Recent Posts

4 Eylül 2009 Cuma

BFFK Oyun Kuralları # 2009



1 – BFFK ; Büyük Fantezi Futbol Kapışmasıdır . Fantezi Futbolun Türkiye’deki en geniş ve profosyenel paylaşım ağıdır .

2 – BFFK oyununa katılmak ücretsizdir . Fantezi Futbola gönül vermek , her hafta kadrosunu özenle kurmak , sonuçları ve istatistikleri siteden takip etmek , gerektiğinde siteye yazı yazıp yorum yaparak ortak paydaya dahil olmak yeterlidir .

3 – Oyuna kabul aşamasında BFFK yönetim kurulu tek yetkilidir . Üyeler oyuna kayıt olurken tüm kişisel bilgilerini (ad , soyad , doğum tarihi , cinsiyet , adres , sabit ve/veya mobil telefon , e-posta , mail adresi) paylaşmak zorundadır . Oyun boyunca verilecek olan tüm ödüller bu beyanların doğru olması halinde geçerli olacaktır.

4 - Her sezon başlangıcından 7 gün önceye kadar o sene oynanılacak Fantezi Futbol sitesi BFFK yönetim kurulunca belirlenir ve yeni açılan BFFK sitesinden tüm üyelere duyurulur . Bu süreçte üyelerin yapması gereken tek şey duyurulan sitede profil oluşturup , kadro oluşturmaktır .

5 - Her yarışmacı o sene referans alınan Fantezi Futbol sitesinin (Ntv , Lig Tv vs.) tüm kurallarına uymakla yükümlüdür . Fikstür , ertelenen ve hükmen sonucu belirlenen maçlar , genel sıralama , puan hesaplama durumu ve ilan edilen tüm duyurularda seçilen sitenin kuralları esas alınır . Sitenin her hangi bir hesaplama yanlışından BFFK sorumlu değildir .

6 – Her yarışmacı oyuna dahil olurken bir takım adı seçmektedir . Seçilen takım adının küfür , hakaret , cinselliği çağırıştıracak her hangi bir şey , aşağılama , beddua , tahrik , iftira ve karalama içeren ifadeleri ile tutulan takımlardan her hangi birine (Beşiktaş , Galatasaray , Fenerbahçe vb.) ait olmaması gerekmektedir . Bu tür isim tercih eden üyelerimiz önümüzdeki seneden itibaren ligimizde yer almayacaktır .

7 - Ligler başladıktan sonra hiç bir kişi veya takım oyuna dahil edilemez . 1. hafta herkesin puan alması esastır.

8 – Her yarışmacı sezon başlangıcında bir büyük ve bir küçük olmak üzere iki adet ödül vaad etmek zorundadır . Büyük ödül değerinin üst sınırı 100 lira , küçük ödül değerinin üst sınırı ise 20 liradır . Ödül vaad etmeyen yarışmacı BFFK’da yer alamaz . Vaad ettiği halde sezon sonunda arkadaşına ödül vermeyen arkadaşımız kendi vicdanı ile başbaşa bırakılacak ve bir daha BFFK literatüründe adı asla anılmayacaktır .

9 - Sezon sonu başarılı olan kişilere takdim edilen büyük ödüllerde oyunumuzu zirvede tamamlayan kişinin hakkını korumak birincil amaçtır . Yıl sonu ödüllerinin başarıya göre paylaştırılmasında , dağıtılacak kişi sayısı 8 'i geçemez . Dağıtım aşaması ; BFFK yönetim kurulunun o seneki katılımcı sayısını göz ardı etmeyecek şekilde gerçekleşir . Sezonun ilk devresi bitmeden ödüllerin verileceği gün siteden tüm üyelere duyurulur . Ödül dağıtımında kura yöntemi geçerlidir . İsimler ve ödüller ayrı ayrı kaplara konularak tüm üyelerimizden çekiliş yapılması istenmektedir .

10 - Sezon sonu başarılı olan kişilere takdim edilen küçük ödüllerin dağıtımı şu şekildedir ; İlk 100 ‘e giren , en yüksek haftalık puanı alan , kaptandan en çok puan alan , ilk devreyi ilk 3 sırada kapatan , kaleci – defans – orta saha – forvet ve yedeklerden ayrı ayrı en çok puanları alan , en çok fair play puanı alan , en çok yazı yazan , en çok yorum yapan , haftalık en iyi tahmin yapan üyelerimiz birer küçük hediye ile ödüllendirileceklerdir . Bunun yanında bu seneden başlamak üzere üzerinde fikir birliğine varılan bir üyemize BFFK yönetim kurulu olarak bir adet BFFK özel ödülü takdim edilecektir . Ödül dağıtımında kura yöntemi geçerlidir . Ödüllerin niceliği ve paylaşımı konusunda BFFK yönetim kurulu tek yetkilidir .

