıl başladın , bize katılmadan evel oynuyor muydun , oynuyorsan derecelerin var mıydı ?

Barış Tanrıkulu : Aslinda yoktu , hayatimda ilk defa bu sene ilk hafta takim kurdum , futbolu takip ederdim ama izleyici olarak, bide vakti zamaninda iddaa
dan para kazanmak icin ... O zamanlar super bahis vardi guzel gunlerdi , cok sevdigim besiktasli bi arkadasim oynuyordu gecen sene bir iki topcu solemistim o da beni kirmamis almisti , tutunca bunu seneye bende oynuyayim demistim , zehiri bilmeden almisim megerse ...

Tunç Bozacılar : BFFK sitesi ile bizler hakkında görüşlerin nelerdir ?

Barış Tanrıkulu : Simdi Trt tadinda gecen bu roportaj icin kusura bakmayin , malum hala su yabanciligi ustumden atamadim , site gercekten cok profesyonel , Tunç'un da dedigi gibi FF icin onemli bir kaynak niteliginde . Ben elimden geldigince katilmaya calisiyorum , diger arkadaslar da katilirsa daha guzellesir tahminim ... Sitenin en guzel tarafi bence tatli rekabet kismi , yarismayi kazanmaktan cok bir hafta Engin'e senin defans is yapmaz demek daha zevkli bence (tabi tutarsa :=))

Tunç Bozacılar : Geçen senenin Türkiye 1.si , 5.si ve 15.sini geride bıraktın . Bununla ilgili birşeyler söylemek ister misin ?

Barış Tanrıkulu : Simdi 3. haftadan itibaren devamli Tunç , Gökhan , Çağrı ve Engin'in kadrolarina baktim . Angelov , Souza gibi topculari gordum . Allahi var Pektemek'i hayatta almazdim , demem odur ki benimki biraz sans biraz arastirma biraz da icgudu meselesi ...

Tunç Bozacılar : Bartan ; adının ve soyadının ilk hecesi bildiğim kadarıyla . Bilmediğimiz başka bir anlamı var mı ?

Barış Tanrıkulu : Liseden kalma bi lakap , bi yerden sonra annem bile seslendi yazlikta dumur oldum , cogu arkadasimin 1-2 sene sonra aaa senin adin Barış miydi dediklerini bilirim , ama adim ve soyadimdan olusmasi disinda bir anlami yok ...

Tunç Bozacılar : Neden Galatasaraylı Arda Turan'ı devamlı kaptan yaptığını öğrenebilir miyim ?

Barış Tanrıkulu : Şimdi ben Saba Tumer'de izlemistim , sempatik cocuk . İlk hafta kurdum kadromu baktim kimi yapayim kimi yapayim , dedim Arda olsun GS'da fena değil is yapar herhalde dedim . O zamanlar toyum kaptanin onemini bilmiyorum . Sonra bi baktim cocuk her hafta bisiler yapiyor , bende dedim 3 puan alana kadar kaptanim Arda , Engin'in dillendirmesi sonucu bir 3 aldi da degistirdim :=)

Tunç Bozacılar : Siteye yazı yazdığın pek söylenemez . Peki senin bahanen nedir ?

Barış Tanrıkulu : Ustte de yazdigim gibi biraz cekiniyorum , sonuc olarak yorum kisimlarina bakarsan ilk 5'e girerim ozellikle haftanin kadrolarinda , zamanla yazi isi de olacak insallah ...

Tunç Bozacılar : Bffk ve Fantezi Futbol hayatının ne kadarını kaplıyor ?

Barış Tanrıkulu :
Aslinda is durumuna gore degisiyor , siteyi dewamli takip ediyorum , hayatimin cogu bilgisayar basinda gectigi icin kesin bisey soylemem zor , yalniz kiz arkadasim biraz uyuzlaniyor h.sonu gecenin bir saati bilgisayari acip siteye bakmama onu da alistircağiz insallah :=)

Tunç Bozacılar : Kadro kurma sürecini anlatır mısın bizlere ve yararlandığın kaynakları söyler misin ?

Barış Tanrıkulu : Genelde cok kasmam kadro kurarken rahat olurum , Perşembe ogleden sonra kurar Cuma spor haberlerini takip eder sakatlara bakarim . Fiksture gore adam secerim genellikle , sene basindan beri Besiktas'tan adam almamaya dikkat ederim , gol atmaktan cok yememeye konsantre olmaya calisirim, Metin Depe'yi cok severim , her aldigimda gol atti sagolsun :=)

Tunç Bozacılar : Bu oyundaki rakiplerin hakkında ne düşünüyorsun ? Kimlerin kadrolarını beğeniyorsun ? Bu sene seni zorlayacak ve sene sonunda zirvede yer alacağını düşündüğün isimleri söyler misin ?

