Recent Posts

11 Ağustos 2009 Salı

Ödüllendirme !


2007 - 2008 : 10 kişi
1. 4 ödül
2. 3 ödül
3. 2 ödül
4. 1 ödül
5. 1 ödül

2008 - 2009 : 13 kişi
1. 5 ödül
2. 3 ödül
3. 2 ödül
4. 2 ödül
5. 1 ödül

Herkes sezon başı bir hediye belirler ve mücadelemizin sonunda başarılı olanların hakkı olan ödüller sahiplerini bulur . Bu iki senedir böyle ve bu rakamlar da o son iki senenin kişi ve ödül dağılımını göstermektedir . Burada dikkat etmemiz gereken bir-iki küçük ayrıntı var . Öncelikle kaç ödül verirsek verelim son sırada yer alan yarışmacının amorti hakkını saklı tutuyoruz . Yani 1 ödülü veriyoruz gidiyor . Bununla birlikte aynı ödül sayısını alanlardan üstte olanın ödül seçme opsiyonu bulunmaktadır . Birinci ile ikinci olan arkadaşımız arasında uçurum yaratmak istemiyoruz ama birinci olanı daha çok ödülle onurlandırıyoruz . Bu sene 27 kişi olduğumuzdan dolayı ödül kazanacak kişi sayısının biraz daha artması normal ancak benim kişisel fikrim rekabetin gücüne inandığımdan dolayı ödüller yine 5-6 kişi arasında paylaşılmalıdır . 27 kişi arasında 10. olan arkadaşımızın ödülü hakettiğine inanmıyorum . Ben bu konuda bir anket yaptım , dileyen katılabilir . Fikirlerinizi bizim için daima önemlidir , lütfen bunu unutmayınız !

Not : 10. olan ve olacak tüm yarışmacılardan şimdiden özür diliyorum :) Ayrıca Çelik'ten de özür diliyorum ...

17 yorum:

Engin Gürses dedi ki...

ayrıca karıkatur krızının de nabzını mı tutuyorsun bu postta (!)

Kocero baska anket bulamadın mı koyacak olm ???

Engin Gürses dedi ki...

konuya donecek olursak . bence herkes goruşlerını yorumlarda yazarsa daha sağlıklı bır sonuca ulaşabılırız.Ankette mukerrer oylama olabıleceğı ıcın bıze tam doğru sonucları göstermeyecektır

Engin Gürses dedi ki...

benım fıkrım ıse :

1. 9 ödül
2. 6 ödül
3. 5 ödül
4. 3 ödül
5. 2 ödül
6. 1 ödül
7. 1 ödül

rekabetın artması acısından ne kadar çok kışı ödül alırsa o kadar ıyı tabıı. Öte yandan 27 kısının yarıstığı bır musabakada ılk 3 un odullerının değerlı olması da mutlak. Ben kendımce bu 2 krıterı bırlestırerek bu sıstemı yazdım.

Onur dedi ki...

abicim tunc kusra bakma ama ben sana pek katilamiyorum be kardesim..
bence en az 10 kisi hediye almali cunku maksat muabbet olsun gonuller bir olsun degilmi?
cam sakizi coban armagani mumkun oldugunca fazla kisinin hediye almasi dogru olur. Yane birinciye neden 10 odul verelimki? en fazla 5 tane almali..
benim oyum 10a yazin bir yere...


Onur

Tunç Bozacılar dedi ki...

Peki dediğin gibi olsun da ; bana birincinin 5 ödül aldığı ve toplamda 10 kişinin ödül alabileceği bir sistem söyler misin :)

Yok ...
Hatta 9 kişi bile yok , çok zor oluyor ... bölüşüm ... 7-8 kişi anca yetişiyor .

Yeni anket yaptım , birisi yazı bile yazabilir bu konuda ... fikirler sizden kararlar sizden ...

