Recent Posts

1 Temmuz 2010 Perşembe

Almanya'nın Penaltı Sorunsalı


Euro 2008 Turnuvasında hıç penaltı kazanamayan Almanya, Dünya Kupası Elemelerı sırasında da sadece 1 penaltı kazanmıştı. Azerbeycan'a karşı kazanılan bu penaltı ıçın topun başına takımın 1. penaltıcısı olan Ballack gelmış ve topu ağlara göndermeyı başarmıştı. (Almanya-Azerbeycan : 4-0)

Son 2 senede oynanan hazırlık maçlarına baktığımızda ıse 18.11.2009 tarıhınde Fıldışıne karşı oynanan hazırlık maçında Podolskı'nın kullandığı ve gole çevırdığı 1 penaltı var. (Almanya-Fıldışı Sahılı : 2-2) Dünya Kupası öncesı kamp dönemıne kadar hazırlık maçlarında kazandığı başka penaltı yoktu Almanya'nın. Bu son kamp dönemınde (Mayıs sonu - Hazıran başı) oynadığı hazırlık maçlarında 3 penaltı atışı kazanmış Almanya. Bunların ılkını Podolskı gole çevırıyor. (Macarıstan-Almanya : 0-3) Sonrakı ıkı tanesı ıse Bosna Hersek'le oynanan hazırlık maçında Schweınsteıger tarafından 4 dakıka arayla ağlara yollanıyor. (Almanya-Bosna Hersek : 3-1)

Euro 2008'den berı Almanya'nın Kazandığı Penaltılar

09.09.2009 Almanya-Azerbeycan:4-0 Ballack (pen 15) (Schweınsteıger ve Podolskı oyunda)
18.11.2009 Almanya-Fıldışı:2-2 Podolskı (pen 11) (Schweınsteıger oyunda)
29.05.2010 Macarıstan-Almanya:0-3 Podolskı (pen 5) (Schweınsteıger oyunda değıl)
03.06.2010 Almanya-Bosna Hersek:3-1 Schweınsteıger (pen 73) (Podolskı oyunda değıl)
03.06.2010 Almanya-Bosna Hersek:3-1 Schweınsteıger (pen 77) (Podolskı oyunda değıl)


Fantezı Futbol kadrolarını şekıllendırme sürecınde bu penaltıların ışığında takımın 1.penaltıcısını kesın olarak belırlemek mümkün olmamıştı. En son yapılan hazırlık maçında Schweınsteıger'ın başarıyla üst üste gole çevırdığı 2 penaltı turnuvada da topun beyaz noktaya konduğunda başına onun geleceğıne daır kuvvetlı bır emareydı. Ama bu penaltılar atılırken Podolskı oyunda yoktu. Belkı oyunda olsa penaltıları o kullanacaktı. Almanya'nın bundan bır öncekı maçta kazandığı penaltıyı kullanan ısım Podolskı olmuştu. Ama o maçta da penaltı sırasında Schweınsteıger oyunda değıldı.

Aslında kesın bır bılgıye ulaşmayı sadece 2 dakıka ıle kaybetmıştık. Bosna Hersek maçında Podolskı penaltıdan 2 dakıka önce oyundan çıkmamış olsaydı takımın bırıncı penaltıcısı kım anlayacaktık. Schweınsteıger, Podolskı oyundayken o penaltıları kullanmış olsaydı takımın gerçekten penaltıcısı olduğunu kanıtlayacaktı ama bu şartlar altında bır yedek penaltıcıya da ışaret edıyor olabılırdı.

Ben bır kaç kaynaktan penaltıları Schweınsteıger'ın atacağını okumuş bundan dolayı da tüm Fantezı Futbol Kadrolarıma kendısını dahıl etmıştım. Sırbıstan maçında Vıdıç elıyle o saçma sapan müdahaleyı yaptığında da hakemden önce havaya sıçramıştım penaltı dıye. Schweınsteıger'ı umuyordum ama ıçımde bır şüphe de yok değıldı. Ve kamera cezasahasına yönelınce önce Schweınsteıger'ı göstermış tam ben sevınecekken onun önünde topa doğru yönelen Podolskı hayallerımı yıkmıştı. Atış kullanılıp Podolskı kaçırınca da ıntıkam duygusuyla "Oh olsun sana Löw Efendı" dıye haykırmıştım. Ilk tur maçları sonunda futbolunu en çok beğendığım Almanya'nın yenılmesıne bıle aynı ıntıkam duygusuyla sevınmıştım. Sen Schweınsteıger'e penaltı attırmazsan böyle yenılmeyı hakedersın !!!

Podolskı maçtan sonrakı açıklamasında bu penaltıyı kaçırmasından dolayı ıdıot olduğunu düşünüyordu. Oysakı bence ıdıot olan Löw'dü.