Barış Tanrıkulu : Serdar Odabas'tan korkuyorum , adasim olan Baris'in da tahminlerini begeniyorum . Ayrica Tunç'un 100'unden sonra biraz korktum acikcasi cunku bu farklar dusundugumden cabuk kapanabiliyor . Artik herkez rakip bence . Gonlum Çagri'yi yukarilarda gormek istiyor fakat galiba biraz bosladi FF'yi eskisi kadar goremiyoruz .

Tunç Bozacılar : Ligimizde Ankaraspor'un küme düşmesi ve Fenerbahçe ile Galatasaray dışında güçlü bir takımın yer almayışı Fantezi Futbolu etkiledi mi sence ?

Barış Tanrıkulu : Ankaraspor'un dusmesi hepimizin bildigi gibi FF'yi gayet olumsuz etkiledi fakat GS ve FB disindaki her takimin birbirini yenebilecek durumda olmasi bence FF'yi guzellestiriyor . Daha detayli tahminler yapmak gerekiyor . Bence bu sene ligimizi etkileyen en onemli etken Mustafa Denizli'dir :=)

Tunç Bozacılar : 11. hafta itibariyle zirvede olmasaydın ve son sıralarda yer alsaydın ''Zaten kaybediyorum bir de tanımadığım adamlara ödül mü vereceğim'' deyip siteyi bırakıp gider miydin ? (Aynı soru sezon sonu için de geçerlidir)

Barış Tanrıkulu : O konuda Tunç'un bana guvenmesi aslinda onore etti beni . Acikcasi ben ufak bi ihtimal oldugunu biliyordum fakat kabul edildim , ustteki bir soruda da dedigim gibi amac eglenmek tatli rekabet , butun sezon bizi mesgul edecek eglendirecek kah gulecez kah uzulcez kaybetsek de 100 tl vermek cok mu bunun icin ? Bence degil . Uzun lafin kisasi birakip gitmem zaten ole bisey yaparsam Engin ruyama girer allah korusun :=)

Tunç Bozacılar : Sezon sonunda vaad ettiğin ödüller ; Büyük Ödül : Romanya 'dan Bir Takımın ya da Romanya Milli Takımının Forması - Küçük Ödül : Karşıyaka KSK Atkısı . Ankara'da oturuyorsun , Romanya nere Karşıyaka nere ? Neden bu ödüller ?

Barış Tanrıkulu : KSK atkisi malum karsiyakali oldugum icin , Romanya da ise abim yasiyor , bahar gibi yegeni gormeye gidecegim eh elim bos donmem dedim :=)

Tunç Bozacılar : Bundan sonraki senelerde de seni BFFK içinde görebilecek miyiz ?

Barış Tanrıkulu : Bir terslik olmazsa BFFK ve TSL devam ettikce katilmayi dusunuyorum , hatta bu duruma imrenen arkadaslar var onlarla bi kardes lig kurma planimiz var seneye ...

Tunç Bozacılar : Şu an Türkiye sıralamasında 21.sin . Sezon sonu hedefin nedir ?

Barış Tanrıkulu : Acikcasi bu kadar yukarlarda olacagimi dusunmuyordum , bir ara 12.liğe kadar ciktim bi havalara girdim . Sezon sonu hedefi olarak da insallah ilk 10 diyorum ama BFFK ilk 3 benim icin yeterli olur.

Tunç Bozacılar : Bu oyunda asla almam dediğin bir oyunu var mı ?

Barış Tanrıkulu : Buyuk konusmamak lazim ama kadromu yaparken Besiktas'tan oyuncu almayi pek sevmem , hem rotasyon hemde istikrarsiz gidisin etkisi var . Ama bi oyuncu sec dersen Nihat derim , donmese daha iyiymis :=)

Tunç Bozacılar : Bu ay ya da önümüzdeki ay geçen senenin ödül törenini yapmayı düşünüyoruz . Katılmak ister misin ?

Barış Tanrıkulu : Ne yazikki onumuzdeki subata kadar isler inanilmaz yogun , sirket degisiyor proje falan ... Bahara artik bir Kasimpasa macinda agirlarsiniz beni yuzyuze de tanisiriz :=)

Tunç Bozacılar : Bana bu oyundaki kişileri tek kelime ile anlatır mısın ?

Barış Tanrıkulu : Bu soruyu kisileri yeterince tanimadigim icin cewap vermemeyi seciyorum :)

Tunç Bozacılar : Son olarak sormamı istediğin bir soru ya da söylemek istediğin bir şey var mı ?

Barış Tanrıkulu : Eywallah Tunç eline saglik . Biraz resmi oldu ama dedigim gibi yavas yavas isincaz :) Bu roportaj da guzel bir baslangic olur umarim ...

Ozanlar Tek Vücut !!!

- Bu Bekir Ozan İpek kötü adam yav.
- Kim?
- Bekir Ozan İpek.
- Ozan İpek mi , Bekir Ozan Has mı ?
- Onlar ayrı adam mı ?
- ???

( Mahmut Aras, Bursaspor-Gençlerbirliği maçı sırasında kötü bir orta yapan Ozan İpek üzerine bir harmanlama yapıyor.)