Recent Posts

24 Şubat 2010 Çarşamba

Kamuoyuna Değil Bizim Oyuna Duyurulur


Öncelikle tüm mağdur olanlara geçmiş olsun diyerek yazıma başlamak istiyorum . Bunca yıldır bu işin içindeyiz ve ilk defa bu denli büyük bir olaya şahit oluyoruz . Mayıncı Kuruluş adını verdiğimiz Yayıncı Kuruluş yine yaptı yapacağını ve isminin hakkını vermiş oldu . Özellikle bu sene güncelleme sorununda yaşanılan hataların zirve yaptığı bu haftadan sonra BFFK Yönetim Kurulu olarak elbette bir kararımız olacaktır . Daha önceki senelerde nasıl bir tavır sergiliyorsak aynı şekilde bu haftaya istinaden de gereken yapılacaktır . Burada ayırmamız gereken kavram şu olmalıdır ; Bu oyuna mecburen bağlı olduğumuz bir sitenin kendi hatasını bizlere fatura etmesi sonucu canı yanan arkadaşlarımız ile rekabet duygusunun keskin çizgileri . Ne güncellemenin son saniyesine kadar oyundan kopmamak adına zamanını internet başında geçirenler suçludur ne de kadrosunu yapıp güncellemenin bitmesini beklemeden evinden barkından çıkanlar haklıdır . Ne mevcut oluşan olaylardan canı yananların haykırışları doğrudur ne de oh olsun diyenlerin vicdanları rahattır . Hepimizin bildiği ve emin olduğu birşey varsa o da ; Sivasspor bir gol yeseydi ve hangimiz o bilgisayarın başında olsaydı kadroda ne Aubey kalırdı ne de Hayrettin . Veya Sivassporlu Mehmet Yıldız iki gol atsaydı güncelleme kapanmadan bol Mehmet Yıldız kaptanlı bir hafta içine merhaba diyecektik . Bu bir bir daha iki . Farkında olma durumu da suçlanamaz habersiz davranışlar da . Hatırlayın başlayan Bursaspor maçının 30. dakikasında güncellemenin kapatıldığı haftada değiştirilen futbolcuları ve yarışmacılarımızı . O gün de gol olmadı allahtan ancak böyle bir karar da oluşmadı . Bir kuralı delmeye imkan tanınırsa o kural kevgire döner . Ancak buna karşılık Ali Tarık Uçur'un başka bir hafta en adaletli şekilde nasıl 1.liği aldığını da unutmayın . BFFK farkını her platformda hissettirir . Burada tek doğru ve adaletli bir yol var . Zaten o yol da Cuma günü ilk maç başlayıncaya kadar bu siteden açıklanacaktır .

Benim ayrıca söylemek istediğim şey ise bu ve bunun gibi adaletsizlik doğuran durumlarda takınılacak tavır ve sergilenecek duruş için olacak . Bir BFFK ailesi yaratmışsak ve bir çatı altında toplanmışsak aynı fikirde olmasak bile doğru olandan şaşmamız gerekmektedir . Durduğumuz yerin ve sarfedeceğimiz cümlelerin hepimizin ortak yeri ve sesi olduğuna inanmamız , bundan sonra başımıza gelecek herhangi bir hatada kimsenin hakkı yenmeden devam edeceğimizin garanti olması gerekmektedir . Nasıl ki ''Bana birşey olmasın dünya yansın'' gamsızlığı bizlerle uyuşmuyorsa ''Benim de başıma gelebilirdi bu'' deme olgunluğuna göz kırpmak boynumuzun borcudur . Hatasıyla sevabıyla yaşanan bu kötü durum için gerekenin yapılacağını hatırlatır kimsenin bir gram alacak hakkının kalmayacağını kendi adıma ve BFFK Yönetim Kurulu adına garanti ederim .

Not : Bugüne kadar başımıza gelen her türlü talihsizliğe rağmen BFFK en doğru kararları almayı başarmıştır . Aşağıdaki linkler oyun sürecince yarışmacılarımıza denk gelen , problem yaratan ve olumsuz durumlarda sergilenen tavrı göstermek için küçük bir hatırlatmadır .

