Recent Posts

21 Mart 2010 Pazar

Tibia


Denizlispor ile Manisaspor arasında 2005-2006 sezonunda oynanan maçta Denizlisporlu Yılmaz’ın darbesi ile ayağı kırılan Manisasporlu Güven’in yaşadığı talihsiz olay hafızalardan silinmeden, benzer bir şanssızlık bu kez Güray’ın başına geldi. İki takım arasında önceki gün oynanan karşılaşmada Manisalı Mehmet Güven’in darbesi ile sol ayak tibia kemiği dört yerinden kırılan Yeşil-Siyahlıların Ümit Milli futbolcusu Güray Vural sezonu kapattı.

Radikal - 09/03/2010
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetay&ArticleID=984596&CategoryID=103


Tibia Kemiği : Halk arasında Kaval kemiği olarak bilinen Tibia, bacak iskeletini yapan iki uzun kemikten yanda ve kalın olanıdır. Bir gövdesi ve iki ucu vardır. Vücutta uzunluk ve kalınlık bakımından uyluk kemiğinden (femur) sonra gelir. Yetişkinlerde kaval kemiği üç köşelidir; üç kenarı ve üç yüzü vardır. Baldırın iç ve ön tarafında bulunur; bunun dış arka tarafında kamış kemiği (fibula) yer alır. Bu iki kemikten yalnız kaval kemiği, uyluk kemiği ile eklem yapar ve uyluk kemiği aracılığıyla iletilen gövde ağırlığı baldırda yalnız kaval kemiğine devredilir. Kaval kemiği nisbeten ince olmasına rağmen çok sağlamdır. Bu yüzden de uyluk kemiğinden devredilen gövde ağırlığını tek başına taşıyabilecek durumdadır. Kamış kemiğinin ağırlık taşıma görevi olmadığından, kaval kemiğinden çok daha incedir. Futbolcular arasında da sürekli bilindiği gibi bu kemiğin darbe aldıkça sertleştiği doğrudur. Pek çok oyuncunun kaval kemiği senelerce maç içinde yediği tekmelerden dolayı kariyerlerinin sonlarına doğru hissizleşme noktasına gelir.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Küçük bir düzeltme : 2005-2006 sezonunda ki Denizli-Manisa maçını statta izlemiştim ve o maçta Yılmaz Manisa da, Güven Denizli de oynuyordu..Güven 2 kişiyi çalımlayıp süretli bir şekilde cezaalanına doğru giderken önüne Yılmaz çıktı..Kasten olmamıştı ama acı vericiydi..Tam gözümün önünde halen olay..

Tibet..

Adsız dedi ki...

Bu olaydan sadece 2,5 ay sonra bu kez benim sol ayağım kırıldı..üstelik 4 yerden..tesadüfe bak be :))

Tibet..

Engin Gürses dedi ki...

Senin de mi Tibia'dan ???

Adsız dedi ki...

Yok bu kez Tibia değil ama fibula da değil..sol ayak bileğinin 3 parmak yukarısı..hiçbir zaman %100 iyileşmiyormuş..soguk havalarda sızlama yapıyor..Allah kimseye göstermesin..

Tibet..