Recent Posts

1 Aralık 2009 Salı

Kaçan Balıklar

Bu hafta sağ sutünda gördüğünüz gibi, almayı düşündüğümüz ama son anda çıkardığımız (!), bütçeden dolayı alamadığımız ya da direk atladığımız ve daha sonra da iyi puan getiren oyuncuları Kaçan Balık bölümünde yazdım. Her hafta Kadrolar postuna girilen oyuncu tercihlerini göz önünde bulundurarak maçlar oynanırken eş zamanlı olarak güncellemeyi düşünüyorum bu yeni bölümü. Ne de olsa Kaçan Balık her zaman büyük olacak ...

14.Haftanın en büyük kaçan balığı 14 puanlı Jedinaktı kesinlikle. Tita'nın gelmesiyle Jedinak'ın pabucu dama atılmıştı. Ve genelde çoğu kapışmacı Tita'yı tercih etmiş bu hafta. Sadece Hasan Bünül, Emre İpal ve Seha 14 puanı hanesine katmaya hak kazanmış.

Puanlamaya göre gidersek sırada 13 puanlı Baki Mercimek var. Ankaragücü defansını tercih eden pek çok kapışmacı söz konusu. Ediz, El Yasa, Broggi tercih edilip de 7 puan getiren isimler. Ama geçen hafta da 90 dakika oynamış Baki'yi kimse almamış bizden. Belli ki ilk 11 oynayacağına kimse inanmamış. O da gitmiş, golünü atmış.

Kaçan bir sonraki balık Trabzon'dan Serkan Balcı, 11 puan. Genelde Trabzon ortasahasından Colman tercih edilmiş haliyle. Aramızdan Serkan'ı alan da yok.

Volkan Şen ise pek çok kapışmacı için kaçan balık olsa da kimileri için de tam isabet oldu. Hasan Bünül ve Volkan Tavukçu direk as takımlarına almışlardı 10 puanlı oyuncuyu. Eray, Önem, Bartan ve Emre Ocakoğlu ise yedek takımlarına alarak 5 puan kazandılar.

Bir başka kaçan balık 10 puanlı Gökhan Emreciksin. Ali Tarık as kadroda, Engin ise yedekte kendisine yer vermiş. Kayseri deplasmanda olduğu için pek tercih edilmemiş bu oyuncu son haftalarda formda olmasına rağmen.

Son kaçan balığımız ise İbrahim Kaş. Beşiktaş defansından İsmail Köybaşı, Ferrari, Sivok ve İbrahim Üzülmez tercihleri çokça yapılmış ama asist yaparak 9 puan alan İbrahim Kaş'ı kimse almamış kadrosuna.

Gördüğünüz gibi bu hafta Rüya Takımdaki en yüksek puanlı tüm futbolcular kaçan balık olmuş. Yüksek puanlı hiç bir topçuyu tutturamamış genel itibariyle BFFK Kapışmacıları. Sadece Hasan Bünül tüm kaçan balıkları yakalayan bir usta balıkçı olmuş bu haftada ...

0, 0, 0, 0 - 0 Puanla Şampiyon !!!



Onur İhtiyar bu hafta güzel bir istatistik yakalamış. Defans + Kaleciden toplam 0 (sıfır) puan toplamış. Önce kadrosunu değiştirmemiş herhalde diye düşündüm ama daha sonra baktığımda kasti olarak, kendi iradesiyle, bilgisi dahilinde bu başarıya ulaştığını gördüm. Tahminimce baktı Bilica kaç haftadır oynamıyor bu hafta artık cezası bitiyordur herhalde dedi. Dos Santos için sakat diyorlar ama hep öyle diyorlar sonra oynuyor. Fener nasıl olsa fark atacak Dos Santos da kesin bir kaç gol atar. Wederson zaten bu sezon FB'nin en çok puan toplayan oyuncusu. Ankaragücü de gol yemez. Serkan Kırıntılı'yı da kaleye alayım... Bu beyin jimnastiğinin puanlaması :

