Recent Posts

25 Şubat 2010 Perşembe

Democracy Rules ...


Son yaşanan güncelleme sendromu üzerine en adil ve hakkaniyetli kararın oy çokluğuna göre verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Böylece herkes farklı farklı çözümleri düşünüyor da olsa demokrasi işlemiş olur.

İlk sene sonradan katılanlara haftanın ortalama puanlarının verilmesi hakkında da böyle bir oylama yapmış ve bu oylamanın sonucuna göre eksik puanların verilmesi gerektiğine karar vermiştik. 2. Sene ise bir önceki seneki bu kararımız emsal teşkil etmişti. Dolayısıyla şimdi yapacağımız bu uygulama da şimdiye kadar BFFK'da yaptığımız karar alma süreçleriyle benzerlik göstermiş olur.

Şimdi olayın mağdurları hariç tüm yarışmacıların yorumlarda fikrini aşağıdaki şablona göre belirtmesi gerekiyor. Tercihinin sebebini anlatıp anlatmamak da size kalmış , ister uzun uzun gerekçeleri anlatın, ister sadece tercih ettiğiniz şıkkı belirtin. Yorumlar yazıldıkça tek tek posta iliştireceğim oyları ...


A) Lig TV'nin ceza uygulaması adildir ve BFFK'da da bu sıralama esas alınmalıdır.

B) Lig TV'nin ceza uygulaması adil değildir. Kadrolar postuna yazılan kadrolar esas alınmalı ve BFFK Puan Durumu da buna göre yapılmalıdır.

C) Orta yollu bir çözüm bulunmalıdır. (Aklınıza yatan makul çözümü yazınız lütfen ...)

Oylama yarın (Cuma) akşam saat 18.00'de sona erecektir. O zaman zarfına kadar verilen oylar sayılıp BFFK Kamuoyu görüşü oy çokluğuna göre belirlenmiş olacak, yapılacak uygulama karara bağlanıp 23.hafta bu uygulama ile açılacaktır ...

48 yorum:

CHİCKENER dedi ki...

bence A şıkkı. Bence bu arkadaşlar güncelleme bittikten sonra kadroları ile oynadıları için LİG TV onlara böyle bir ceza uygun gördü.
EE hak ettiler tabi :)

Engin Gürses dedi ki...

Oyum : C) Orta yollu bir çözüm bulunmalıdır.

Öncelikle benim kişisel görüşüme göre maçlar başladıktan sonra kadroyu değiştirmek kesinlikle etik bir davranış değil. Ben olsam yapmazdım demek tabii ki de ancak subjektif bir değerlendirme olur ama Herkes yapardı savunması da bana mantıklı gelmiyor zira ben maçlar başladıktan sonra vicdani olarak kadrosunu değiştirmeyeceğine inandığım direk bir çırpıda 5- 6 kişi sayabilirim BFFK’da. (Gökhan, Seço, Çağrı, Mahmut , Bülent benim tanıdığım kadarıyla %99.9 değiştirmezler.) Kadroyu değiştirip değiştirmeme üzerinden insanların karakter tahlilleri çıkarmak tabii ki de abartı ve yanlışlık olur. Sonuçta bu altı üstü bir oyun ama muhtemel senaryo üzerinden herkes yapardı denen Sivas gol yedikten sonra kadroyu değiştirmek ya da Mehmet Yıldız gol attıktan sonra kaptan yapmak iskambil oyununda hile yapıp kimse görmezse devam etmek gibi geliyor bana. Dolayısıyla oyunun zevki tadı-tuzu kaçmış oluyor. Aslında haketmediğin bir başarı haline geliyor haliyle ...

Yani bence oyunun zevkini kaçırmayacak olan otokontrol. Mayıncı kuruluşun güncellemeyi kapatmamış olması kadroyu değiştirebilmek için hak vermiyor hiç bir türlü.