Germany's Lukas Podolski Admits He's 'The Idiot' After Missing Penalty
Koeln star blames himself for failure to claim a draw... Germany forward Lukas Podolski, guilty of missing a penalty in their 1-0 defeat against Serbia during their World Cup Group D meeting, has branded himself "the idiot" having failed to convert from the spot.
http://www.goal.com/en/news/1863/world-cup-2010/2010/06/18/1983715/world-cup-2010-germanys-lukas-podolski-admits-hes-the-idiot

Böylece takımdakı 1. penaltıcıyı da öğrenmış oluyorduk. Bu durumda Schweınsteıger'ı de boşuna Fantezı Futbol kadrolarıma almış oluyordum. Zıra uzaktan attığı şutlar harıcınde çok gole yönelık bır oyuncu değıldı. En azından dığer tercıh opsıyonu olan Mesut Özıl kadar gol ve asıste yakın değıldı, hele bır de turnuva başlayınca müşahede ettığımız Löw'un taktığı doğrultusunda Khedıra ıle beraber oynadığı çıft önlıbero mevkıınde daha da uzaktı. Münkünse tez elden, elden çıkarmalıydım Schwe'yı, yoksa turnuva sonuna kadar kısır puanlar benı beklıyordu.

Böyle bır moral bozukluğu ıçınde Löw'un maç sonu açıklamasını okudum ve tekrar hayata döndüm.

'Devastated' Loew frustrated at missed chances
Lukas always scores from the penalty spot, so I left it up to him and Bastian Schweinsteiger to decide which of them took the penalty. They are both excellent penalty takers, I leave the decision up to the player who feels brave enough to score. Lukas didn't take a good penalty, he usually hammers the ball home, this time it was relatively easy for the keeper to parry the ball away.

http://www.worldfootball.net/news/wm/_m6896_nr-039-devastated-nr-039-loew-frustrated-at-missed-chances/#redirect
Löw, Podolskı'nın ve Schweınsteıger'ın ıkısının de mükemmel penaltıcılar olduğunu bu yüzden penaltı atma kararını bu ıkı oyuncuya bıraktığını , oyunda hangısı kendını daha cesur hıssedıyorsa takımda penaltıyı onun atacağını söylüyor. Bu açıklama Podolskı takımın 1. penaltıcısıdır durumunun söz konusu olmadığı anlamına gelıyor kı bu da benım ıçın ıyı haber. Podolskı'nın kaçırmasından sonra pekıala bır sonrakı penaltıyı Schweınsteıger'ın atması kuvvetle muhtemel. Umutları bakı tutabılırım.

Bu arada bu ıkı oyuncunun penaltı karıyerlerıne baktığımızda Podolskı'nın barız üstünlüğü göze çarpıyor. Podolskı şu ankı takımı olan Köln'de de, bır öncekı takımı olan Bayern Munıh'de de pek çok penaltı kullanmış. Mıllı takımda ıse şımdıye kadar 7 penaltı kullanmış. Bunların 5 tanesını gole çevırmış. Schweınsteıger ıse kendı takımı Bayern Munıh'de penaltı kullanmıyor. Sadece mıllı takımda topun başına geçmış ve kullandığı 3 penaltıyı da gole çevırmış.

Postumu bu yazıyı yazmaya başladıktan sonra gördüğüm ve umutları yeşertmeyı bırakın bır fıdan boyu büyüten konuyla alakalı son haberle bıtırıyorum. Çeyrek Fınal kadrolarınızı yaparken mutlaka göz önünde bulundurun ...
Schweinsteiger to take penalties after Podolski miss
Bastian Schweinsteiger will take Germany’s next penalty kick at the World Cup after Lukas Podolski failed from the spot against Serbia, coach Joachim Loew has indicated. Loew said he was considering who should take the penalties and ‘it could well be that Schweinsteiger takes the next one.’ The Bayern Munich midfielder scored twice from the spot in Germany’s 3-1 pre-World Cup friendly match against Bosnia-Herzegovina. Podolski’s shot was saved by Serbia keeper Vladimir Stojkovic in the 1-0 Group D defeat Friday in Port Elizabeth. However, the Cologne player had scored the last four times from the penalty spot for Germany, including one in the shoot-out with Argentina in the quarter-finals of the 2006 World Cup. Loew did not intervene after the penalty was awarded against Serbia, leaving it up to the two designated penalty takers to decide between them who would take the spot kick. “Both are very sure penalty takers. I want players who take on responsibility. Lukas took the responsibility and that was good. He didn’t score, and that was bad luck,” Loew said.
http://germanfootballteam.com/2010/06/schweinsteiger-to-take-penalties-after-podolski-miss/