Recent Posts

22 Nisan 2010 Perşembe

Hık Demiş Burnundan Düşmüş


Yekta'nın 5 haftalık üst üste istatistik yapmasından ötürü kendisi adına açtığımız posta bu hafta bir istikrar kahramanı daha terfi etti. Serdar Kulbilge 5 hafta üst üste Clean Sheet yaparak bu postun adına yazılmasını haketti.

Serdar Kulbilge son İBB maçını da gol yemeden tamamlasaydı (ya da en azından 80. dakikaya kadar kalesinde gol görmeseydi) Gençlerbirliği tarihine geçecekti. Gençlerbirliği'nin 1.lig tarihi boyunca en uzun süre gol yemeyen kalecisi "Köylü" lakaplı Selçuk Çakmaklı 1965-1966 sezonunda 526 dakika kalesini gole kapatmayı başarmış ve bu alandaki rekorun sahibi olmuş. http://www.gencler.org/haberler.php?id=6744&arama_yap=1 Kendi takım arkadaşı Orhan Şam'ın kendi kalesine attığı gol olmasa Serdar bu unvanı eline geçirecekti. Serdar'ın 5 maçlık istikrar tablosu şu şekilde:

25.hafta : CS 7 puan
26.hafta : CS 7 puan
27.hafta : CS 7 puan
28.hafta : CS 7 puan
29.hafta : CS 7 puan

Kendisiyle alakalı internet menşeili çok haber-röportaj yok. En ilginç bilgileri ekşisözlük, itüsözlük gibi sitelerde buldum ve bunları derleyerek Serdar Kulbilge'nin başarısını taçlandırdım ...
  • volkan'ın zaman zaman yaptığı serbest vuruştan gelen topu içeri tokatlama (bkz: 4 mart 2008 sevilla fenerbahce maci),kornerden gelen topu rahat bir şekilde yakaladıktan sonra artistlik yapıp yerde yuvarlanırken topu elinden kaçırma (bkz: 12 ekim 2005 arnavutluk türkiye maci), rakip forvetle karşı karşıya kalınca ceza sahasının dışına çıkıp topu uzaklaştırmak isterken ıska geçip gol yeme (bkz: 26 ocak 2007 kayseri erciyesspor fenerbahce maci), takım arkadaşının rahatça kafayla uzaklaştıracağı topa çıkıp topu rakip forvetin önüne düşürerek topu boş kaleye yuvarlamasına neden olma (bkz: 27 nisan 2008 galatasaray fenerbahce maci), geri pasını ıskalayarak yine rakibin topu boş kaleye yuvarlamasına neden olma (bkz: 19 ekim 2005 fenerbahce schalke 04 maci) gibi hataların hiçbirini yapmayıp üstelik volkanın çıkardığı topların çok daha zorunu kurtaran kaleci.

  • tekirdag in hayrabolu ilcesinde beraber ayni ilkokulda okudugum kaleci... benden üc devre üstteydi. o zamanlar kaleci degildi ama boyu nispeten akranlara göre uzundu ve sayesinde ilce capinda düzenlenen basketbol turnuvasini kazanmistik. pivot oynamisti ve tüm sayilari neredeyse serdar atmisti.

  • ligde gol yemediği her maç için gençlerbirliği'nin malzemecisi hacı andaçoğlu'na 500 tl veren gönlü güzel adam.
    http://www.klasspor.com/tr/haber/11533-Serdar_yemiyor_Haci_kazaniyor.html

  • langırt kalecisi gibi sadece sağa sola hareket eden, bir adım ileri çıkmayan kaleci.

  • fenerbahçe 100. yılda şampiyon olduğunda kalede o vardı ...

  • kocaelispor 43. yılında küme düştüğünde kalede o vardı ...

31.Hafta Tahminleri


Beşiktaş-Sivasspor
Denizlispor-Ankaragücü
Gençlerbirliği-Antalyaspor
Kayserispor-Manisaspor
Gaziantepspor-Büyükşehir Bld.
Kasımpaşa-Fenerbahçe
Galatasaray-Bursaspor
Eskişehirspor-Trabzonspor

30.Hafta Asistleri


Asist Borsasında verilmeyen asistlerin verilmeme sebeplerini 2 kategoride ele alabiliriz. İlki pozisyonun Lig Tv Asist Komitesi(!) tarafından değerlendirildikten sonra hakkında karar verilerek asist olarak kabul edilmemesi. Asist Kriterlerini yerine getirememesi ... Yani bir yorum insiyatifi söz konusu. İkincisi ise her hafta olmasa da 2-3 haftada bir yaşadığımız; pozisyonun net pas olduğunu farketmeden direk gözden kaçırdıkları pozisyonlar.