11 – Üyelerimizin kadro oluşturması esnasında kişisel hatalarından kaynaklanan her türlü sonuç kendi tasarrufurlarıdır . Bu ve bunun gibi benzeri hatalardan BFFK sorumlu tutulamaz . Ancak kadro oluşturulması sürecinde Fantezi Futbol sitesine girilememesi , yenilenememesi ya da kadro oluşturulamaması durumu hasıl olursa bu durumun BFFK yönetim kuruluna bildirilmesi gerekmektedir .

12– Oynanan Fantezi Futbol sitesinden yapılan duyuru , bilgilendirme veya herhangi bir durumu BFFK yönetim kurulunun tüm üyelerle paylaşma sorumluluğu vardır . Bu sorumluluğun ilamı siteden duyuru ve mail yoluyla gerçekleşecektir .

13 - BFFK sitesine yazılan post , resim yazı ve yorumlarda küfür , hakaret , cinselliği çağrıştıracak her hangi bir şey , aşağılama , beddua , tahrik , iftira ve karalama içeren ifadelerin bulunması halinde bunu yapan üyelerin üyelikleri sona erdirilecek ve oyunla ilgili tüm haklarını kaybedeceklerdir.

14 – BFFK sitesine girilen post , resim , yazı ve yorumlarda takım taraftarlığı asla yapılmayacaktır.

15 – Ligimize katılmış olup sezon içinde çeşitli nedenlerden ötürü çıkmak isteyen üyelerimiz ; Fantezi Futbol sitesinden çıkışını yapacak olup ardından vaad ettiği ödüllerini BFFK yönetim kuruluna teslim ettikten sonra ligimizden ayrılabileceklerdir .

16 – Her Pazartesi günü sonunda haftanın sonuçları ile haftanın istatistikleri açıklanır ve haftanın genel sıralaması belirlenecektir .

17 – Her Cuma günü sonunda kadroları yenilemenin kapandığı saatte yarışmacılarımızın kendi kadrolarını siteden duyurması gerekmektedir .

18 – Her Perşembe günü haftanın maçlarına dair tahminler alınmaktadır .

19 – Haftanın birincisi olan üyemizin fotoğrafı bir hafta , ilk devre sonunda birinci olan üyemizin fotoğrafı bir ay ve sezon birincisi olan üyemizin fotoğrafı ise ömür boyunca sitenin sağ tarafında yer alacaktır .

20 – O haftanın tüm sakat ve cezalı listesi , maç programı , en başarılı ve en çok puan kazandıran oyuncular BFFK sitesinde yayınlanır . Son güncelleme ; ilk maçın başlayacağı Cuma günü olmakla birlikte dileyen yarışmacı bu istatistiki bilgilerden yararlanıp yararlanmamakta serbesttir . Özellikle sakat ve cezalı listesi göreceli bir kavram olduğu için üeyelerimiz adına hiç bir bağlayıcılığı yoktur .

21 - BFFK ezeli rekabet başlığı altında tüm üyelerimizin o zamana kadar aldığı tüm puanları ve istatistiki durumları yayınlar . Bu durum sezon sonlarında son güncellenmiş halini alır .

22 - BFFK sitesinde fantezi futbol oynayan tüm üyeler bu oyun kurallarını kabul etmiş sayılırlar.

5 yorum:

callpatriot dedi ki...

ligler başladığında ilk hafta çok kötü kadro seçimiyle beraber 0 puan çeken bir oyuncu 7.maddeye istinaden lig dışı bırakılacak mı?

eray dedi ki...

resmen tırstım

Tunç Bozacılar dedi ki...

Transfer puanı 2 olacağından lig dısında laa olasılığı yok , ayrıca isim soyadı olmayanlar ;))) oburku sene Lig'imizde yer alamayacaklar cagricigim ;))) Cagri vatansever isli bir profil oluştur seneye lütfen ....

Tirsma eray abi kurallar problem çıkmamasına yoneliktir ve iki uç istisna haricinde hayli esnektir ...

callpatriot dedi ki...

iyide abi ben adımı soyadımı yazmışım.Kısıtlı ingilizce bilgin benim suçum deil ki tunç :)

Tunç Bozacılar dedi ki...

:)

İNŞALLAH BU SENE LİG TVDE HAFTANIN İLK ÜÇÜNE GİRMEZSİN ÇAĞRICIĞIM . EĞER GİRERSEN O DEVASA İNGİLİZCE BİLGİNLE BEDAVA LİG TV PLUS ÖDÜLÜNÜ PLAS PLAS PLAS DİYE OKUMAK ZORUNDA KALIRSIN :))))