Recent Posts

4 Eylül 2009 Cuma

BFFK Oyun Kuralları # 2009



1 – BFFK ; Büyük Fantezi Futbol Kapışmasıdır . Fantezi Futbolun Türkiye’deki en geniş ve profosyenel paylaşım ağıdır .

2 – BFFK oyununa katılmak ücretsizdir . Fantezi Futbola gönül vermek , her hafta kadrosunu özenle kurmak , sonuçları ve istatistikleri siteden takip etmek , gerektiğinde siteye yazı yazıp yorum yaparak ortak paydaya dahil olmak yeterlidir .

3 – Oyuna kabul aşamasında BFFK yönetim kurulu tek yetkilidir . Üyeler oyuna kayıt olurken tüm kişisel bilgilerini (ad , soyad , doğum tarihi , cinsiyet , adres , sabit ve/veya mobil telefon , e-posta , mail adresi) paylaşmak zorundadır . Oyun boyunca verilecek olan tüm ödüller bu beyanların doğru olması halinde geçerli olacaktır.

4 - Her sezon başlangıcından 7 gün önceye kadar o sene oynanılacak Fantezi Futbol sitesi BFFK yönetim kurulunca belirlenir ve yeni açılan BFFK sitesinden tüm üyelere duyurulur . Bu süreçte üyelerin yapması gereken tek şey duyurulan sitede profil oluşturup , kadro oluşturmaktır .

5 - Her yarışmacı o sene referans alınan Fantezi Futbol sitesinin (Ntv , Lig Tv vs.) tüm kurallarına uymakla yükümlüdür . Fikstür , ertelenen ve hükmen sonucu belirlenen maçlar , genel sıralama , puan hesaplama durumu ve ilan edilen tüm duyurularda seçilen sitenin kuralları esas alınır . Sitenin her hangi bir hesaplama yanlışından BFFK sorumlu değildir .

6 – Her yarışmacı oyuna dahil olurken bir takım adı seçmektedir . Seçilen takım adının küfür , hakaret , cinselliği çağırıştıracak her hangi bir şey , aşağılama , beddua , tahrik , iftira ve karalama içeren ifadeleri ile tutulan takımlardan her hangi birine (Beşiktaş , Galatasaray , Fenerbahçe vb.) ait olmaması gerekmektedir . Bu tür isim tercih eden üyelerimiz önümüzdeki seneden itibaren ligimizde yer almayacaktır .

7 - Ligler başladıktan sonra hiç bir kişi veya takım oyuna dahil edilemez . 1. hafta herkesin puan alması esastır.

8 – Her yarışmacı sezon başlangıcında bir büyük ve bir küçük olmak üzere iki adet ödül vaad etmek zorundadır . Büyük ödül değerinin üst sınırı 100 lira , küçük ödül değerinin üst sınırı ise 20 liradır . Ödül vaad etmeyen yarışmacı BFFK’da yer alamaz . Vaad ettiği halde sezon sonunda arkadaşına ödül vermeyen arkadaşımız kendi vicdanı ile başbaşa bırakılacak ve bir daha BFFK literatüründe adı asla anılmayacaktır .

9 - Sezon sonu başarılı olan kişilere takdim edilen büyük ödüllerde oyunumuzu zirvede tamamlayan kişinin hakkını korumak birincil amaçtır . Yıl sonu ödüllerinin başarıya göre paylaştırılmasında , dağıtılacak kişi sayısı 8 'i geçemez . Dağıtım aşaması ; BFFK yönetim kurulunun o seneki katılımcı sayısını göz ardı etmeyecek şekilde gerçekleşir . Sezonun ilk devresi bitmeden ödüllerin verileceği gün siteden tüm üyelere duyurulur . Ödül dağıtımında kura yöntemi geçerlidir . İsimler ve ödüller ayrı ayrı kaplara konularak tüm üyelerimizden çekiliş yapılması istenmektedir .