Serkan Kırıntılı : 0
Wederson : 0
Bilica : 0
Dos Santos : 0
Toplam : 0

14. Haftanın İstatistikleri

14. Haftanın Birincisi
Önem Neidik


14.Haftanın Sonuncusu
Çağrı Vatansever

En Yüksek Haftalık Puanlar
1 Önem Neidik 68
2 Emre İpal 64
3 Hasan Bünül 63
4 Seha Yeşildere 61
5 Engin Gürses 60
6 Serdar Odabaş 58
7 Volkan Tavukcu 58
8 Barış Akdemir 57
9 Bilgin Gürses 56
10 Kadir Bülent Şener 55

En Düşük Haftalık Puanlar
1 Çağrı Vatansever 29
2 Tibet Çetinkaya 30
3 Birol Sezgin 32
4 Tunç Bozacılar 44
5 Seçkin Köksal 45
6 Mahmut Aras 46

14.Hafta Kaptandan En Çok Puan Kazanan
Tibet Çetinkaya
Gökhan Tavukçu
hariç
Alex Herkes De Souza 6 puan

14.Hafta Kaleciden En Çok Puan Kazananlar
Ivankov 7 puan
Eray Tayyar

Senecky 7 puan
Mahmut Aras
Engin Gürses
Taner Sezgin
Tunç Bozacılar
Emre Ocakoğlu
Gökhan Tavukçu
Kadir Bülent Şener
Ali Tarık Uçur
Emre İpal

14.Hafta Defanstan En Çok Puan Kazananlar
1. Barış Akdemir 21 puan
2. Önem Neidik 21 puan

3. Bilgin Gürses 16 puan
(edit) 4. Serdar Odabaş 16 puan
5. Engin Gürses 14 puan
6. Emre İpal 14 puan

14.Hafta Orta Sahadan En Çok Puan Kazananlar
1. Hasan Bülün 36 puan
2. Volkan Tavukçu 32 puan
3. Seha Yeşildere 30 puan
4. Emre İpal 26 puan
5. Eray Tayyar 23 puan
6. Ali Tarık Uçur 27 puan
7. Serdar Odabaş 23 puan

14.Hafta Forvetten En Çok Puan Kazananlar
1. Kadir Bülent Şener 15 puan
2. Seha Yeşildere 13 puan
3. Emre İpal 12 puan
4. Volkan Tavukçu 12 puan
5. Önem Neidik 11 puan

14.Hafta Yedekten En Çok Puan Kazananlar
1. Tibet Çetinkaya 8 puan
2. Önem Neidik 8 puan
3. Eray Tayyar 8 puan
4. Engin Gürses 8 puan

14.Hafta Fair-Play Puanı Kazananlar
Volkan Tavukçu
Eray Tayyar

14.Hafta BFFK
9. sıra # 48,63 puan ort.

14.Hafta Kadrosunu Kurmayanlar
YOK

14.Hafta En Çok Yazı Yazanlar (28 Kasım - 1 Aralık)
1. Tunç Bozacılar 8

2. Engin Gürses 6
3. Bilgin Gürses 1
4. Emre Ocakoğlu 1

14.Hafta En Çok Yorum Yapanlar
Sene Sonunda Yorumlar Toplanıp Resmi Sonuç Açıklanacaktır

14.Haftanın En İyi Tahmin Edicisi
Ali Tarık Uçur 6/8

Stàndàrdizàsïon dè Blog-u BFFK

Bilgin'in Tahmin postu ne zamandır yazmak istediğim bir konuya ilham verdi : Blog içeriklerinin ve görünümünün bir standarda bağlanması. İçerik Konusundaki hassasiyetimizi artık bilmeyen kalmadı. Zira bu site sadece Fantezi Futbola has, konsept bir site. Futbolla alakalı pek çok site, blog mevcut ama salt Fantezi Futbol ile alakalı belki de tek site BFFK. Dolayısıyla blog postlarının konusu da sadece FF olmalı. Bunda zaten artık mutabıkız :)

İçerik Kaygısının ötesinde bir de Estetik Kaygısı var ama. Sitemizin görüntüsünün estetik açıdan göze hoş gelmesi bir kaç konuda standardizasyonla kolayca mümkün olabilecek.