Fakat verilen ceza da adil değil. Zira önceden bu uygulamanın olacağı bildirilmemiş Kurallar bölümünde. Böyle bir ceza da uygulanmamış şimdiye kadar benzer Gaziantep-Bursa maçının haftasında. Aşırı ağır ve keyfi bir ceza gibi gözüküyor bu.(O hafta da bir kaç kişi tarafından değişiklik yapıldığını duymuştuk ama görmezden gelmiştik şimdi iş farklı hale geldi ve müdahele etmek zaruri oldu.)

Bana mantıklı gelen Kadrolar postuna yazılan kadroların esas alınması ve sene sonuna kadar da bu şekilde madur olan yarışmacılara verilecek ek puanlarla devam edilmesi.

Fakat Sivasspor defanslarından kazanılan puanların üzerinde sonradan değiştirilmiş şeklinde bir şüphe kalma ihtimali söz konusu olabilir. Bu şüphe yüzde 0.01 bile olsa, hatta arkadaşlarımız hayat boyu Sadik-ul Emin sıfatıyla anılıyor bile olsa şüpheyi bertaraf etmek için objektif bir kanıt gerekecektir.Sonuçta hukuk subjektif kanıtları değil objektif kanıtları kabul eder. Örneğin saat 12.59 daki kadronun Lig Tv'den bir şekilde resmi olarak öğrenilmesi gibi bir kanıt.

Böyle bir kanıt bulunamaması durumunda adil çözüm Sivasspor'dan kazanılan puanların yazılmaması olacaktır. Sivasspor defansı 1 gol yemiş gibi puanlar hesaplanır ve Kadrolar postundaki puanlama sezon sonuna kadar esas alınır.

Engin Gürses dedi ki...

ben ilk yorumu yazana kadar yorum yazılmış bile :)

bilgin dedi ki...

tabikide A şıkkı

taner dedi ki...

bende A şıkkını düşünüyorum.lig tv dogru olanı yapmış

Emre OCAKOĞLU dedi ki...

orta yollu çözüm bulalım :))

kadrosunda değişiklik yapan arkadaşların hepsine siteye yazdıkları ğuanları verelim. Onlarda (kaç kişi bilmiyorum)bir araya gelip bir ödül daha koysunlar o bir ödülü de sıralamada bir sonra gelen arkadaşa verilsin, ödül alan kişi sayısı artsın.

callpatriot dedi ki...

A Şıkkı olsun

Tunç Bozacılar dedi ki...

Ben kendimi biliyorum kadromu Sivasa kadar değiştirmedim ama gol yese yada atsa değiştirirdim . Cevabım belli kadrolar postu esas alınır olay kapanır .
Ayrıca hakettiler lafını kabul edemiyorum . Neyi haketmisiz haketmisim ? Cuma günleri 15 dakika geciken güncelleme kapanmamasindaki degisiklikleri de mı hakettik , o sayede Bursaspor macında Sercani değiştirenler de mi ceza yedi , evde oturup guncelleme ne zaman kapanır diye mı cezalandirildik ? Değiştirmediğim ispatlanamayacagindan yapacak birsey yok . Ben bundan sonra kadromu yapar çıkarım , BFFK KAYDET tuşu geyiğini de siz yaparsınız .

Hatta bu oyunla ve BFFK ile de uğraşmam siz halledersiniz herseyi , nasıl olsa hakettik değil mı? 4 sivasli yaparak hata etmişiz özür dilerim ...

Ceza da suc da paralel olmalı , gecen haftaki kadromda kaptanım ozan ipek olsaydı ne olacaktı ? o zaman fikriniz değişir miydi ?

Tunç Bozacılar dedi ki...

Orta yollu çözüm ile uğraşmak da baska bir yol gibi görünüyor . Ama zor , kime kaç puan ekleyeceksin kimden ne düşeceksin ? En onemli şey sezon sonu ilk 5 sıralamada Türkiye çapında bizden az kisi olacak , lig tv nin en salakca hareketi bu oldu !!!

