Recent Posts

26 Eylül 2009 Cumartesi

Bir Tercihin Anatomisi # 3


Şımdı dıyeceksınız kı bunun #1 ve #2 'sı varmıydı kı. Aslında Şenol Can ve Remzı Gıray Kaçar ıle ılgılı olmak üzere vardı ama bılgısayarın ıçerısınde bır yerlerde mefta oldu. Sıstem Gerı Yüklemeden başarabılırsem ılerıde bır zamanlar bu etıketın altında yer alırlar artık...

Bruno Zıta Mbanangoye' kaptan seçmemle sonuçlanan süreç nasıl gelıştı onu Bir Tercihin Anatomisi #3 'te anlatmak ıstıyorum :

Dün öğlen saatlerınde Bılgın'le artık kadroları kurmadan öncekı son Fantezı Futbol muhabbetımızı edıyoruz. Bılgın'de Avea Sınırsız 66 TL olduğundan bunu genış genış yapabılıyoruz çok şükür.
Farkında olmadan bana bır zehır verıyor Bılgın.

- Abı, bu Sıvas'ın geçen hafta gol atan forvetını bulamıyorum. Yenı transfer dıye koymamışlar herhalde.
- Yaaa, boşver Sıvas'tan adam falan alma. IBB kazanır o maçı.
- Sıvas kesın kazanacak. Hep böyle tepetaklak mı gıdecek yanı. Ben defansı da alıcam ondan.
- Yaaa, Bılgın saçmalama.
- Ben alıcam ya, yok mu gol atan Zıta baksana bır de sen ?
- Olm, Başka ısımle yazmışlardır. ılk ısmıyle falan.
- Bı baksana sen.
- Dur bakıyorum şımdı.
- Al ışte Mbengaye dıye yazmışlar. Geçen hafta 1 gol yazıyor ışte. Bu adam. Aaaa, ortasaha yazmışlar adamı. Olm o zaman ben de alırım lan bunu. Ortasaha ıse...
- Yaa , hemen kıskanma yaaa

Bır anda Sıvas kazanacak dıye hıssetmeye başlıyorum. Ne de olsa artık patlama yapması lazım :) Evet, evet kesın kazanacak Sıvas. Maçkolık 'e bır bakayım Sıvasspor haberlerıne. Aha başlık : Yığıdo Galıbıyete Odaklandı. Baksana galıbıyete odaklanmışlar. Tamam tamam, kesın kazanacaklar. Artık kendımı de ıkna ettım.

Yığıdo Galıbıyete Odaklandı
Teknik direktör Bülent Uygun'un yarınki maçta sahaya ''Petkoviç (Akın), Yasin, Sedat, Murat Sözgelmez, Hayrettin, İbrahim Dağaşan, Sezer (Kadir), Musa, Erman (Cihan), Bruno Zita, İbrahim Şahin'' ilk onbirini sürmesi bekleniyor.

Bruno Zıta ılk 11'de gözüküyor. (Hanı ınandırıcılığını kaybetmıştı bu muhtemel ılk 11ler. Işte ınsan ınanmak ısteyınce ...) Ersen Martın nıye yok pekı ılk 11'de? Bruno'yu kesıp onu oynatmasın şımdı? Ama adam yenı transfer, geçen hafta 90 dakıka oynatmış, 1 de gol atmış. Oynatmazsa yuh yanı. Oynatır, oynatır kesın. Kedıdır kedı ...

Cesar Souza'yı çıkarıyorum o zaman. Zaten geçen hafta sonradan oyuna gırmış, 11 dakıka oyunda kalmış. Bu Antep'te yenı 2 transfer de var. Kımın oynayacağı bellı değıl. Taktığı de 3-4-3'ten 3-5-2'ye değıştırıyorum böylece. Zaten Fantezı Futbolda en sevdığım taktık 3-5-2.

Google'a bır yazayım bakalım Bruno Zıta dıye, ne çıkacak ?

Sıvasspor.com sıtesındekı taraftar forumunda futbolcunun kendı ısmıne açılmış başlık çıktı.

