Recent Posts

18 Kasım 2009 Çarşamba

Anladınız Siz Onu ...

''Futbolcumuz Arda Turan’ın burun akıntısı, ateş ve genel halsizlik şikayetleri ile başlayan sağlık sorunu için yapılmış olan testlerinin bugün çıkan sonuçlarında H1N1 test sonucunun pozitif olduğu saptanmıştır. Futbolcumuz konuyla ilgili detaylı olarak bilgilendirilmiş olup, başlanan tedavisine düzenli bir şekilde devam edilmektedir.

Sağlık durumu iyi olan ve istirahata alınan kaptanımızın, takımdan ayrı olarak, 23 Kasım Pazartesi gününe kadar özel tedavisine devam edilecektir.
''

Galatasaray Futbol A.Ş.

Devre Beşlisinin Kamuoyu Yoklaması


Kaldı ilk devrenin bitmesine 5 hafta. İlk devrenin 5'lisi yarışmasının sonuçlanmasına da beş. 5 haftada sıralama değişebilecek mi acaba? Tunç'un en son tahminleri yazdığı Beşi Bir Yerde postuna bir göz gezdirdim. Tüm 10 tahmini göz önünde bulundurarak konuyla ilgili bir BFFK Kamuoyu Kanaati çıkarayım dedim. 10 tahmincinin 9'unun ilk 5 tahminleri içerisinde kendine yer verdiğini görüyoruz. Demekki herkes kendisine son derece güveniyor. Sadece Tibet sıralamasına kendisini koymamış.

Tahminlerden müteşekkil Genel Sıralamayı çıkarabilmek için bir puan tablosu çıkardım. Tahminlerdeki her sıranın puanı :
Birinciye : 5 puan
İkinciye : 4 puan
Üçüncüye : 3 puan
Dördüncüye : 2 puan
Beşinciye : 1 puan

Herkesin aldığı oy sayısı ve tahminlerdeki sırası sonucunda da BFFK'nın Genel Teamüllerine Göre Şekillenen İlk Devre Beşlisini buldum. Objektiflik açısından her tahmincinin kendisini seçtiği tahmini puanlamaya dahil etmedim. Puanlama aşağıdaki gibi oluştu :

1. Barış Tanrıkulu : 30
2. Barış Akdemir : 16
3. Seçkin Köksal : 12
4. Erdem Ergenç : 11
5. Tunç Bozacılar : 10
5. Engin Gürses : 10

Serdar Odabaş : 9
Bilgin Gürses : 5
Mahmut Aras : 3
Gökhan Tavukçu : 3
Eray Tayyar : 1

12. Hafta sonundaki Genel Sıralama ise şu şekilde :
1 bartans barış tanrıkulu 830
2 FC ŞIRNAKSPOR erdem ergenç 817
3 fenerbahçemspor barış akdemir 806
4 Seckin United Seçkin Köksal 801
5 SARIGÖLLÜ SERDAR ODABAŞ 798

Şu an sıralamadaki ilk 4 bundan 6 hafta önce seçilen tahminlerle paralellik gösteriyor. Kamuoyuna göre 5.lik koltuğunun iki adayı Tunç ve Engin ise şu an hedeflerinin biraz uzağındalar. Bakalım devre bitmeden kendilerini ilk 5'in içerisine atabilecekler mi ? Yoksa zaten onlardan sadece 1 puan değerinde az oy almış olan Serdar konumunu koruyacak mı ? Ya bu sıralamada hiç oy almamış olan Taner Sezgin sürprizini sürdürüp 8.likten 5.liğe yükselirse nasıl olur ? Heyecanlı olur ...