Ayrıca nelerle uğraşıyoruz yaw , lig tv a.q ben senin ... Keyfimizin icine ettin ...

Barış Akdemir dedi ki...

bende kadrolar postunun esas alınacağına inanıyorumm .. ve bu olayın böle kapanacağına inanıyorum.. kadro güncelleme kapanış ve sonuçların açıklanması yazdığımız bölümü kaldırıyorum artık gereği yok bence..Hakettiler lafını kabul etmiyorum bende 4 sivaslı yapsaydım yapardımm..ama yapmadım..bende artık.. kadromu yapar çıkarım.. hiç işim olmaz başka bişeyle..

Barış Akdemir dedi ki...

valla sinir stresim bozuldu.. ligtv senin var ya..olası türkiye 1.liğimede mani oldular.. allahlarından bulsunlar..

Hasan dedi ki...

Bende her hafta son dakika kadromu kurarım.Üstelik hafta boyunca hiç kadroma dokunmam hep son bir kaç saat oluştururum kadromu.Bu biraz tercih meselesi aslında doğruluk yanlışlıktan ziyade.

Birde komik olan bir şey var oda şu:Ben mesela 60 puan alcakken geçen haftaki kadromla 54 puan aldım.Benim için mağduriyet söz konusu değil.Ama düşünün Guiza bu hafta kaçırdığı iki net fırsatı gol yapmış olsaydı ben geçen haftaki(sözde cezalandırılmış)kadromla 62 puan alcaktım.Şimdi sorarım mayıncı kuruluşa bu nasıl ceza? :)) Ödül mü veriyosun ceza mı veriyosun aklınca ne yapıyosun?Mayıncı kuruluşun Yapmış olduğu uygulama adaletli,detaylarıyla hesap edilmiş ve mağduriyet oluşturmayacak şekilde düzenlenmiş olsa ben en ufak eleştiri yapmazdım.Ama bence bu bir komedya:)) Bffk demokrasisi ne derse kabulümüzdür:))

Hasan dedi ki...

aynı yorumu burayada yazıym dedim,trajikomik durumumu herkes görsün ki birz tansiyon düşssün istedim :))

Mahmut ARAS dedi ki...

Bende kafamdan Emre nin çözümüne yakın bir çözüm düşünüyordum. Yani ligtv nin verdiği cezayı baz alırsak yarışmanın rekabet ruhuna aykırı davranmış oluruz. Bu cezadan sonra ben Barış'ı Eray Abiyi, Tunç'u geçsem ne olur geçmesem ne olur. Onların hevesi kalmadıktan sonra, bizim hevesimiz kalmadıktan sonra..
Bu işi eğlenmek için yapıyoruz hepimiz. Eğlenmeyeceksek ne anlamı var.
Bana göre yazdıkları kadrolardaki puanları alsınlar. Sivassporla ilgili bir düzeltme yapmışlarsa kendileri açıklar zaten biz de o puanları düşeriz. Benim için kanıt onların söyledikleridir.
Ama bu şark kurnazlığıyla ilgili yıl sonunda ödül almayanlara verilmek üzere 40-50 tl lik hediye alsınlar ayrı ayrı. Sadece güncelleme saati için kaydete basanlar ve maçın başlamasına 5-10 dakika kala basanlar da muhaf tutulsun.

Barış Akdemir dedi ki...

aferim hasan ne güzel belirtmişş.. tansiyonum valla yükseklerde gece uyuyamadım ben rüyalarıma girdi.. ya lanaet olsun ya..

eray dedi ki...

BEN KÜFÜR SEVERİM BİLEN BİLİR ... YETERİNCE ETTİM... KADROMDA NE SİVASLI VAR NE + PUAN ALAN BAŞKA BİRİ... MAÇLAR BAŞLAMADAN 10 DK. ÖNCE KAPTAN DEĞİŞİKLİĞİM VAR VE BURADA HIRSIZ DURMUNA DÜŞMEYİ HAZMEDEMİYORUM....

