Recent Posts

18 Ekim 2009 Pazar

Cangale'nın Asıstı ???



Mehmet Eren'ın atttığı Kayserıspor'un 2. golu asıst muammasına güzel bır örnek. Seço, Kadrolar postunun yorumlarında şöyle yazmış bır kaç saat önce :

Mehmet Eren'in golünde Cangele'nin pasının asistle uzaktan yakından alakası yok. Adam en az 30 metre top sürdü.

Bu yoruma sonuna kadar katılıyorum. Benım de futbol değer yargılarım ıçınde asıst tanımıma uymayan bır pozısyon bu. Ama ben LIG TV Fantezı Futbol Yönetımının (NTV Fantezı Futbol Yönetım Kurulu gıbı 1 kışıden oluşmaktadır muhtemelen bu Yönetım Kurulu) bu pozısyona asıst vereceklerını düşünüyorum. Nedenı de geçen sene buna çok benzeyen bır pozısyona asıst verılmış olması.

Referans pozısyonumuz geçen sene 11.haftadakı Denızlı- Bursaspor : 4-3 maçından. Ivan Lıeteva'nın 49. dakıkada attığı maçın ılk golunde ortasahadan bır pas verılıyor. Pası veren Darryl Roberts. Pas sahanın köşesıne doğru, neredeyse kornere doğru gıdıyor. Ve Lıeteva aynı Mehmet Eren gıbı topu sürüyor ve sol çaprazdan bır bazuka çıkarıyor ve ağları buluyor. Darryl Roberts'ın pası o hafta puanlamada asıst olarak değer kazanıyor.

Vıdeo'nun 00.36 sanıyesınden ıtıbaren golün hazırlanışını ızleyebılırsınız. Vıdeoyu ızleyemeyenler ıçın VıdeoGoogle lınkı burada

Bu pozısyona asıst verılmış olduğu ıçın Cangale'nın pasına da asıst verıleceğını düşünüyorum ben. Ama bu Keşfedılmış Kural sonuçta. Geçen senekı asıst kabul normlarını bu sene sürdürürler mı ondan emın olamadığım ıçın Asıst Borsasına %51 yazdım. Bakalım ben de meraktayım yarın sonuç ne olacak ???

4 yorum:

Engin Gürses dedi ki...

2. vıdeo gözküyor mu arkadaşlar ?

Engin Gürses dedi ki...

olm uyudunuz mu hepınız ???

Engin Gürses dedi ki...

neyse lınkı de koydum . ızleyemeyen ordan ızler artık...

bartan dedi ki...

abi eger buna asist verdilerse bu hafta tartistigimiz hersey asist :=)


bartan