BFFK Bağımsız Kararı 1
BFFK Bağımsız Kararı 2
BFFK 34. Hafta Sonuçları
Yanıt Geldi
Uyan Da Balığa Çıkalım
İsyan Zamanı # Hatırlatma
Problemler
MAYINCI KURULUŞ

18 yorum:

eray dedi ki...

hatayı yapan onlar; cezayı veren onlar.Aynı mahkemede hem hakimler hem avukatlar hem sanık hem tanık hem mübaşir vs.vs...

gerekli yerlere ilgili maillerimizi ve telefonlarımız ettik... bence bu durum düzeltilecektir... buna inancım tam... bu sene böyle geçer ancak seneye bu oyun devam edecekse ki etsin yeni bir fantezi futbol sitesi aramaya başlasak fena olmaz...

Sporx ile ilgili bir şifre sorunum olmuştu. arayıp şifre konusunda yardım istedim. gerekli ilgiyi gösterdiler... hatta fantezi geyikleri bile yaptık...
Digiturku şikayet için aradığımızda ''Fantezi futbol nedir anlatırmısınız''lfı beni dumura uğrattı.

dile kolay 200.000 kişi üye yahu.ben bu sene soğuktum olaya ama iyice bitirdi bugün beni. sadece maçlar başlamadan 10 dk. önce kaptan sivok-alex değişikliği (ki diğer arkadaşlarımda aynı benim gibi mağdur)sizlerin karşısındada kötü duruma düşmemizi sağladı. gerekirse hediyem baki kalması kaydıyla oyundan affımı isteyebilirim...

saygı-sevgi

Mahmut ARAS dedi ki...

Abiler özür dilerim.
MAÇLAR BAŞLAMADAN ÖNCE KADRO GÜNCELLEYENLERE DİYECEK BİRŞEYİM YOK 5 DAKİKA 10 DAKİKA FARKETMEZ.
Ama hatayı yapan onlar lafına takıldım.
hatayı yapan sadece onlar mı?
Saat 15:00 te kadronuzda adam değiştirmek hata değil midir?

Bu adam değişikliğini daha fazla puan almak için yapmadınız mı?

Burada bize karşı haksızlık yapan lig tv mi yoksa siz misiniz?

kadrosunu maçlar başlamadan yapanların günahı nedir?

Saat 15:00 de adam DEĞİŞTİRTMEK lig tv nin suçu da sizin hiç mi suçunuz yoktur.

Değiştirdiğiniz adam iki gol atsa ben bu adamı maçlar başladıktan sonra aldım puanlarımı silin diyecek miydiniz?

Elinizi vicdanınıza koyun lütfen

Sivas gol yeseydi ve ben bilgisayarın başında olsaydım belki adam değiştirirdim. Hiç sanmıyorum ama belki durumu da çaktırmaz, ben fazladan bu kadar puan aldım da demezdim. Ama emin olduğum bişey var yaptığım hatanın sonucuna da katlanırdım.

Yazdığınız kadrolar belli o kadrolar üzerinden puan alırsınız önemli değil. Ama bu oyunun güzel büyüsünü bozdunuz kusura bakmayın.
Bu işi yaptıktan sonra ava gittik avlandık demeniz, geyik yapmanız, eğlenmeniz ve makarayla karışık özür dilemeniz gerekirdi.

Yazık oldu.

eray dedi ki...

gerçekten yazık oldu Mahmut

Barış Akdemir dedi ki...

Mahmut ne desen haklısın ama bu oyunun güzel büyüsünü lig tv bozdu neden mi güncelleme zamanında kapansa .. hiç birşey bozulmayacaktı.. daha doğrusu tahrik olup adam almayacaktı belkide hiç kimse.. ayrıca güncelleme bitiş saati yazıyoruz.. her hafta sürekli kaydete basmaktan elim ağrıyor çoğu zaman benim...kimse bana demesin gol olsaydı imkanım olsa değişmezdim.. inandırıcı olmaz kimse.. herkes için hyrlısı neyse sadece benim bile bu oyundan hewesim kaçtı artık...Mayıncı kuruluş yüzünden.. aynı hevesi ne zman yakalarım bilemiyorum..

bilgin dedi ki...

bunun hıc bır acıklaması yok abiler tamamen kendı yaptıgınız hata.Bende bılıyordum cıhan haspolatlım oyanmıyordu ben nıye degıstrıdmedım cunku baskalarına karsı kendımı suclu hıssedıcektım içten içe.Belkı daha baska kısıler de degıstırcektı bılseler ama sız bılıyodunuz degıstırdınız ve sıze patladı.O zaman bende ertelenen haftada 6 tane adamım oynamadı kaptanımda dahıl olmak uzere bende o puanları ıstıyorum varmı oyle hayat.Hiç kızmayın üzülmeyin bence cezası bu oldu kısmet artık. kaç kere sınavda kopya çekerken yakalandım hoca hiç birinde kağıttakı puanımı vermedı bana her seferınde 0 alıp oturdum aşağıya bu aynı şey bence hiç bir farkı yok.

