Recent Posts

9 Şubat 2010 Salı

Drenaj


Son maçlarda Şükrü Saraçoğlu'nun zemininden kaynaklandığı ileri sürülen sakatlanmalar gündemde. İlgili haberlerde zeminin düzeltilmesiyle alakalı geniş geniş yazıp çiziyorlar, sanki hepimiz inşaat sektöründeyiz. Bunu da sakatlık terminolojisine dahil ettim gitti ...

Ziraat Türkiye Kupası’nda Bursaspor önünde Uğur Boral, ligdeki Diyarbakırspor maçında da Lugano ve Özer’i sakatlıkları nedeniyle kaybeden, bunun yanısıra kötü zemin nedeniyle bekleneni veremeyerek iki puan kaybeden Fenerbahçe’de gözler yönetiminin Şükrü Saracoğlu Stadı hakkında alacağı karara çevrilmişti. Sarı lacivertli yönetim dün yaptığı görüşme sonrası maçlarını başka bir statta oynama fikrine sıcak bakmadı ve zemin için yeni sezon düşünülerek köklü değişiklikler yapma kararı aldı. Zeminin bakımı için yurt dışından cihazlar getiren F.Bahçe, yeni sezonda ise zemini tamamen değiştirecek. Drenaj sistemi tamamen değiştirilecek ve alttan ısıtma yapılarak zemin korunacak.

Drenaj : (fr. drainage) Herhangi bir yapıdan, yapıya zarar verebilecek suyun doğal veya yapay yollarla uzaklaştırılmasına yönelik yapılan çalışmalardır. Yüzey drenajı ve yüzey altı drenajı şeklinde 2 temel yöntemi bulunur.

Konunun Stad Zeminleriyle Alakalı 2 Kaynağı :
Aceto Balsamico - Derdimiz Zemin
Flying Dutchman - Reklamlar : Desso Grassmaster Sistem

6 yorum:

bilgin dedi ki...

vaybe neler var hayatta

Tunç Bozacılar dedi ki...

kabotajjj ...

Barış Akdemir dedi ki...

sabotajjj :))

eray dedi ki...

röptoşambır

eray dedi ki...

ödül töreni fotoları videoları nerede ... yönetim uyuma bizlere sahip çık...otobüs kaldır birşeyler yap

Tunç Bozacılar dedi ki...

kelajjj ...