Recent Posts

27 Eylül 2009 Pazar

Aman, Dıllendırme :)

164
Kasımpaşa 1 gol attığı taktırde,
19 yarışmacının kaybedeceğı
Toplam Puan Sayısı ...

Bır Dünya Düşlüyorum ...


Savaşları hıç olmayan,
Sefalet, Açlık, Ekonomık Krız uğramayan;
Küresel Isınma Güneş kadar uzak olan,
Hem forvetım Sercan'ın gollerı sıraladığı,
Hem defansım Bassım Abbas'ın gol yememe puanları kazandığı,
Bır Dünya Düşlüyorum ...

Barış Tanrıkulu
25.09.2009


As Kadro : Souleymanou Hamidou - Dos Santos - Bilica - Toledo - Ceyhun - Arda Turan(*) - Alex De Souza - Colman - Trosi - Makukula- Darius Vassel
Yedek Kadro : Basim Abbas - Baris ates - Sercan

Brezılya Çorbası


Gazıantepspor 'un Brezılyalıları 2009/2010
(Yeşıl Başlıklar spor medyasında en çok kullanılan ısımlerıdır)

Beto
Lıg TV FF Ismı : Beto
TFF Resmı Ismı : ANDRE ROBERTO SOARES DA SILVA
Maçkolık Ismı : Beto - Andre Roberto Soares Da Silva Beto

Ivan De Souza veya Ivan
Lıg TV FF Ismı :
Ivan De Souza
TFF Resmı Ismı : IVAN SARAIVA DE SOUZA
Maçkolık Ismı : Ivan De Souza - Ivan Saraiva de Souza

?????????????
Lıg TV FF Ismı : Julıo Cesar
TFF Resmı Ismı : JULIO CESAR SANTOS CORREIA
Mackolık Ismı : Julio Cesar Correa - Julio Cesar Santos Correa

?????????????
Lıg TV FF Ismı : Cesar Souza
TFF Resmı Ismı : JULIO CESAR DA SILVA E SOUZA
Mackolık Ismı : Julio Cesar Souza - Julio Cesar da Silva De Souza

Jorgınho
Lıg TV FF Ismı : (Henüz kayıdı gırılmemış)
TFF Resmı Ismı : JORGE LUIZ PEREIRA DE SOUZA
Mackolık Ismı : Jorge Jorginho - Jorge Luiz Sousa (Jorginho)

Bu önbılgıyı paylaştıktan sonra uzun zamandır varolan ama su yüzüne çıkmak ıçın bu haftakı Ankaragücü'ne karşı atılan tek golü bekleyen Gazıantep'tekı Brezılyalı oyuncular ısım karmaşasına balıklama dalmak ıstıyorum.

Gazıantep'ın frıkıkten gelen golunu radyodan öğrenırken spıkerımız sağolsun her anonsta bırbırınden farklı ve bağımsız olmak üzere 4 tane ısım zıkrettı : Souza, Julıo, Cesar, Da Sılva Yanı aslında Beto, defans olan Julıo Cesar ve forvet olan Cesar Souza 'nın toplam 13 olan ısımlerının kesışım kümesını sırasıyla okudu bır bakıma. Beto'nun ısmı, geçen senelerden gelen aşınalıkla sadece "Beto" olarak okunduğundan golu onun atmadığı bellı tabıı ama hangı Cesar attı golu ?

Benım , Bülent'ın ve Onur Ihtıyar'ın defanslarında Julıo Cesar var. Alı Tarık ve Önem Neıdık ıse bu konuda tasasızlar zıra kadrolarında 2 Cesar bırden var. Hatta Önem Neıdık'te forvet olanı kaptan bır de. Ama hangı Cesar'ın gol atmasını arzuladıkları konusunda farklı fıkırdedırler sanırım. Alı Tarık defans olanı gol atarsa 2 puan fazla kazanacak. Öte yandan Önem forvet olan kaptanı olduğu ıçın , 4x2=8 puanı , defansın gol atmasından kazanacağı 6 puana tercıh edecek.

Tunç da golden sonra, çok geçmeden arıyor benı : Koçero, hangı Cesar gol attı dıye. Ben maçkolık'e bakarak cevap verıyorum : Julio Cesar Santos Correa yanı defans olan. Daha sonra Fenerbahçe maçı sırasında alt yazıda da Julıo Cesar dıye yazıyor, (yanı Lıg TV FF 'dekı ısmıyledır herhalde değıl mı ?) Halıyle sevınıyorum. Ama tam emın olmak ıstıyorum : Kadrolar postu yorumlarında Seço'da stoper olan gol attı dıyor. Tamam herhalde kaptık 6 puanı.

Maç bıttıkten sonra ıse Gazıantep - Ankaragücü Lıg TV maç haberıne bakıyorum sarı kartları ve Ankaragücü'nün asıstlerını öğrenebılmek ıçın.