Resim : Mümkünse ilk akla gelenden farklı, orjinal ve yaratıcı bir resim olması tercih sebebidir. Ama en önemlisi boyutları ve çözünürlüğü bozulmuş, kenarında-yanında yazı, reklam vb. olan bir resmin kullanılmaması.

Yazım Kuralları : Bloga gönderilen yazılarda en çok atlanan husus sanırım bu. Yazım Kuralları aslında öyle bir noktada duruyor ki içerik ve anlatılmak istenenler ne kadar dolu dolu, ilginç olursa olsun bir anda yazının bütün ciddiyetini maalesef kaçırabiliyor. Beklenen tabii ki de Lise 2 Edebiyat Dersi Kompozisyon Ödevi değil ama en azından belli başlı şeylere dikkat etmemiz gerekli. Bunlar kısaca özel isimlerin büyük harfle başlaması, bu isimlere getirilen eklerin kesme işareti ile ayrılması, ayrı yazılan -de, - ki bağlaçları, cümle başlarında büyük harf kullanılması vb.

Noktalama İşaretleri : Resmi yazışmalarda olduğu gibi nokta, virgül, noktalı virgül gibi noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakınız. Ve bizleri yazınıza duygu ve heyecan katacak ünlem, soru işareti, üç nokta gibi unsurlardan mahrum bırakmayınız.

Paragraf Boşluğu :
Paragraflar arasında bir satır boşluk bırakınız. Yazıda kullanılan lisetelerde ise maddeler arasında mümkün olduğunca boşluk bırakmamaya çalışınız.

Başlık : Blogda çoğunlukla acayip bir Caps Lock hayranlığı var başlıklar için ama bizim tercihimiz bu değil. Her Kelimenin ilk harfi büyük olmak üzere küçük harfleri tercih ediniz.

Etiket : Yazınız bittikten sonra sağ kolondaki etiketler içerisinden hangisinin konu başlığına giriyorsa onu seçerek yazıyı etiketliyiniz.

Bold : Yazı içindeki başlıkları bold ile belirtiniz. Keza yazıda önemli görülen ve vurgulanmak istenen yerler de bold ile belirtilirse yazının vuruculuğu artacaktır.

Kimbilir belki Altın Örümcek ödüllerini biz alırız bu düzenlemelerden sonra ...

Kaptan Seçilme Rekoru

Alex'in kaptanlığı için ben 27/27 olacak diye düşünmüştüm ama 2 tane farklılık peşinde koşan arkadaşımız oyunbozanlık etti : Yaratıcı(!) Volkan Demirel tercihiyle Tibet ve Tayfun Cora Cora Cora Dalgalansın Kaptan-ı Derya diyen Gökhan Tavukçu. 3 tane kadrosunu güncellemeyen kapışmacı haricinde 24 kişiden 22'si Alex'i kaptan yapmıştı. % 91.6'lık bir oran yani, ki bu rekor anlamına geliyor. İlk defa böyle bir fikir birliği oluştu kaptan konusunda.

