Recent Posts

15 Mayıs 2010 Cumartesi

İnceldiği Yerden Böyle Bitsin !!!

Romantik cümlere girmeyeceğim hiç.
Kitabın ortasından konuşacağım. Haksız yere konuşulanlar var, kibarlık safsatalarına gerek yok ...

Benim için bu sezonun içine eden 2 şey olmuştur :

1. Maç başladıktan sonra kadro değiştirmişken bu apaçık hileyi savunmak, yazılarda yorumlarda hatayı kabul etmeksizin bir de üste çıkmak hepiniz yaparsınız diye milleti suçlamak. Burada farklı kişilerin durumları farklı farklıydı. Tunç'un değiştirdiği oyuncu başlamamış bir maçtan, Eray abi sadece kaydet tuşu ama

Barış Akdemir Sivasspor'dan defansları maç başladıktan sonra değiştirdiği halde kendisine telefonla sorulana kadar bunlardan sitede hiç bahsetmemesi. Hatta ben bunlardan haksız puan aldım diye bir itirafta bulunmaması.
Ali Tarık Uçur'u Sivasspor'dan adam değiştirdiğini delikanlı gibi itiraf ettiği ve ne ceza verilirse razı olduğunu beni telefonla arayarak bildirdiği için bunun dışında tutuyorum.



2. Şu son olayda Tunç Bozacılar bize Barışların Tayfası şifrelerle birbirlerinin kadrosunu yapıyor diye kaç defa söylemişken buraya bunların hiç birini yazmaması .

Hatta Barış buraya "evet bu tip şeyler yapılmaması lazım" diye beni dumur eden bir yazı yazdıktan sonra Tunç'un bu suçlamaları kime yazdığını yazamaması . Rüzgar yapıp arkasında durmaması ... O zaman niye ayağa kaldırdın ortalığı, artistlik yaptın o kadar ???

E o zaman yazıyı yazan Tunç yapmamış böyle birt şey (şifre bilip arkadaşının kadrosunu yapma olayı) Barışların tayfası da yapmamış. Eee geriye ne kaldı, o zaman biz yaptık demek ki bunu anasını satayım ???

Hele Barış 'ın yazdıklarına benim gözümde bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler.

Barış :
Tunç kardeşim bazı yerlerde çok haklı gerçekten..tamam biraz agresif şekilde anlattı ama kimse kimsenin kadrosun gerçekten yapmasın..muhabbet tabiki edilecek bence edilmelide yoksa oyunun zevki nerde kalır.Ama kadro kurma faaliyetlerinde biraz emek harcayanla harcamayan arasında biraz fark olması lazım.Onun için kanka da olsak kardeşimizde olsa abimizde olsa kadro kurma faaliyetlerinde kimse kimseye yardım etmemesi gerektiğinde hem fikirim...sadece fikir alışverişinde bulunabiriz ama kadromuz hakkında renk vermemeye dikkat etmeliyiz bence... TUNÇ SENİ SEVİYORUZ ULAN...DEMİRÖREN GİBİ PATLADIN Bİ ANDA..

Sen maç başladıktan sonra kadro değiştirme gibi bir şeyi yapmışsın sonra bir de gelmiş bize öğüt veriyorsun !!! Bu ne iş ya !!!

Biraz daha kassanız şu şifre değiştirme işini de bizim üzerimize yıkıcaksınız yav . Tunç Barış al gülüm ver gülüm yapmışlar bir de yorumlarda, Barış "bu işi yapmayalım" yazmış (Sanki yapan var da böyle bir şey. Barışların tayfası haricinde zaten bunu yapan yok diye biliyoruz biz. Biz bunu Barışların tayfası yapıyor diye biliyoruz zaten. Ki yine de şimdiye kadar bu konuda şikayetçi falan olmadık. hem Tunç şikayetçi olup yorumlara yazmış hem arkasında durmamış dediğinin ) Tunç da "tamam sakin ol falan" karşılıklı pohpohlar ...

Tunç da Barış'a : "Ya kardeşim sen bunu yapmıyor muydun, o zaman niye ben yapmıyorum falan yazıyorsun yorumlarda" yazacağına karşılıklı pohpohlar...

yok eğer Barış bu şifre olayını yapmıyorsa Tunç bize niye bu şekilde söyledin ???

Hayretlerdeyim !!! Zaten bu yüzden bu kadar deliriyorum ...

Bu arada Kadro kurma süreci İstişare, Şifre mifre hikayeleri maç başladıktan sonra adam değiştirmenin yanında devede kulaktır!!!