Tunç Bozacılar dedi ki...

Hoca kopya çekmeye izin veriyor hatta bir değil bugüne kadar 20 defa . 19 kere sesini çıkarmayan hocanın 20. Seferde kafasına göre ceza kesmesi normal değil . Ayrıca kimse kendini kandırmasın o bilgisayarın basında oturan herkes degistirirdi kadrosunu güncelleme kapanana kadar . Ayrıca anlamadığınız birsey var ben KAYDET tuşuna basıyorum her güncelleme süresince bitene kadar . O gün 1,5 saat boyunca KAYDET tuşuna bastım ki ne zaman sona erecek güncelleme !!! Benim adam değiştirip değiştirmeme bakmıyor Lig Tv KAYDET tuşuna basıp basmamamla ilgileniyor sadece . Ki 4 Sivasli oyuncuyu da almak vardı ben alan olduğunu sanmıyorum .

Bir rekabet varsa ve o rekabet zorlu bir sürece dayanıyorsa her türlü kovalamak gerekiyor . Oyunun zaaflarını bile , bu sekilde , her türlü ... Ben bu oyun ve rekabet için Cumartesi gunü hava güzelken dışarı cikmicam , kız arkadaşımla kavga edicem , neden ; sadece güncelleme sona etmediğinden . Bu denli emek vericem , hayatımı ona göre yonlendiricem bir de üstüne ceza yiyecek . Oldu , yok öyle ...

Ben Baris Akdemire üzülüyorum bu hafta 30 puan fark indirmişti Türkiye 1. Si ile şimdi şansı kalmadi .

Yazık oldu aq.

bilgin dedi ki...

bence sız o gun adam değiştirmeden kaydete bassaydınız hiç bir sorun olmuycaktı ama adam değiştirdiğiniz için böyle oldu.lig tv bence butun hepınızı denedı bu oyunda bende varım dedı bir nevi kim atlıycak diye baktığını düşünüyorum ben.oyunun zaafını zaten kollağında haksız puan kazanmış olmuyormusun tunç abi.başka bir ornek verıyım sana bataktan arkadasının elını gorerek oynamak la aynı sey bu.bırbımızı kandırmalayalım dıyosunda ben bılıyordum acık oldugugunu ama degıstırmedım adamımı adamım oynamadıgı halde demekkı herkez boyle bırsey yapmazmış.zaten lig tv cezayı kesmiş üstüne konusmak yersız.eğerkı puanımızı gerı verın dıyorsanızda sıtede oylama yaparız çoğunluk ne ıstıyorsa karar verırırz.herkeze uyar herhalde böylesi

Barış Akdemir dedi ki...

Deneme yapmış mayıncı kuruluş güldürme bilgin beni her hafta güncelleme geç kapanıyor.. ve ben hep bilgisayarın genelde başındayımm..böle bir ceza kesilemez zamanında kapa kardeşim..hatta sana bir örnek vereyim ligin 13. haftası G.Antep - Bursa maçı oynanıyordum 42 .dk sında falan kapattılar güncellemeyi. ogün kaç kişi sercan oynamıyor diye çıkarıp değiştirdi.bende sercan vardı ve dışarda olduğumdan ötürü değiştiremedim hatta tunç kardeşimin yanına bile uğradım beşiktaşta ogünü tunç çok iyi hatırlar.. yok denemiş falan filan böle vesveseler yok ya..ayrıca tunç kardeşime bi konuda daha katılıyorum.. arkadaşımla buluşucaktım cmtesi günü sırf güncelleme kapanmadı diye 1,5 saat beklettimm çoçuğu ben hayatıma buna göre yönlerdicem ligtv adında site böle bir ceza kesemez.. hadi kestin diyelim herkesin maili var sende. bir açıklama maili yolla.. kaydet tuşuna herhafta basıyorum ben kapanma saatini öğrenmek için..emek vermeyen daha önceden kadronu yap çık politikası uygula ben emek vereyimm böle bir ceza yok ya.. kimse lama cimi yapmasın kim olsa bir adam değişirdi..kimse kendini kandırmasın..