Genelde herkes kaptan konusunda fark yaratma peşindeydi ama belli ki artık haftalar ilerledikçe risk almak da güçleşiyor. FB'den fark beklenen haftada, kimse geçen seneki gibi Alex'in olası 23 puanından mahrum kalmak istemedi. Alex 3 puanla hayal kırıklığı yarattı ama en azından Gökhan ve Tibet'in tercihleri gibi 0 çekmedik :)

İşaret

Bu bir işaret olmalı Ocakoğlu . Oyun diyor ki işte ; olmuyor . Zorlama . 155 Polis İmdat !
Tunç Bozacılar


(Aşağıdaki postun dün akşamüstü Emre Ocakoğlu tarafından dillendirildiği an duyulan ilk cümle)

Arpa Boyu

Eeeeee ? Bir arpa boyu ilerleyememiş işte ...
Engin Gürses


(Aşağıdaki postun dün akşamüstü Emre Ocakoğlu tarafından dillendirildiği an duyulan ikinci cümle)

155 Polis İmdat


Arkadaşlar Sizlere İlginç Bir Puan Tablosu...
İlk 20 sıra gibi arada puan farkının çok olduğu bir sıralamada normal gözüken bir durum 155. sırada ilginç bir direnç göstergesi olabiliyor. İnadına 155...

14.Hafta Asistleri



Bu hafta ilginçtir; asist borsasına yüzde verdiğimiz asistlerin tamamı Lig Tv tarafından kabul gördü. Haftanın tartışmalı asist Mehmet Topuz'un Guiza'ya verdiği gol pasıydı. Kasımpaşalı defans oyuncusu ile arasında sıkışınca, top istemsiz olarak Guiza'nın ayağına gitmişti dolayısıyla ben %51 verilmeyeceğini düşünmüştüm pozisyonun. Fakat asist olarak değer kazandı.
Antalya ve Antep'in asistlerinin sahiplerini ise Videolig görüntülerinden süzmek mümkün olmamıştı. T2'nin Radyo'dan dinlediği isimleri yazdık oraya. Hay senin dinlemene be !!!

Resimde Japon mutfağından Miso çorbası var. Pazar gününü FF günü ilan etmiş ve T2'nin misafiri olmuştuk Beone ile beraber. Sonrasında da Chickener katılmıştı aramıza. Trabzonspor maçından sonra Kadrolar postunda muhtemel puanları güncellemiş ve Beşiktaş maçı öncesindeki 2 saatlik arada, karın açlığımızı bastırmak için kendimizi İstiklal Caddesine atıvermiştik. Tam bir değişiklik yapıp ve yiyeceğimiz kazığı da sineye çekip Wagamama'ya Japon mutfağı yemeğe giriyorduk ki bir arkadaş tutturdu İskender, İskender diye. O günden içimde kalmıştı yiyemedik diye Japon yemeğini. Ne de olsa Positive Eating + Positive Living ...

Bursa- GS
1-0 : Yok

FB - Kasımpaşa
o-1 : Yok
1-1 : Mehmet Topuz %49 (+)
1-2 : Ergün Teber %80 (+)
1-3 : Yekta %90 (+)

TS - Eskişehirspor
1-0 : Serkan Balcı %100 (+)
2-0 : Yok
2-1 : Yok

Antalya - Gençler
1-0 : Tita %100 (+)
2-0 : Sedat %100 (+) Ertuğrul Aslan

İBB - Gaziantep
1-0 : Tum %80 (+)
1-1 : İbrahim Ferdi Coşkun %100 (+) Erman Özgür

Manisa - Kayseri
0-1 : Ömer Şişmanoğlu %90 (+)

Ankaragücü - Denizli
1-0 : Aydın Karabulut %100 (+)

Sivas - BJK
0-1 : İbrahim Kaş %100 (+)

14.Hafta Tahmin Oyunu Sonuçları


1. Ali Tarık 8/6 19.1 katı
2. Tunç 8/6 18.2 katı
3. Seçkin 8/5 24.5 katı
4. Engin 8/5 16.5 katı
5. Barış 8/5 15.1 katı
6. Eray 8/5 12.8 katı
7. Bilgin 8/5 11.11 katı
8. Volkan 8/5 8.9 katı
9. Tibet 8/4 9.6 katı
10. Hasan 8/3 4.1 katı
11. Erdem 8/3 3.84 katı