AFFEDİN... İYİ OYUNLAR

CHİCKENER dedi ki...

ARKADAŞLAR HAYRETSİNİZ YAW!!
HAK ETTİLERİ GEYİK DİYE YAPTIK NEREDEN NEREYE GELDİ. BEN ÖYLESİN SALLDIM WALLA. OLAYDAN ŞİMDİ HABERİM OLDU. YANLIŞ ANLAYAN ARKADAŞLARDAN ÖZÜR DİLERİZ...TABİKİ KADROLAR POSTUNA GÖRE BAKACAĞIZ... YAPMAYIN GÜZEL İNSANLAR..

Ali Tarık Uçur dedi ki...

Hayretlerle okudum arkadaşlar kadrosunu değiştirmek yada değiştirmemek...Nüans şu benim için eğlenmek uğruna birşeyler yapılıyor 17 sıradayım 24 olsamda hiç birşey fark etmez ...Benim için x oyuncu y takım hatta ve hatta z sitesi hiç önemli değil.Eğlenceme gölge düşmüştür.Konudan çok rahatsızım.Size iyi eğlenceler.

Ali Tarık Uçur dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

BEN KADROMU 1 GÜN ÖNCE YAPTIM.TABATA VE MORİTZ den 0 ÇEKTİM İLK MAÇ KASIMPAŞA MAÇI OLSA VE GEÇ GÜNCELLENSE İDİ BEN KESİNLİKLE MORİTZ İ ÇIKARTIRDIM VE BUNUN ADI HIRSIZLIK DEĞİL TAKİPTİR.
BANA GÖRE BU OYUNDA 3 KRİTER VAR.
1-FUTBOL BİLGİSİ
2-ŞANS
3-TAKİP
FUTBOL BİLGİSİ HERKESİN İYİ.ŞANS BAZI ARKADAŞLARIN YANINDA. AMA TAKİP OLAYI BARIŞ ENGİN VE TUNÇ TA ÜST DÜZEY.YANİ BEN CUMARTESİ SAĞDA SOLDA GEZERKEN TAKİP Çİ ARKADAŞLAR SON ANA KADAR BU İŞİ KOVALIYORLAR VE BFFK YI RENK KATIYORLAR.BEN BU LİGDEN ÇEKİLSEM OYUN DEVAM EDER AMA BU 3 ARKADAŞTAN HER HANGİ BİRİNİN LİGDEN ÇEKİLMESİ YA DA LİGDEN SOĞUMASI HALİNDE BEN HİÇ BİR ZEVK ALAMAYACAĞIMI BELİRTİR.KESİNLİKLE MUHTEMEL KADROLARA GÖRE PUAN VERİLMESİNİ ÖNEMLE RİCA EDERİM

ESENLİKLER SERDAR ODABAŞ.

Seçkin Köksal dedi ki...

Selam,

Son dönemlerde aldığım puanlardan da belli olduğu üzere fantezi futbola ayırdığım zamanda ciddi anlamda bir düşüş olduğu için olaydan yeni haberim oldu. Öncelikle bu uygulamadan mağdur olan tüm arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Keyfin, neşenin, rekabetin, hevesin, eğlenmenin, kızdırmanın, gülmenin, Tunç'un, Eray Abi'nin, Barış'ın ya da onların keyfinin olmadığı bir fantezi futbol oyununda bulunmak istemem. Varsın bu mayıncı istediği kararı alsın. Kaldı 12 hafta ve maalesef bu saatten sonra oynadığımız siteyi değiştiremeyiz. Bu süre zarfında da bu uygulamalara katlanmak durumundayız. Benim tabi ki tercihim "B" şıkkıdır. Herkesin puanı posta yazdığı gibi hesaplansın ve herkesin alacağı puanlar analarının ak sütü gibi helal olsun. Bana göre orta yol bulmakla falan da çok kafa yormaya gerek yok. Yalnız, sitenin kendi sıralamasında bu sene de birinci bizden olmazsa üzülürüm. O da önemli değil çünkü bizim sıralamadaki birincimiz gönüllerin şampiyonu olacaktır. Herkese sakin, stressiz ve neşeli bir hafta sonu diliyorum.

