Recent Posts

30 Ekim 2009 Cuma

Bir Acayip Zor Maç !



Bu hafta ki programımıza baktığımızda ilginç ve çok şeye gebe olduğu gibi hiçbirşey olmama ihtimalininde yüksek olduğu bir maç dikkatlerimizden kaçmamıştır.

GAZİANTEPSPOR-DİYARBAKIRSPOR

Bu maça özellikle değinmek istememin nedeni hem maçın sonucunu kestirmenin zorluğu hemde sezon başından beri iki takımın aldığı ilginç ve sürpriz sonuçlar.

Ev sahibi Gaziantep cephesine baktığımızda aslında işler sezon başından beri iyi gitmiyor.Geçen sezonun sonuna doğru büyük umutlarla getirilen,çok büyük işler başarabilcekmiş edasına sahip ama bunun tam aksi teknik direktörleri Jose Couceiro takıma hala kişilik kazandıramamış durumda.Tabata'nın satılması ve yerinin doğru dürüst doldurulamaması da Antepdeki boşvermişliğin göstergesi.Peki söz konusu takımımız için hal böyleyken bu hafta ki takımımıza koymak ve puanları toplamak için Gaziantepten oyuncu alınabilir mi? İstatistiklere baktığımızda tablo pek iç açıcı değil.



GOLLER: Julio Cesar Souza (4) Julio Cesar Correa, Ivan de Souza, Beto(2)

İlk beş hafta idare eden G.antep son beş hafta sadece bir galibiyet alabilmiş.Onu da Fenerden almış.Sezon başından beri çok inandığım bir şeyi bu istatistik doğruluyor:Gaziantep maç seçiyor.Daha doğrusu oyuncuları seçiyor.Hal böyle olunca bizede oyuncu seçme konusunda tüyo veriyorlar.Gol atan oyuncularına şöyle bir baktığımızda Cesar Souza öne çıkıyor.Zaten onun dışında da ortalarda kimse görünmüyor.Bu maç için hücum hattına yönelik değerlendirebilceğimiz tek oyuncu o.Belki birazda Beto üzerinde düşünülebilir.Öte yandan yine ev sahibinin maçlarına baktığımızda Trabzon,Beşiktaş gibi yüksek motivasyonlu maçlarda gol yemediğini görüyoruz.Bu savunma hattınında konsantre olduğunda önemli işler yapabildiğinin göstergesi.Bu doğrultuda Ivan De Souza,Tolga,Julio Cesar gibi oyuncular biraz öne çıkıyorlar.Ancak son kupa maçında 4 tane golün yenmesi,yenilen ilk golün takımın direncini çabucak tarumar edişi Antep savunmasına güvenmek isteyenler için önemli detaylar.

Şimdide konuk Diyarbakıra geçelim.Sezona çok iyi başlayan umut veren olumlu futbol oynayan Diyarbakır haftalar geçtikçe sıradanlaşmaya başladı.Bizim de elimizde bir tek Tazemeta kaldı.Takım,penaltıları saymassak Tazemeta oynamadığında gol atamıyor.


Tazemeta dışında takımlarımıza ortasaha ve forvet hattı adına alınması mümkün oyuncu pek görünmüyor.Ancak savunma anlamında aynı şeyi söyleyemeyiz.Manisadan,deplasmanda Denizli ve Sivastan son haftada Gençlerbirliğinden(epey şanslılardı) gol yemediler.Bu noktada Basim,Tolga,Şener ve Diallo öne çıkıyor.Yinede unutmamak gerekir ki Antep gibi Diyarbakır da son derece dengesiz bir takım.Nerde ne yapacağı hiç belli olmuyor.Gençler galibiyetini beklemiyorduk,kupa bizim için önemli dedikten sonra yedeklerle çıkıp vasat Tarsusa yenilmesini hele hiç beklemiyorduk.



İki takıma da şöyle bir genel baktıktan sonra maçı değerlendirelim.Ve bu sayede hem tahminciler için hemde kurulacak kadrolar için küçük bir yardımımız olsun.

Maç öncesi iki takımda kaynıyor.Ama böyle giderse Gaziantep daha çabuk yanacak gibi görünüyor.Kentte serzenişler ve memnuniyetsizlikler artmış durumda.Jose Couceiro bunların üstesinden gelebilecek gibi görünmüyor.Oyuncuların maç seçtiklerinide yukarıda yazdım.Diğer taraftan kupayı son anda gözden çıkarıp lige kanalize olan Diyarbakır ara sırada olsa dirençli top oynuyor.Ben ibre Diyarbakırdan yana diyorum ve kehanetlerimi sıralıyorum:

1)Diyarbakır rahat kazanır.
2)Jose Couceiro gider.
3)Gaziantep karışır.
4)Tazemeta boş geçmez..

Ben bu hafta bu maçın içinden çıkamadım.Hal böyle olunca da ne var ne yok yazdım,kehanetleri sıraladım.Sonucu ne olursa olsun fantezi futbolseverlere bol puan getiren bir maç olsun..

1 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

Güzel yazı Hasan ama sana katılmam mümkün değil . Gaziantep 4-1 kazanacaktır . Golleri de ......................... atacaktır ...

(Golleri söyleyemem elbette :)

Ayrıca başlığı küçük harfli yazabilir misin ?