Tunç Bozacılar dedi ki...

Unutulmaması gereken su ; KAYDET tuşu . Ben her hafta saniyesi saniyesine kadar guncelleme basindayim. Tusa bastığım an güncelleme yapiyorum ve Cumartesi 2 saat o tusa bastım . 4 sivasli alarak değil sadece kacta kapanacağını öğrenmek icin ve bu yüzden banaceza verdi lİg tv . Sen diyorsan cogunluga soralım , soralım . Hatta ben bugüne kadar aldığım puanları dağıtayım herkese oyun dewam etsin , bakın siz isinize gücünüze .

O saate evde olmadigin ive bilgisayarın basında olmadıgını biliyorum bilgin kendini kandirma . Ve ayrıca olayı kİsisellestirme . Benim bugün cnm yandı yarın senin fanin yanar . BFFK ile LİG TV aynı değil karıştırma .

Tunç Bozacılar dedi ki...

Ayrica kopya cekmekle ya da kötü birsey yapılmış gibi ornekler vermeyelim . Hiç alakası yok .

Barış Akdemir dedi ki...

TUNÇ İLE AYNI KANIDAYIM BU KONUDA BÖLE ÖRNEKLER VERMEYELİM.. BFFK İLE LİGTV Yİ KARIŞTIRMAYALIM.. BENCEDE..

bilgin dedi ki...

olaylar oluyorken bırol abının abısının dukkandaydım ınternet acıktı ve abım dedı açık hala dıye ben degıstırmedım yıne olsun yıne degıstırmezdım.anlamadıgım su ben bole bısey yapsam sınırlenırdım ama ya işte boyle yaparsam sonunda boyle patlar dıye dusunmeye baslardım.bence degıstırmemenız gerekıyordu kesınlıkle

bilgin dedi ki...

bızde o gun kadro kurduk bız nıye beklemıyoruz kapanana kadarda sız nıye beklıyosnuz kı son anda kadro kurunca odulmu var.

Barış Akdemir dedi ki...

kadro kapanış saati yazıyoruz..ayrıca herhafta bekliyorum ben bilgin.. cuma günleri 8 de maç olduğu zaman eğer o maçtan adam alınmışsa oynamıyorsa eğerse..
7 de kadrolar açıklanıyor.. çok değiştiren olmuştur öle adam çıkaran falan.. güncellemeyi hep geç kapatıyolar çünkü... sadece bu hafta yapılan etik değildir kendi hatalarını bize yansıtamazlar..

Hasan dedi ki...

Bende her hafta son dakika kadromu kurarım.Üstelik hafta boyunca hiç kadroma dokunmam hep son bir kaç saat oluştururum kadromu.Bu biraz tercih meselesi aslında doğruluk yanlışlıktan ziyade.

Birde komik olan bir şey var oda şu:Ben mesela 60 puan alcakken geçen haftaki kadromla 54 puan aldım.Benim için mağduriyet söz konusu değil.Ama düşünün Guiza bu hafta kaçırdığı iki net fırsatı gol yapmış olsaydı ben geçen haftaki(sözde cezalandırılmış)kadromla 62 puan alcaktım.Şimdi sorarım mayıncı kuruluşa bu nasıl ceza? :)) Ödül mü veriyosun ceza mı veriyosun aklınca ne yapıyosun?Mayıncı kuruluşun Yapmış olduğu uygulama adaletli,detaylarıyla hesap edilmiş ve mağduriyet oluşturmayacak şekilde düzenlenmiş olsa ben en ufak eleştiri yapmazdım.Ama bence bu bir komedya:)) Bffk demokrasisi ne derse kabulümüzdür:))

bilgin dedi ki...

tamamda o işi sadece bi kişi yapabılır yanı ne gerek var 5 kısının beklemesıne o anlamda dedım

eray dedi ki...

SABIR

Adsız dedi ki...

Öncelikle belirteyim ; Bilginle aynı fikirdeyim kesinlikle..Olaylara biraz geç kaldığım için anladığım kadarıyla yorum yapmak isterim.
Bu olaylara karışanlara %100 haksızsınız derken, mayıncı kuruluşu %100 haklı gördüğüm anlamına gelmiyor.

Kendimi çok zorluyorum ama şu cümleyi kendime ithaf edemiyorum : ''Benim de başıma gelebilirdi bu''

Nitekim yanlış yapılanın içinde,yanlış yapmamalıyız!!!

Tibet..