CHİCKENER dedi ki...

BU KONUYU HALA BU KADA CİDDİYE ALAN ARKADAŞLARI KINIYORUM. VE HEPSİNE YUHHH DİYORUM.. OYUN BU YAA NE KADAR CİDDİ OLABİLİR Kİ!! İNANAMIYORUM...BU KONUNUN BU KADAR UZAMASI BİLE AYIP BENCE. HATTA KONUŞULMASI. HİÇ Mİ KENDİMİZ TABLO TUTMADIKNE GEREKİYORSA YAPARIZ HATTA BENİM TEKNOLOJİ İLE ARAM İYİ BEN SİTEDEDE TUTARIM..

Emre OCAKOĞLU dedi ki...

EVET CHİCKENER ALDI ARKADAŞIM TUTSUN. TEKNOLOJİYLE ARASI DA İYİ.
EIGHTY FOUR NASIL YAZILIYOR.

CHİCKENER dedi ki...

OLM BEN ANLIYORUM AMA KONUŞAMIYORUM..

taner dedi ki...

arkadaşlar herkse soruyorum bu hatayı son sıradakiler yapsaydı acaba yaklaşımınız nasıl olurduu çok merak ediyorum çifte standart istemiyoruz duyurulurr

taner dedi ki...

birde bu olay lig tv tarafından ortaya çıkarılmasaydı yapan arkadaşlar sezon sonu iki üç puanla sıralamanın kaderiyle oynasaydı ne olurdu hakmıdır bu benim üç hafta önce ereteleme maçlarından 8 adamımdan sıfır aldım sesmiz çıkmadı kural böleymiş dedik köşemize çekildeik demekki bununda kuralı böyleymişş yapacak bişey yok arkadaşlar oyunu kuralına göre oynayalım bence herkese bol şansss

braunschweig dedi ki...

Benim görüşüm hep cogunluktan yanadir ne dış ne kebap yansın diye. Kendi kadromu Cuma öğleden sonra kurdum malumunuz gece uçakla almanya'ya dondüm sabah 5 te evdeydim uyuyup uyandığımda ne Sivas ne Eskişehir macı vardı ortada hepsi bitmişti bundan sonra şart koyalım ilk maca iki saat kala kadrolar posta yazılsın yazamiyan yazdırsın yazdiramiyanda 0 puan alsın mail atın tlf acın kardesim bu kadar zormu bu is . Bir degisiklik yapsanızda posta yazarsınız yazık olmuş puanigidenlere ;(( oyundan çıkmak olmaz arkadaslar bffk bir araç bize arkadaşlıklar daimidir

Barış Akdemir dedi ki...

tanercim ama kuralda yazıyor Ertelenen veya yarıda kalan karşılaşmalar eğer ait olduğu hafta içinde sonuçlanmazsa değerlendirmeye alınmazlar..diye.. diğeri ile ilgili bir kural yazsa haklısınn ama yazmıyor güncelleme geç kapanırsa siz oyuncu alırsanız bir önceki haftaki takımınız geçerli olur diye ... anlatabildinmi..

braunschweig dedi ki...

Kadir Bülent Sener in kesin kararidir = Kadrozedelerin ya cezasi onansin lig tv nin yaptigi gibi ya da bu hafta yaptiklari kadro puanlari esas alinsin ama kadrozedeler disindakilere arti en az 20 puan verilsin. Bu kararimida arkadasligimiz icin istedim yoksa normalde lig tv nin yaptigi ceza sistemi dogrudur.

braunschweig dedi ki...