Onur dedi ki...

abicim sen yapmisin bile senden kopya cekip biraz degistiriyorum :):
7-4-4-3-3-2-1-1-1-1

bu benim onerim, tabiiki karar mercii sizsiniz. Biz NYT yonetimi olarak saygi duyariz :))))

Ayiptir solemeside NY redbull formamiz resmen kapisilacak ondan cok eminim :))

Tunç Bozacılar dedi ki...

Güzel yazmışsın güzel diyorsun da Onurcuğum allahaşkına söyle ;

Senin sisteminde 27 kişi arasında 2.olan ile 5. olan arasında sadece 1 ödül fark olması , 2.olan ile 3. olan arasında , 3.ile4. olan arasında ve 7.olan ile 10. olan arasında fark olmamaı garibine gitmiyor mu ? Adam 6.olmuş 10. olandan 1 ödül fazla alıyor !!!

Biz de istiyoruz en fazla ödülü , en çok kişi alsın . Ama sistemde başarı ödüllendiriliyor , birinci - ikinci - üçüncü korunuyor ve herkesin ödül almasına dikkat ediliyor . Bu yüzden 10 kişi fazla oluyor , olamıyor . 9 bile fazla 8 li sistem denedim belki . En güzeli 6-7-8 kişilik ödül bölüşüm sistemi .

güzel konu bu , fikirlerin konuşulması hoşuma gidiyor ... Amerika'ya selamlar :)

Seçkin Köksal dedi ki...

Bu konuda benim fikrim de Tunç ile ortak. Dağılım tercihim de 10-7-4-3-2-1 şeklinde. Amaç bir yandan eğlenirken bir yandan da rekabeti artırmak olmalı. Diğer türlü 8 ya da 10 kişiye ödül vermek, aynı zamanda da birincinin ödül sayısını düşürmek tepeye ulaşmanın cazibesini azaltacaktır.
Fikirlerim yukarıdaki gibi olmakla beraber, herkesin burada fikirini yazmasının paylaşım açısından iyi sonuca ulaşmak açısından ise faydasız olacağını düşünüyorum. Bu sebeple hemen ligin başındayken ve herhangi bir kopma olmadan konuyla ilgili kararın verilmesi doğru olacaktır. Bu konuda da iki yöntem olabilir;
1-) Tunç'un siteye koyduğu ankete birkaç alternatif daha eklenir ve ne olursa olsun anket sonucu uygulanır. Ancak 27 kişi olduğumuz düşünüldüğünde örneğin %28 gibi çoğunluğu temsil etmeyen oranla bir dağılım ortaya çıkabilir.
2-) Herkesin iyi niyetli fikirleri bir yana bırakılır ve bu işe daha çok emek veren BFFK yöneticileri (ki bu kişiler şimdiye kadar gösterdikleri çaba ile Tunç ve Engin'dir) dağılımı belirler, herkes de buna uyar ve oyununa bakar.
Bu seneye bir şekilde karar vereceğiz ama sonraki senelerde tüzük gibi bir şey hazırlayarak bu işi yoluna koymalıyız derim.

not: Tunç eğer tüm küçük ödüllerin kriteri belli değilse belki 7-10 arasına bir küçük ödül mansiyon yapılabilir.

Onur dedi ki...

valla turkiye liginde 3.de uefaya gitti 5.cide ne farkettiki ?

ayrica 2. ile 3. ayni sayida odul almasina ragmen cok ciddi bir fark var oda ilk hediyeleri secme hakkinin 2.cide olmasi...
ayni durum digerleri icinde gecerli..
6. adam 10nuncudan bir fazla odul aliyor ama istedigini aliyor, 10nuncuda kismetine ne kalirsa onu seciyor...
yane ayni sayida hediye almalarina ragmen secim hakki cok seyi degistiriyor bence...
ayrica 10 adamin hediye alacak olmasi sanki motivasyonuda ust seviye tutar gibime gelio..
neyse ben daa konusmiyim karar mercii sizlersiniz, kolay gelsin...
Onur

Tunç Bozacılar dedi ki...