Bu hafta 3 tane verilmeyen asist pozisyonu var. İlki Gençlerbirliği'nde Mustafa Pekdemek'in ilk golünde. Verilmeme sebebini 2.kategoriye sokuyorum. Defanstan çıkan uzun pası ya net bir pas olarak gözlerinden kaçırdılar ya da Mustafa Pekdemek diziyle topu önüne aldıktan sonra topun defansa çarptığını zannettiler.

Diğer iki pozisyonun verilmeme sebebi ise ilk kategori dahilinde yorum farkı. Tita'nın pasının, defans oyuncusunun müdahalesiyle topun yönünün değiştiği gerekçesiyle asist olarak verilmediğini düşünüyorum. Ki haklılar... Zaten diğer Fantezi Futbol oyunları da bunu asist kabul etmemişler. Makukula'nın pozisyonuna ben de Asist Borsasında düşük bir ihtimal yazmıştım ve verileceğini tahmin etmiyordum. Zaten de verilmedi.

Makukula'nın İlk Goldeki Pası
NTV : Verilmiş
Fanatik : Verilmemiş
CNNTURK : Service Unavailable
Sporx : Verilmemiş

Haftanın en şık asisti noktasında ise 2 asistte kararsız kaldım. Patiyo'nun pası tam "ekstra pas" diye adlandırılan türden. Kendi kaleye vurabilecekken takım arkadaşını çok daha rahat bir pozisyona soktu. Sezer Öztürk'ün kepçelemesini ise futbol sahalarında pek sık görmüyoruz. Daha çok halısahaların ve mahalle maçlarının varyetesi. Klas bir pastı ...


Bursa-Gaziantep
1-0 : Volkan Şen %100 verildi
2-0 : Turgay Bahadır %100 verildi

İBB-Gençlerbirliği
1-0 : Yok (kk)
1-1 : Aykut Demir %70 verilmedi
1-2 : Patiyo %100 verildi
1-3 : Kerem %100 verildi

Galatasaray-Manisa
1-0 : Elano %100 verildi
2-0 : Arda %100 verildi
2-1 : Yok (kk)

Ankaragücü-Eskişehir
1-0 : Serkan Kırıntılı %90 verildi
2-0 : Yok
3-0 : Yok (penaltı)
3-1 : Sezer Öztürk %100 verildi

Antalyaspor-Denizlispor
1-0 : Tita %40 verilmedi
1-1 : Angelov %80 verildi
2-1 : Ali Zittouni %100 verildi

Kayseri-Diyarbakır
1-0 : Makukula %20
verilmedi
2-0 : Makukula %70 verildi
3-0 : Cangele %100 verildi

Fenerbahçe-Beşiktaş
1-0 : Selçuk %90
verildi

Trabzonspor-Kasımpaşa
1-0 : Colman %100 verildi
2-0 : Yok

31. Hafta Turkcell Süper Lig Cezalı Oyuncular


Sarı Kart
Mohamed Shawky (Kayserispor)
Olcan Adın (Gaziantepspor)
Marcus Vinicius Cesario (Büyükşehir Bld.spor)
Fabio Alves Da Silva (Fenerbahçe)
Volkan Yaman (Eskişehirspor)
Hrvoje Cale (Trabzonspor)

Kırmızı Kart ............................................Aldığı Ceza ...................*Kalan Ceza
Barış Özbek (Galatasaray) .............................4 Maç ....................................1 Maç
Fabian Ernst (Beşiktaş) ..................................2 Maç ................................... 2 Maç
İbrahim Toraman (Beşiktaş) ...........................1 Maç ....................................1 Maç
Gökçek Vederson (Fenerbahçe) ...................... 2 Maç ....................................2 Maç

*Kalan ceza ilgili haftadaki maç oynandıktan sonra kalan cezalı olduğu maç sayısını gösterir.

Not: Kısmetse 22 Nisan Perşembe akşamı 3 günlük bir tatile gidiyorum. Postu bu sebeple erken girmek zorunda kaldım. PFDK kararları da 22 Nisan Perşembe ancak akşam saatlerinde açıklanacağından, Fabian Ernst, İbrahim Toraman ve Gökçek Vederson ile ilgili kararlar verildiğinde ben büyük ihtimalle yolda olacağım. Takip edebilen bir hayırsever soru işaretli yerleri doldurursa post eksik kalmamış olur.