Kadir Bülent Sener in kesin kararidir = Kadrozedelerin ya cezasi onansin lig tv nin yaptigi gibi ya da bu hafta yaptiklari kadro puanlari esas alinsin ama kadrozedeler disindakilere arti en az 20 puan verilsin. Bu kararimida arkadasligimiz icin istedim yoksa normalde lig tv nin yaptigi ceza sistemi dogrudur.

BeOne dedi ki...

oncelikle olay madurlarina gecmis olsun..
son zamanlarda aldigimiz kotu sonuclar yüzünden sıkıcı sekilde giden fantezi futbol bir bu olayin tuz biber olmasıyla iyice sıkıcı oldu. Benim oyum (C) şıkkından yana olup olaya karışan arkadaslardan hediye alacaklar bir hediyeleri hesaplarından kesilip kur'a ile odul almayanlar arasinda dagitilabilir bu olaya karisanlardan odul almayan var ise ikinci bir hediye verebilir.

Saygılarımla

BeOne dedi ki...

ya da daha adil bi cozum tunc vaad ettigi i phonu alsin :)))

braunschweig dedi ki...

Fenerbahçe lille yi elerse ceza filan olmasın;) arkadaslar uzatmiyalim ilk kadro puanlarınızı alın bitsin zevkimiz kaçmasın biz dostuz

taner dedi ki...

barışcım diğeri ile ilgili kural yazmasına gerek varmıdır bu olayın savunması olmamalı bence

Adsız dedi ki...

benim oyumda c sıkkına en adil çözüm mağdur olan kişiler ne değişiklik yaptığını sölesin. kaç yaşında adamlarız yalan söleyecek değiler yani.. ona göre puanları düzenleyelim olay bitsin tadımız bozulmasın bence..

ÖNEM NEİDİK..

Adsız dedi ki...

eee görüldüğü gibi bende bir tane sivaslı defans yok :):) ama takip önemli arkadaşlar . diğer yorumları okumadan yazıorum ki direk etki altında kalmadan yorum yapım :) aslında kadro değişimi yanlış ama bu oyunun başından beri olan bişey saat 19.30 larda kapandığı zmanda nerdeyse bütün arkdaşlar kadro değişikliği yapıyor. a şıkkını seçen arkaşlarınkini kabul edersek ozaman kural koyalım kimse 1 saat kaladan sonra oynama yapmasın ... bu bir hata yada uyankılık ama sorumlusu kim ligtv de bu işle uğraşan kişi ... onun suçunuda oyunculara yüklenmesi yanlış ...

Barış Akdemir dedi ki...

taner .savunma deil sadece sadece senin yorumuna istinaden yazdım. ben onu. ayrıca lig tvde herhafta güncelleme saati geç kapandığından ötürü bu 10 dk oluyorr bzende 130 dk çoğu insan değişiklik yapıyor.ozaman her hafta cezai yaptırım uygulaması lazım..ben sırf bu olaydan ötürü engine katılıyorumm kesin bizi takip ediyorlar...

Barış Akdemir dedi ki...

taner .savunma deil sadece sadece senin yorumuna istinaden yazdım. ben onu. ayrıca lig tvde herhafta güncelleme saati geç kapandığından ötürü bu 10 dk oluyorr bzende 130 dk çoğu insan değişiklik yapıyor.ozaman her hafta cezai yaptırım uygulaması lazım..ben sırf bu olaydan ötürü engine katılıyorumm kesin bizi takip ediyorlar...

Tunç Bozacılar dedi ki...

Cumartesi günü Engin Gürses'e nasıl hevesimin kaçtığını , güncelleme yüzünden nasıl keyifsiz olduğumu anlatırken şöyle bir tabir kullandım ;

- Şimdi herkes 4 Sivaslı'yı yerleştirecek böylece oyunun tüm heyecanı bitecek . 45 dakika gol yememiş ve ilk 11 çıkmış bir defans almak , 90 dakikası oynanmamış ilk 11'i belli olmayan bir defans alamaktan daha avantajlı . Lig Tv tek sevdamızın da içine etti ...