10 - Sezon sonu başarılı olan kişilere takdim edilen küçük ödüllerin dağıtımı şu şekildedir ; İlk 100 ‘e giren , en yüksek haftalık puanı alan , kaptandan en çok puan alan , ilk devreyi ilk 3 sırada kapatan , kaleci – defans – orta saha – forvet ve yedeklerden ayrı ayrı en çok puanları alan , en çok fair play puanı alan , en çok yazı yazan , en çok yorum yapan , haftalık en iyi tahmin yapan üyelerimiz birer küçük hediye ile ödüllendirileceklerdir . Bunun yanında bu seneden başlamak üzere üzerinde fikir birliğine varılan bir üyemize BFFK yönetim kurulu olarak bir adet BFFK özel ödülü takdim edilecektir . Ödül dağıtımında kura yöntemi geçerlidir . Ödüllerin niceliği ve paylaşımı konusunda BFFK yönetim kurulu tek yetkilidir .

11 – Üyelerimizin kadro oluşturması esnasında kişisel hatalarından kaynaklanan her türlü sonuç kendi tasarrufurlarıdır . Bu ve bunun gibi benzeri hatalardan BFFK sorumlu tutulamaz . Ancak kadro oluşturulması sürecinde Fantezi Futbol sitesine girilememesi , yenilenememesi ya da kadro oluşturulamaması durumu hasıl olursa bu durumun BFFK yönetim kuruluna bildirilmesi gerekmektedir .

12– Oynanan Fantezi Futbol sitesinden yapılan duyuru , bilgilendirme veya herhangi bir durumu BFFK yönetim kurulunun tüm üyelerle paylaşma sorumluluğu vardır . Bu sorumluluğun ilamı siteden duyuru ve mail yoluyla gerçekleşecektir .

13 - BFFK sitesine yazılan post , resim yazı ve yorumlarda küfür , hakaret , cinselliği çağrıştıracak her hangi bir şey , aşağılama , beddua , tahrik , iftira ve karalama içeren ifadelerin bulunması halinde bunu yapan üyelerin üyelikleri sona erdirilecek ve oyunla ilgili tüm haklarını kaybedeceklerdir.

14 – BFFK sitesine girilen post , resim , yazı ve yorumlarda takım taraftarlığı asla yapılmayacaktır.

15 – Ligimize katılmış olup sezon içinde çeşitli nedenlerden ötürü çıkmak isteyen üyelerimiz ; Fantezi Futbol sitesinden çıkışını yapacak olup ardından vaad ettiği ödüllerini BFFK yönetim kuruluna teslim ettikten sonra ligimizden ayrılabileceklerdir .

16 – Her Pazartesi günü sonunda haftanın sonuçları ile haftanın istatistikleri açıklanır ve haftanın genel sıralaması belirlenecektir .

17 – Her Cuma günü sonunda kadroları yenilemenin kapandığı saatte yarışmacılarımızın kendi kadrolarını siteden duyurması gerekmektedir .

18 – Her Perşembe günü haftanın maçlarına dair tahminler alınmaktadır .

19 – Haftanın birincisi olan üyemizin fotoğrafı bir hafta , ilk devre sonunda birinci olan üyemizin fotoğrafı bir ay ve sezon birincisi olan üyemizin fotoğrafı ise ömür boyunca sitenin sağ tarafında yer alacaktır .

20 – O haftanın tüm sakat ve cezalı listesi , maç programı , en başarılı ve en çok puan kazandıran oyuncular BFFK sitesinde yayınlanır . Son güncelleme ; ilk maçın başlayacağı Cuma günü olmakla birlikte dileyen yarışmacı bu istatistiki bilgilerden yararlanıp yararlanmamakta serbesttir . Özellikle sakat ve cezalı listesi göreceli bir kavram olduğu için üeyelerimiz adına hiç bir bağlayıcılığı yoktur .

21 - BFFK ezeli rekabet başlığı altında tüm üyelerimizin o zamana kadar aldığı tüm puanları ve istatistiki durumları yayınlar . Bu durum sezon sonlarında son güncellenmiş halini alır .

22 - BFFK sitesinde fantezi futbol oynayan tüm üyeler bu oyun kurallarını kabul etmiş sayılırlar.

BFFK Ödül töreni 2007-2008



Madem bir süre sevdamızdan uzak kalacağız . Boş geçmesin bu ara . Eski günlere dönelim istedim . Sene 2008 . İlk sezonu bitirdik , başarılı olan arkadaşlarımıza ödüllerini verdik , kah güldük kah eğlendik . Oskar kadar olmasa da katılımı bol , neşesi ve eğlencesi çok güzel bir gece geçirdik . Seyredin ve heveslenin . Zira BFFK gururla sunar ...