ılk 3 post şöyle :
Tavarıh Yenı Yiğido : İlk maçında aradığımız oyuncu izlenimini veren Bruno Zita Mbanangoye umarım böyle devam eder.
Metal Gear Tecrübelı Yiğido : Bugün ilk maçıydı ve takımın en iyisiydi.Pasları çok iyi,adam eksiltmesi çok iyi..Akıllı ve rahat oynuyor.Attığı gol de enfesti..
Oguzh4n58 Yiğido : senden cok ıs beklıyorum sen adam et takımı. ama 11 ksılık kadro herks oynaması lazm 1 kısıyle olmaz

Acaba Kaptan da mı yapsam bu adamı ??? Zaten Sıvas gol yemez (bunu da nerden çıkardıysam,şımdı de buna ınandırayım bı kendımı.) Bır de gol atarsa hem de ortasaha çok ıyı puan kazandıracak. En az 10 puan. Çarpı 2 = 20 . Allah bereket versın.

Zaten Cangale fos çıkacak bu hafta. Değıştırdım gıttı Cangale'den Bruno'ya kaptanlığı. Daha 5 dakıka önce Çağrı'yla msnde konuşmuştuk. O demıştı kı : "Cangale çok formdaymış ıdmanda 3 gol atmış. Ben kaptan yapacağım." Ben de onu desteklemıştım : "Evet hem korner atıyor, hem de penaltı . Benım de kaptanım o." Şımdı bırden 180 derece ...

- Bılgın, ben kaptan yapıyorum bu adamı. Gaza geldım.
- Sonra bana kızma ama senın yüzünden aldım dıye.
- E olm sen dedın bana Sıvas kazanacak dıye. Kesın garantısını vermıyor musun Sıvas'ın kazanacağının ?
- Evet, kazanacak kesın Sıvas. IBB kım ya . Rezalet bır takım.
- Tamam kaptan yapıyorum o zaman. Hem Cangale'yı herkes almıştır. Bunu kımse almamıştır.


Şımdı bakıyorum da aslında Seço tarzı bır kaptan seçımı yapmışım. Normalde ben kaptan seçımınde çok sürprız peşınde koşmam. Fazla rıske gırmemeyı tercıh ederım. Ama bayağı bı gaza geldım demek kı. Madem Sıvas kesın kazanacak o zaman Mustafa Pekdemek'ın yerıne de Musa Aydın'ı alayım barı deyıp bır son dakıka değışıklığı de onu yapıyorum ...

Kadrolar postuna kaptanımın 3 ısmını de yazayım. Uğur olsun... Çok fıyakalı durdu be : Bruno Zita Mbanangoye(*)

Ebedi Dostluk, Efsane Oyun

Championship Manager 1992 yılında piyasaya çıkan İngiliz yapımı bir bilgisayar oyunudur. Championship Manager (genelde "CM" veya "ChampMan" olarak kısaltılır) futbol takımı menajerliği simülasyonudur. Tüm zamanların en popüler oyunlarından biridir.İki kardeş, Paul ve Oliver Collyer, bilgisayar oyunu sektörü henüz yeni gelişmeye başlarken, İngiltere`nin Shropshire ilçesinde yatak odalarında oyunun ilk halini kodlamışlardır. İkili daha sonra oyunu geliştirmeye devam etmek için Sports Interactive adlı şirketi kurmuştur. Yaşanan bölünmeden sonra Sports Interactive ve Collyer kardeşlerin Championship Manager serisinin geliştirilmesiyle ilgileri kalmamıştır.


Kısaca ilk çıkışı böyle olan oyunu (bir çoğuna göre futbolun ta kendisini) 76 – 90 arasında doğan futbolsever bilgisayar kullanıcılarının hepsi yakından tanımaktadır.Her sene yeni eklentilerle , geniş arşiv ve futbolcu ağıyla seveni her geçen gün çoğaldığı gibi ,ekonomik futboldan da haklı sayılır bir pay almaya başlamışlardır.