Kötüyü düşünmüşüm , herkesin günahını almışım . Taner dışında 4 Sivaslı alan yok , zaten Taner de maçlar başlamadan yorum yazdı ''defansım Sivas'' diye onda da bir problem yok . Sadece herkesten özür dilemek istiyorum , demekki benim düşündüğüm kadar değilmişsiniz ...

Adsız dedi ki...

Çok ayrıntıya inmeden, Engin'in şu cümlesi açıkça fikrimle uyuşmaktadır:

'Mayıncı kuruluşun güncellemeyi kapatmamış olması kadroyu değiştirebilmek için hak vermiyor hiç bir türlü.'

Ve A şıkkından yanayım.

Tibet..

Adsız dedi ki...

HEP DESTEK TAM DESTEK SABAHA KADAR B ŞIKKI.
SERDAR

CHİCKENER dedi ki...

OLEY OLEY...

e.ipal dedi ki...

A ŞIKKI...

Engin Gürses dedi ki...

OYLAMA KAPANMIŞTIR . OYLAR SAYILIP KARAR AÇIKLANACAKTIR ...

Engin Gürses dedi ki...

OYLARINI SÖZLÜ OLARAK BİLDİREN ALİ TARIK UÇUR ve TOLGA GÜVEN'İN OYLARINI MAALESEF GEÇERLİ SAYAMIYORUZ. YORUMLARDAKİ OYLARI ESAS ALACAĞIMIZI BİLDİRDİĞİMİZ İÇİN ...

Adsız dedi ki...

tibet ozman söylermisin saat 19 dan sonra hiç kadro yapmadın mı. eğer yapmadım hiç bi zaman diyorsan bundan sonra a şıkkı diyen arkadaşlarda dahil herkes saat 19.00 da en geç 19.05 de kadrolar yazılsın. yok ben o saatte olamam diyen warsada kadroyu en son yaptığı zamn . 1 gün önce 2 gün önce yazılsın ozman.

Adsız dedi ki...

Erdem; tabi ki yapmadım 19 dan sonra kadro..Ve yapmam da..Bu konudaKİ kurallar bana mantıklı geliyor..Sonuçta eğlence amaçlı bir oyun bu..

Tibet..

Engin Gürses dedi ki...

Erdem, senin yorumunda da okumuştum ama oylama sürecini etkilememek için 18.00’den önce yazmak istemedim.

Buradaki problem güncelleme kapanışı olan 19.00’dan sonra kadroyu değiştirmek değil.

Maç. başladıktan sonra kadroda değişiklik yapmak.

İkisi çok farklı şeyler. Maç başlayana kadar takımı değiştirmekte bir problem yok. Hatta pek çok fantezi futbol sitesinde maçlar başlayana kadar güncelleme açık tutuluyor, ki zaten mantıklısı da budur. Lig Tv sanırım kendi bünyesinde sistemde bir hata olmaması adına böyle bir saat önce kuralı koymuş . Ki zaten bu kural bu saatin çok da önemli olmadığı için onlar tarafından çok önem verilmeden, esnek tutuluyordu. Güncelleme açısından maçın başlamamış olması önemli . Yoksa 20.00’ye kadar, 19.00’dan önce olmamak koşuluyla kaçta kapanırsa kapansın .Maç başlamadan kapatabiliyorlarsa çok da büyük bir problem yok aslında. Biz bu güncelleme saatinin tutarsız olmasından dolayı eleştiri getiriyorduk.

Kısacası Saat 19.00’dan sonra, maç başlayana kadar olmak üzere kadro değiştirmekte bir problem yok, Problem maç başladıktan sonra kadroyu değiştirmek ki bu haksız kazanç anlamına geliyor ...