Şampiyon olan direkt katıldı Ş.ligine , ikinci olan 2 ön eleme oynacaktı .

5. olan G.Saray da gitti ama sezonu 15 Temmuzda açtı :)

Onur İhtiyar ; fikirlerini paylaşman çok güzel . Eyvallah ...

Tüzük olmasa bile yönetmelik , kanun , kurallar bütünü gibi birşeyler hazırlama arifesindeyim , müsait zaman kolluyorum . Bir yandan da konuşarak , analatarak ve bir şekilde sizlerle anlaşarak (ki en iyi yol bu bence) problemleri çözme fikri de içimin yağlarını eritiyor .

Amaça çok ödül , hakedene ödül ve ilk 3 'ü korumak ise en verimli dağılım elbet bulunacaktır . Ancak şimdiden söylememliyim kişilerin aynı ödül sayısı çok kişili oyunda , çok ödüllü turnuvada son yarışmacılara uygulanabilir . Yani 9. ile 10. olabilir mesela ... Seço'nun süper fikirlerinden birisine canı gönülden katılarak , küçük ödül fazlalığımız sözkonusu , 7. den sonraya yönelendirebiliriz hediyeleri ... Haftalık başarılara 12 küçük ödül veriyoruz şu an itibariyle ... Kalan 15 ödül durmakta birileri eğer küçük ödül verecek birşeyler bulmazsa ...

Herşey konuşa konuşa ne güzel :)

Engin Gürses dedi ki...

Ankete herkes oy verebıldığı ıcın , yarışmacıların harıcınde dışarıdan da katılım ıhtımalı soz konusu.dolayısıyla anket bffk hıssıyatını tam yansıtmayacaktır.uyeler buraya kendı odul dağıtım fıkırlerını belırtırse oy coğunluğuna göre karar verebılırız. Seneye ve bundan sonrakı seneler ıcın ıse yarışmacı sayısına göre dırek kac kısının ödül alacağını yönetmelıkle belırleyebılırız.

Barış Akdemir dedi ki...

ben Engin Gürses kardeşimin sıralamasına katılıyorum.. Farklılık lar olması lazım yeter kadar küçük ödülde var zaten herkes ufakta olsa bişey kazanıcak bence zaten :)) Önemli olan burdaki rekabet ve muhabbet bence...

Engin Gürses dedi ki...

Öte yandan küçük ödüllerı yıl sonu sıralamasına karıştırmamak sadece yan unsurlara vermek bence daha ıyı olacaktır.

bilgin dedi ki...

yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Engin Gürses dedi ki...

lan bıgınho

Tunç Bozacılar dedi ki...

Son anket sonuçlarına baktığımda en çok ödül alması istenen kişi sayısı : 6-7-8 ve ödül dağılımı da 9-5-4-3-2-2-1-1 ile 10-7-4-3-2-1 paylaşımlarıdır . Buradan devam edelim konuşamaya .

28 kişiyiz ;

8 kişi ödül alsın : 9-5-4-3-2-2-1-1
8 kişi ödül alsın : 8-6-5-3-2-2-1-1
8 kişi ödül alsın : 7-6-5-4-3-1-1-1
7 kişi ödül alsın : 10-6-5-3-2-1-1
7 kişi ödül alsın : 9-6-5-4-3-1-1
7 kişi ödül alsın : 9-7-5-3-2-1-1
7 kişi ödül alsın : 8-6-5-4-3-1-1
7 kişi ödül alsın : 7-6-5-4-3-2-1
6 kişi ödül alsın : 10-7-4-3-2-1
6 kişi ödül alsın : 9-7-6-3-2-1
6 kişi ödül alsın : 8-6-5-4-3-2


SİZCE ?

Engin Gürses dedi ki...

benım oyum :

7 kişi ödül alsın : 9-7-5-3-2-1-1