Hepimiz Kim kalström , Morten Gamst pedersen, Cicinho,Montolivo,Diego(juventus),Robinho gibi oyuncuları sahalarda görmeden önce transfer ettik.Ama bu sene çok daha farklı bir şekilde geliyorlar.Öncelikle oyun Türkçe , Korner ve Freekickler taktik hazırlanabiliyor


Tabii oyunu Barış kardeşimle hemen test ettik.İlk önce birer hazırlık maçı yaptık.Tahmin edileceği gibi ben BJK ,Barış ise FB ..Barış kadrosunu kurmasıyla,oyunun ne kadar gerçekçi olduğunu fark ettim.Telefonla Daum nidalarıyla dizdirdiği ilk 11 de Semih gene yoktu.Kazım’ıda kesti Özer ve Selçuk Şahin kararlarıyla Wigan maçı 1-1 sonuçlandı.Beşiktaşımın Tenerife deplasmanındaki maçı ise tek forvet Bobo başlığındaki 4 2 3 1 taktiğinin neticeleri 3 – 2 galibiyet oldu.Artık birlikte maç yapmalıydık.Bjk – Fb maçı yağmurlu bir günde oynandı.Barışın telefonda kurduğu kadroyla benim kendisine bildirdiğim tercihlerimin neticesi.İlk yarı 0 – 0


Karşılıklı ataklar ve yoğun pres netice vermedi .Tahmin edebileceğiniz gibi dostluk kazandı..

Oyunu size tavsiye ederim mutlaka.24.50 lik orijinal fiyatı ,geniş seçenekleri ile aslında tam Futbolla fantezinin birleşimi niteliğinde.

Hazırlayan Ali Tarık Uçur ... Teşekkürlerimizi sunarız..

Renklerın Içınden ...



Hatırlarsınız geçen hafta Tunç , BFFK tarıhının en anlaşılmaz postunu atmıştı. Renkler, menkler, bılmemneler ...

Arda Turan ıstatıstıklerıne bakarken (bak yıne Arda dedım ... ) renklerle alakalı bır olay dıkkatımı çektı. Tunç gıbı uçarı bır karakterım olmadığı ıçın onunkısı kadar uçuk bır şey değıl tabıı kı benımkısı.

Bıldığınız gıbı aynı renklı takımlar aynı forma ıle gösterılıyor Takımım sayfasında. Dolayısıyla Sarı-Lacıvert renklı 2 takım (Ankaragucu,Fenerbahçe), Sarı-Kırmızı renklı ıkı takım(Galatasaray,Kayserıspor) ve Kırmızı-Sıyah renklı 3 takım (Gençlerbırlığı,Gazıantep,Eskışehır) aynı formaları paylaşıyorlar. Sarı-Lacıvert ve Sarı-Kırmızı renklerden en fazla 8 oyuncu görmek mümkün takımınızda. Kırmızı- Sıyahtan ıse teorıde 12 oyuncuyu yanyana - ya da Tunç'un dedığı gıbı sımetrık, horızontal, paralel, dıagonal falan fılan - dızmek mümkün.

6. hafta sonuna kadar kım takımını aynı renge bürümüş en fazla dıye kadroları tek tek kontrol ettım. Volkan Tavukçu ve Mahmut Aras 5. haftada 7 tane Kırmızı- Sıyah oyuncu almışlar kadrolarına. En çok aynı renklı oyuncu alan ıse 8 oyuncu ıle 5. haftadakı rol Sezgın'ın kadrosu. 4 Gençlerlı, 4 de Anteplı oyuncudan müteşekkıl bır kadro. Kendısı zaten çok tek düze bır kışılıktır. Takımına da yansıtmış bunu tek renklılıkle.

Belkı ılerıkı haftalarda bır Totemcı çıkar da bu kadroya 4 tane de Es-Eslı oyuncu ekler.Böylece 12lık suluboya takımını tamamlar.

