Recent Posts

15 Mart 2010 Pazartesi

BFFK Toplantısı



Aktivite : Digiturk +PLUS Kutlama Gecesi
Tarih : 16 Mart Salı
Saat : 19.00
Yer : Volkan Tavukçu'nun Evi

Program Akışı :
19.00 Digiturk +PLUS Kurulumuna Şahitlik Etme
19.04 Volkan'ın Digiturk teknikerine bahşiş vermesi
19.05 Ödülü bizzat takdim eden Mayıncı Kuruluş Yetkilisiyle tanışıp şikayetleri iletme
19.10 Yetkiliye sözlü taciz ve sataşma
19.15 "Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz lan" diye çıkışan yetkiliyi paket etme
19.25 HD yayının canlılığını görüp ağzımızın açık kalması
19.26 Şoku atlatıp ağzımızı kapama ve HD keyfini yaşamaya başlama
19.30 Bir kanalı izlerken istediğimiz zaman yayını durdurma
19.35 O kanalı izlemeye başladığımız ana kadar geri alma
19.40 Kaldığımız yerden devam etme ve normal yayın akışına geri dönme
19.45 Bir sonraki maçı Volkanlarda HD olarak izleme kararı alma

Maçın Tamamını İzlemek


Cuma akşamı ben, Mahmut Aras, Taner Sezgin, Bilgin Gürses halısaha maçına gidiyoruz. Hani Mahmut'un bir önceki haftaki galibiyetlerini referans alarak yaptığı baklavasına teklifiyle heyecanlanan ve sonrasında Koska'yı daimi sponsorumuz ilan ettiğimiz halısaha maçı.

BAKLAVA AĞACI : 4
Mahmut* - Seçkin* - Oğuz**

FF KINGS : 8
Engin**** - Bilgin**** - Taner**** - Emre İpal (yedek)

Arabada halısaha maçını kim kazanacak faslından sonra konuşulan tek bir konu var tabii ki : Fantezi Futbol. Aldığımız adamları tartışırken hepimiz tek bir maç üzerinde kesin ittifak ettik. Antalyaspor, Sivasspor'u farklı yenecek.

Necati ve Tita zaten hepimizin kadrosunda mevcut. Hatta Tita Taner'in kaptanı. Fakat ekstra oyuncular farklılık gösteriyor. Mahmut, Orhan Ak'ı almış defansına, ben Jedinak'ı, Bilgin Jedinak ve Yalçın Ayhan'ı, Taner ise Veysel Cihan ve Korhan Öztürk'ü.

Bana göre Antalyaspor farka gittikten sonra gol yeme ihtimali yüksek olsa da Orhan Ak ve Yalçın Ayhan tercihleri Sivasspor'un son haftalardaki etkisiz futbolu göz önüne alındığında mantıklı tercihler. Veysel Cihan ise yine Necati'yi aldıktan sonra biraz lüks gibi dursa da sağ sütundaki istikrar tablosunda da yer aldığı gibi 4 hafta üst üst gol-asist performansı ve geçen hafta Fenerbahçe maçında da net gol pozisyonlarına girmesi hasebiyle yine mantıklı bir tercih. Son adam olarak ben ve Bilgin'in aldığı Jedinak tercihine karşılık Taner Sezgin, Korhan Öztürk'ü tercih etmiş. İlginç bir tercih bence. Zira Jedinak, Tita geldikten sonra geride oynamaya başlamış olsa da yine de istatistiksel olarak verimli bir ortasaha oyuncusu : 5 gol, 2 asisti var ve her maç istisnasız 90 dakika oynuyor.

"Geçen haftaki Fenerbahçe-Antalya ve bir önceki haftaki Antalya-Trabzon maçlarını canlı izledim ben. Korhan son maçlarda çok gole yönelik oynuyor, hep gol pozisyonlarının içinde. Bu son 2 hafta bir şey yapamadı ama bu hafta kesin gol ya da asist yapacak bence ..."

Taner Korhan'ı alma sebebini böyle açıkladı o gece. Korhan'ın istatistiklerine bakınca bu sezon şimdiye kadar 1 gol, 0 asist ile oynamış olduğunu görüyoruz. Son 6 maçtır sürekli 60 dakikanın üzerinde oynamış. (90', 90', 78', 90', 71', 74') Yani hem Jedinak hem Korhan ilk 11 çıkma konusunda garanti 2 isim, birbirlerine bu konuda tercih sebebi olacak bir üstünlükleri yok. Ama gol-asist istatistiklerinde Jedinak açık ara önde. Benim tercih etme sebebim de zaten istatistiksel. Bir de geçen hafta sinemaya gittiğim için izleyemediğim Fenerbahçe-Antalyaspor maçının 5 dakikalık özet görüntülerinde gözüme ilişen serbest vuruşu var Jedinak'ın. Direği yalayan o serbest vuruş, Jedinak'ın serbest vuruşları da kullandığını hatırlattığı için onu tercih etmek için başka bir sebep daha buldum kendime.