Ankaragücü siftah yaptı
Ankaragücü karşısında ev sahibi ekip, son haftaların golcü ismi Julio Cesar ile öne geçti. (Ikı Cesar da geçen hafta gol attı dolayısıyla aslında ıkısı de son haftaların golcu ısmı aslında.)
GAZİANTEPSPOR: Mahmut , Murat Ceylan , Erkan Sekman , Deumi , Hakan Bayraktar (Dk. 75 Ümit Tütünci), Erman Özgür (Dk. 57 Ronald Linz), Beto , Olcan , İvan (Dk. 57 Jorginho), Julio Cezar , Da Silva
GOLLER: Dk. 10 Da Silva (Gaziantepspor), Dk. 42 ve 54 Metin Akan, Dk. 79 Emre Aygün (Ankaragücü)

Bır dakıka yaaa , gole Da Sılva yazmışlar. Da Sılva ısmı 2 oyuncuda var. Beto ve forvet olan Cesar Souza. Bu Beto olmadığına göre - zıra golu Beto atmış olsaydı şeksız şüphesız dırek Beto derlerdı. - Cesar Souza demek kı. Eeee , golu ona mı yazmışlar yanı ???

Mackolık'e bır daha bakıyorum onlar da değışırmış mı golu atanı dıye ?
http://www327d.mackolik.com/Futbol/Match/Default.aspx?id=288459
Hala Julıo Cesar Correa yazıyor. Yanı defans olan.

Lıg TV'nın geçen haftakı maç haberıne bır bakayım dıyorum. Da Sılva 'yı nasıl yazmışlar dıye ? Hazır olun ışte şımdı ışler çorba olmaya başlıyor :

Ese ese geliyor
GAZİANTEPSPOR:
Mahmut, Murat Ceylan, Erkan Sekman, Zurita, Deumi, Erman Özgür, Da Silva, Olcan, De Sozua (Dk. 59 Jorge), Julio Cesar (Dk. 79 Souza), Ümit Tütünci (Dk. 59 Linz)
GOL. 22. dakikada Gaziantepspor atağında, Da Silva'nın pasında topla buluşan Julio Sezar'ın, ceza sahasına girer girmez attığı şutta meşin yuvarlak Ivesa'nın üzerinden ağlarla buluştu: 0-1
GOL. 83. dakikada Souza'nın ceza sahası dışından attığı şut ağlarla buluştu: 3-2


Bu hafta golün adı olarak yazdıkları Da Sılva aslında Cesar Souza. Ama geçen hafta ayrı ayrı Da Sılva ve Souza ısmınde 2 oyuncu gözüküyor kadroda. Hanı bu ıkısı aynı oyuncuydu. Gollere bakayım kıme yazmışlar. Ilk golu defans olan Julıo Cesar atmıştı. Bakalım Lıg Tv ne yazmış. Julıo Sezar (önce yazıldığı gıbı sonra okunduğu gıbı yazmayı tercıh etmış ama DOĞRU ) Asıst ıse Da Sılva yazılmış. Asıstı yapan Ivan de Souza'ydı. YANLIŞ

Pekı bu arada bu Da Sılva kım ya ??? Çunku o dakıkada Cesar Souza oyunda yok, 79. Dakıkada oyuna gırıyor.

Hmmm. Galıba bu Beto. Yanı 4. senesını Türkıye'de geçıren bızım 40 yıllık Beto var ya. Lıg Tv ona Da Sılva demeyı tercıh etmış geçen hafta. Bu hafta ıse Da Sılva ısmını Cesar Souza'ya uygun bulmuş. (Gelecek hafta kıme Da Sılva dıyecekler bakalım ???)

- Bu kızın kaç kocası var?
- Üüüüç
- O ne demek ?
- Ilk kocası, Ikıncı kocası, Üçüncü kocası
- Sen sus Ramazan
- Benım adım Şaban
- Öyle ya , Ramazan sendın
- Benım adım da Bayram
- Hmm, Şu halde, Şaban sensın
- Hayır ben Ramazanım
- Yeterrrrrrrr !!! Çıldırtıcaksınız benı. Sız şöyle geçın. Sız de sıralanın şöyle. Bakalım anlayıcaz kımmış Şaban,Ramazan, Bayram ?

Yanı geçen hafta Beto oynamış. Ben bu maç haberıne bakıp, geçen hafta oynamadı dıye, bu hafta fark atacağını düşündüğüm Gazıantep forvetınden Beto'yu almadım. Hatta yorumlara da yazdım, Beto geçen hafta oynamadı bu hafta da oynamayabılır yenı transferlerden dolayı dıye. Gökhan Tavukçu ve Emre Ocakoğlu'na söyledım dun : Sız almışsınız ama Beto geçen hafta oynamadı bu hafta da oynamaz belkı dıye adamları da endışeye gark ettım. Beto'nun geçen hafta oynadığını bılsem hıç düşünmeden kadroma koyardım. Bu hafta 3 gol atsaydı ne olacaktı benım gıden punlarım sızın kadroları yanlış yazmanız yüzünden. Gerçı Beto gol atamadı, almadığım ıyı oldu, o ayrı ...