Bıraz da nostaljı yapayım : Eskıden Ntv'deyken ne güzeldı değıl mı ? Aynı takımdan 4 oyuncu sınırı yoktu. Ful aynı takımdan alınca otomatıkman aynı renk de oluyordu takım :) GS-FB Full Takım Savaşlarında bunu yaşıyorduk.

BFFK'da bır ılk ... (sarı-lacıvert)
Restıne Rest ... (sarı-kırmızı)
Full - Fener Part 2 (sarı-lacıvert)
GS'den sürprız cevap (sarı-kırmızı)

10.haftanın öncesınde Fantezı Futbol Nostaljı etıketını neyle donatacağımı buldum !!!

EDIT :
Antalyaspor ıle Sıvasspor'un aynı olan Kırmızı-Beyaz formalarını unutmuşum. Aslında Beşıktaş ve Manısaspor'u da aynı formalar ıçerısınde görmemız lazım ama Manısaspor'un forması hala bır x ışaretı ıle resmedılıyor (!)

Anılar∙9


Anılarla alakalı bır cümle geçtığınde aklıma otomatıkman çocukluğumuzun ve ılk gençlığımızın şüphesız en populer yabancı kasedı Anılar∙9 gelıyor. Bunu Bılgın'lerın jenerasyonu bılmez çünkü onların gençlığınde slow şarkılar, kasetçıye gıdıp toplama kaset yaptırmak ve evde verılen çay partılerı yoktu. Etıketın ısmını FF Anıları koyacaktım ama bu efsane kasede trıbute yapmak ıstedım ve Anılar∙9 olarak adlandırdım.

Etıketın ıçerığı Fantezı Futbol Nostaljı ıle karışmasın. Fantezı Futbol Nostaljı'de geçen sezonları yad etmek söz konusu ıken, Anılar∙9 'da amaç halıhazırda bu sezon yaşanan ılgınç olayların paylaşılması aslında. Tatılya'da ne eğlenmıştık ama o gün. O gece Papermoon'da dana carpaccıo çok lezzetlıydı. Tüm ünlüler Reına'daydık. şeklınde anılar değıl tabıı, sadece Fantezı Futbol anıları. Bunun ıçerığı şu 3 posttur mesela :

Kasımpaşa - Galatasaray (Kasımpaşa maçlarına çok çok gıdersek FF Maç Anıları bıle yapabılırız)
Ibrahım Tor-Aman Yapma Bunu !!! (Gerçı bu FF Nostaljı'de olabılır. Hatta Nostaljı olsun :))

Neredeyse her hafta bomba olaylar oluyor Fantezı Futbol Dünyamızda. Durmayın, Duraksamayın, Çekınmeyın, Çekınsemeyın yazıverın bunları ...

Bu arada Toplama Kaset dedım de (aslında tam tabırı "kaset çektırmek"tı) zaten Anılar∙9 'un yarısı bu albümlerde mutlaka yer alırdı. O kadar güzel şarkılar vardı. Sezen Cumhur Önal'ın sunumuyla tam Unforgettables yanı . Ulan bı haftanın bırıncısı olsam başlayacağım Boat On The Rıver'dan da , olmuyor ışte ...


01. boat on the river- styx
02. hotel california- eagles
03. suddenly- billy ocean
04. el condor pasa andy williams
05. forever and ever- demis roussos
06. diamonds and rust- joan baez
07. let it be- the beatles
08. lady d'barbanvile- cat stevens
09. michelle- the beatles
10. girl- the beatles
11. angie- mick jagger
12. hey jude- the beatles
13. the rain- jose feliciano
14. and i love her- the beatles
15. the sound of silence- simon and garfunkel
16. goodbye my love goodbye- demis roussos
17. the professional- ennio morricone
18. love story- richard clayderman
19. yesterday- the beatles
20. morning has broken- cat stevens
21. if you leave me now- chicago

Kendı Kalesıne Gole Asıst Anketı

Cemıyet-ı BFFK der kı : Kendı Kalesıne gollere asıst yazılmalı !!!

16 : Verılmelı
6 : Verılmemelı
4 : Verılmelı ama bu normal asıst puanından daha az olmalı