İki hafta önce Cuma günü halısaha maçımıza denk geldiğinden ötürü izleyemediğim Antalyaspor-Trabzonspor maçının 3 dakikalık özet görüntülerinde de Korhan'ı hatırlamıyorum pek pozisyonlarda. (check ettim, gerçekten Korhan o 3 dakikada hiç gözükmüyor.) Ama maçın tamamını izlemenin farkı burada ortaya çıkıyor. Kadro seçimleri için istatistikleri takip etmek ve özet görüntüleri izlemek çok faydalı bir yöntem olsa da bazen yeterli olmuyor işte. 3 dakikalık görüntüde gözükmeyenler hakkında, mecburen bihaber kalınıyor.

Hocanın maç taktiklerine göre değişiklik gösterebilen saha içi dizilişleri ve oyuncuların oynadıkları mevkiileri bizzat görmek, oyuncunun maç içinde rakip kaleye yakınlıklarını analiz etmek ve form durumlarını en sağlıklı şekilde takip edebilmek için en önemlisi maçın tamamını izlemek. Yani etiket açıp da pek çok çeşidini tanıttığımız Fantezi Futbol Taktiklerinin aslında özü, muhtevası ve en etkilisi maçı izlemektir.

Bildiğiniz gibi dünkü maçta Korhan son golün asistini yaptı, puan verilmiyor olsa da 2. golde de asistin asistini yaptı. Jedinak maçı 4 puanla kapatırken, Korhan 8 puanla kapattı. Taner'i yaptığı analizin sonuç vermesinden dolayı tebrik ediyorum. Bence sonuna kadar hakedilmiş bir asist puanı kazandı.

Kendi adıma da bir ders çıkarıyorum. Tv'den naklen verilen Antalya'nın bu 2 maçını ben de izleseydim belki ben de Taner gibi Korhan'ın Jedinak'a oranla daha ofansa yakın oynadığını ve son 2 maçtır hücumu daha çok düşündüğünü fark edebilir ve kadroma Korhan'ı koyardım.

Sonuç olarak; haftada naklen verilen 4 maçı da mutlaka izlemek gerekiyor, başarının sırrı ince ayrıntılarda gizlenebiliyor. Zaten artık takip hadisesinin hepimiz tarafından çok yoğun yaşanmasından dolayı fark çok ufak detaylarla belirleniyor. Kaçırılan bir asist puanı sezon sonunda kaçırılan üçüncülük, ikincilik hatta şampiyonluklara sebep olabilir...

Aşkın Ömrü


"Aşkın ömrü 3 yıl"a bilimsel yalanlama!
Bilim adamları toplumun genelinde yaygın bir bilgi yanlışını ortaya koydu. Halk arasına `aşkın ömrü 3 yıldır` gibi sözlerin doğru olmadığı kanıtlandı. ABD`de yapılan bir araştırma uzun yıllar birlikte yaşayan çiftlerin, aşklarını ilk gün gibi sürdürdüğünü ortaya koydu.

Tutkulu aşkın sanıldığı gibi zamanla yok olmadığı, 20 yıldır birlikte olan bazı çiftlerin hâlâ ilk günlerdeki gibi tutkulu olabildiklerini belirlendi. New York`taki Stony Brook Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, 20 yıllık ilişkileri olan çiftlere ve yeni bir ilişkiye başlayanlara partnerlerinin fotoğrafı gösterilerek beyin taramaları karşılaştırıldı. 20 yıllık ilişkisi olan her 10 çiftten birinin beynindeki reaksiyonların yeni çiftlerinkiyle aynı olduğu görüldü.

Fotoğraf hormon seviyesini artırıyor
Araştırmacıların `kuğular` olarak adlandırdığı bu gruptaki kişilerin, birlikte oldukları kişinin fotoğrafına baktıklarında beyinlerindeki dopamin hormonu seviyesinin aniden arttığı tespit edildi. Araştırmacı Arthur Aaron, 20 yıldan uzun süredir birlikte olan deneklerin hâlâ aşık olduklarını söylediklerinde `Kendilerini kandırıyorlar` diye düşündüğünü ancak araştırmanın bunun doğru olduğunu gösterdiğini söyledi. Daha önceki araştırmalarda, aşkın ilk dönemlerindeki duygu değişimleri ve takıntılı ruh halinin 15 aydan sonra azaldığı ve 10 yıl sonra da tamamen yok olduğu belirlenmişti.