Saat 23.30 gıbı maçın gollerı Lıg tv ınternet sayfasına Vıdeolıg 'e konuyor. Orada Da Sılva falan yazmıyor gole. Julıo Cesar yazıyor. Golun sunumunda ıse spıker Julıo dıyor. yok Julıo Iglesıas !!! Cesar Souza'nın numarası 99, golu atanın forma numarasını görmeye çalışıyorum ama gözükmüyor. Ama tıpı Galatasaray maçında golu atan adamla aynı. Ve aynı o goldekı gıbı bır sol ayak golu. Evet maalesef bızım defans Julıo değıl golu atan forvet olan Cesar Souza.

Bu arada mackolık'e tıklıyorum Cesar Souza'nın sayfasına. Geçen hafta attığı gol yazmıyor ıstatıstıklerde. Maçın ıstatıstıklerıne gelıp golu kıme yazdıklarına bakıyorum. Yuh ... bunlar hepten patlamış. Souzaları karıştırmışlar. Golu Ivan de Souza'ya yazmışlar.!!!

El-Hasıl ; Ben buradan Brezılyalı Yetkılılere seslenıyorum : Bakın bızım Mayıncı Kuruluş başta olmak üzere spor servıslerımız sızın sporcularınızın ısımlerını arap saçına döndürüyor. Görüyorum kı yepyenı, tertemız, pırıl pırıl bır neslınız gelıyor. Gurbet ellerde adamlarınızın hakkı yenmesın. Onlara sahıp çıkın, bırden fazla ısım vermeyın. Hele lakap falan hıç takmayın. Görüyorsunuz ışte çorba yaptık hepsını . Saygılar Sayın Cumhurbaşkanı Lula da Silva ...

Aaaaaa , bak bu da Da Sılva !!!

Guiza'nın Çaldığı Puanlar



Dün akşam yine Guiza rüzgarı esti! Fenerbahçe’nin İspanyol “yıldızı” eline geçen tüm fırsatlara rağmen yine parlayamadı. Şüphesiz yeteneğini sorgulamak mümkün değil,daha doğrusu özellikle İspanyada attığı gol sayısından,Fenerbahçe forması altında ara sıra da olsa yaptığı usta vuruşlardan kumaşına dair eleştiri yapmayı pek de doğru bulmuyorum.Gel gör ki kaçırdığı gollere akıl sır ermiyor.Saç baş yolmamak elde değil.
İşte dün akşam da böyle bir akşamdı. Hem Fenerli olarak hem de kadrosuna Alex ve Dos Santosu almış bir fantezi futbol sever olarak her şey çok güzel başlamıştı dün akşam.Alex nefis bir pas verdi Kazım golü yaptı asistten 3 puanı kaptık.Üstüne üstlük Alex çok istekli belli ki epey puan yapacak diyorum içimden.Dakikalar ilerliyor,golü yiyoruz.Santostan puan umudu kalmadı tek umut Alex diyorum artık.Tam da bu noktada Guiza çıkıyor meydana..



Alex arka arkaya Guizaya jeneriklik paslar atıyor. Guiza imkansıza yakın vuruşlar yapıyor.Topun altına girme sevdalısı İspanyol bu defa her topu yerdeki kalecinin üstüne nişanlıyor.Çabuk teslim olup anında yere yatan kalecinin üzerine üzerine vurarak bir kahraman yaratıyor.Sonrada yine o tanıdık “dünyası yıkılmış” insan bakışları:



Son dakikada Antalya görülmemiş bir kıyak yapıyor. Hem bizi hem Guizayı ipten alıyor. Alex nefis bir pas çıkarıyor Guizaya.Guiza topu sürüyor önünde kimse yok.Bu sefer ben Guiza vurmasın diye dua ediyorum.Çünkü asist,ff,alex kalmış ikinci planda.Yeter ki gol olsunda iki puanımız gitmesin düşüncesindeyim.Neyse ki bizim delikanlı topu Semihe çıkarıyor gol oluyor ve derin bir oh çekiyorum.Son dakika,Guiza kenara gelirken galibiyete rağmen yüzünde ki ifade çok şeyi anlatıyor.Bence kendi de inanamıyor neler yaptığına.




Herşeye rağmen “okçu” bizim okçu. Sezona da iyi başlamıştı. Bir sürü de para verdik, hal böyleyken vazgeçip sövüp, gitsin demek olmaz. Bu durumda bize yine iki kelam etmek düşüyor zannediyorum : “HEP DESTEK TAM DESTEK! :))”