Ali Tarık Uçar

Bursaspor - Galatasaray 10
Fenerbahçe - Kasımpaşa 1
Antalyaspor - Gençlerbirliği 2
Büyükşehir Bld. - Gaziantepspor alt
Ankaragücü - Denizlispor 1
Manisaspor - Kayserispor 2
Trabzonspor - Eskişehirspor 1
Sivasspor - Beşiktaş 2

Tunç Bozacılar
Bursa-G.Saray 02Ç
F.Bahçe-Kasımpaşa 1
Antalya-G.Birliği 1
İBB-Gaziantep ALT
A.Gücü-Denizli 1
Manisa-Kayseri ALT
Trabzon-E.Şehir 1
Sivas-Beşiktaş 2

Seçkin Köksal - 24.5 Katı
Bursaspor - Galatasaray 1/0 Ç
Fenerbahçe - Kasımpaşa 1
Antalyaspor - Gençlerbirliği 2
Büyükşehir Bld. - Gaziantepspor 0
Ankaragücü - Denizlispor 1
Manisaspor - Kayserispor 2
Trabzonspor - Eskişehirspor alt
Sivasspor - Beşiktaş alt

Yine yeni yeniden haftanın bırıncısı kıl payıyla Ali Tarık Uçar, tebrikler... Ancak Seckın abi 24.5 katıyla haftanın en yuksek oranlı maclarını bulmus. Fener macını 1 kısı bıle bılememıs cok garip halbukı oyun anlamıyla haftanın en saglam macıymıs. Demek kı full yapmak ıcın bu tahmın oyununda cok yol katetmemız gerek. Ayrıca mac basladıktan sonra tahmın yapan arkadaslarımız kusura bakmasın onları degerlendırmeye almadık cunku kural boyle :) Haftaya yenıden bırlıkte olmak uzere esen kalın dostlar ...

14. Haftanın Sonuçları


14. Haftanın Sonuçları

1 fc önem onem neidik 68
2 Yalova327KD emre ipal 64
3 FC Dorbes Hasan Bünül 63
4 Sea United Seha Yeşil 61
5 Hissi Kablel Vuku Engin Gürses 60
6 SARIGÖLLÜ SERDAR ODABAŞ 58
7 Safaribjk Volkan Tavukcu 58
8 fenerbahçemspor barış akdemir 57
9 biginho Bilgin Gürses 56
10 braunschweig kadir bülent sener 55
11 owenson Emre OCAKOĞLU 53
12 FREEZONE34 eray tayyar 52
13 CHİCKENER Gokhan Tavukcu 51
14 dk akşehirspor ali tarık ucur 51
15 tanersezgin taner sezgin 50
16 FC ŞIRNAKSPOR erdem ergenç 48
17 tatminkar MAHMUT ARAS 46
18 Seckin United Seçkin Köksal 45
19 Ters Manyel Tunç Bozacılar 44
20 isyankar birol sezgin 32
21 aysberg Tibet ÇETINKAYA 30

14. Haftanın Genel Sıralaması

1 FC ŞIRNAKSPOR erdem ergenç 947
2 fenerbahçemspor barış akdemir 939
3 SARIGÖLLÜ SERDAR ODABAŞ 934
4 tatminkar MAHMUT ARAS 919
5 Seckin United Seçkin Köksal 915
6 Hissi Kablel Vuku Engin Gürses 914
7 tanersezgin taner sezgin 907
8 Ters Manyel Tunç Bozacılar 907
9 owenson Emre OCAKOĞLU 898
10 Safaribjk Volkan Tavukcu 894
11 CHİCKENER Gokhan Tavukcu 891
12 Sea United Seha Yeşil 890
13 biginho Bilgin Gürses 861
14 fc önem onem neidik 854
15 FREEZONE34 eray tayyar 854
16 braunschweig kadir bülent sener 852
17 isyankar birol sezgin 844
18 FC Dorbes Hasan Bünül 838
19 dk akşehirspor ali tarık ucur 793
20 aysberg Tibet ÇETINKAYA 776
21 Yalova327KD emre ipal 764