58 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

Önceki postta yazdım , anlamadın galiba ... Tek tek kisi kisi ... Rüzgar deyip durma benim gozumde cezalıları sormak sakatları sorup ona göre kadro kurmak emek hırsızlığına giriyor . Sana göre arkadaşlığa . Aynı sekilde Barislarin tayfasinin yaptıgı da sana arkadaşlık gelecektir , benim ise ocakoglunun yaptıgı gibi sinirlerimi bozuyor . paylaşıyorum senle Eray abiyle barisla burda herkesle ... Sen sanki ben milletin arkasından dedikodu yapiyomusum gibi yansitiyorsun . Dün bütün gün konuştuk bunu Serdar abi ve Eray abiyle hatta ...

Şifrelerin bilinmemesi konusunda barisla 30 kere konuştum en az , onun bileceği is . Kadrosunu kendi yapması konusunda 10 kere soylemisdir ocakogluna gecen sene , aynen devam etti . İsteyen istediğini yapıyor , biri acar kadrosunu kendi yapaar digeri sorar yardım eder başkasıyla yapar . Ben degistiremiyorsam bu durumu bir sekilde ve üstüne hicbirsey olmamış gibi bu konu üzerine dalga geçiliyorsa ve sen bırakalım yapsınlar bırakalım gecsinler dersen bu Ömür boyu böle gider , herkes istediğini yapmaya devam eder . O yüzden de bosverin konuşmaya değmez dedim , sen poh poh anlamissin . valla bravo !!!!

Baris iyi niyetle hata yapmıştır millete yardım etmiştir ediyordur edecektir , sana göre bu bırakınız gecsinlerdir bana göre yapılmaması gerekendir . En azından devamlı yardım , hakkını calmaktir siralamdaki digerlerinin ... Bu bence böle , sence olmaz bilemem ... Bu konuda barisla aynı fikirdesin hberin yok .

Şifreler bilinmesin , şeytana ister istemez uyuluyor . Benim bilg.de ocakoglunun şifresi kayıtlı ve maalesef her hafta bakiyorum . Bunu defalarca söyledim , sana Gökhan'a Eray abiye barışa . Hadi beni geç , herkes kadrosunu kendi yapsın diyorum buna bile karsı çıkıyorsun . Adam seni enayi yerine koyuyor ben çıldırıyorum post acıyorum yorum yapıyorum sen aksini söylüyorsun . Sonra da olayı barışların tayfası diye barışların tayfası diye ayrımcılığa götürüyorsun .

Ha diyorsan kadroların guncellemesinden sonra oyuncu değiştirdiler onu bilemem onlarla konus , ama benim tek sıkıntım herkesin kadrosunu sadece kendi yapması , bilgiye belgeye kendi ulaşması , emek veren ile vermeyenin ayrılması kistasiyla yeterli kalıyor ve bunun dısında birsey de demiyorum . Sen ne anlıyorsun ben ne diyorum ???

BİR DAHA SOYLUYORUM KADRO KURMA SURECİNDE KAYDETE BASMA ASAMASİNDA LUTFEN HERKES KENDİ İNSİYATİFİNİ KENDİ ALSİN . BARİSLARİN TAYFASİ DA ( ne tayfaymış be nuris kardesler sanki ) DAHA ONCE UYARDİGİM GİBİ AYNİ SEKİLDE DAVRANSİN . BU KADAR ACİK VE NET ...

Barış Akdemir dedi ki...

Şifrelerini bildiğin kişileri söyledim.zaten ben engin ama kimsenin kadrosunu ben yapmadım.bunu böylece bil öncelikle sadece herkesin yardıma ihtiyacı olduğunda bilgisayar başındamısın muhabbetleri olduğunda benim kadrodan şunu çıkarıp bunu alırmısın diye falan muhabbetler yapmışızdır.birbirimize sivasspordan defans aldığımı herkese söyledim ayrıca ben bunun gizli saklısı yoktu sitede yazmama gerek varmı acaba engin olayı delikanlılığa getirdin ama sen neyse. tunçun patladığı noktada son haftalarda senin emre ocakoğluna sürekli yardım etmenden ötürü idi. bunuda böyle bil tamam. kimse sütten çıkmış ak kaşık değil çamur at izi polikası izlemeyelim.lütfen.
ayrıca burasının bir aile ortamı gibi olması için çabalarken bu tür tartışmaların içinde olmak beni çok üzdü.

Tunç Bozacılar dedi ki...

Söylesin Kadir Bulent Sener bakayım , devamlı her hafta kadrosunu barisla MSN de mı kuruyor yoksa bir kere is güç yoğunluğundan yardım istemis mıdır sadece ? Kadir Bulent senerinki masumane kalıyor bir kere olur kime olmadı ki ? Her hafta bu sekilde yapan kisi Kadir Bulent Şener'in üstüne çıkıp ondan daha fazla ödül kazansa , ezeli rekabette puanını geçse isyan etmez mı Kadir Bulent Sener ? Sence iyi oyuncu olmaz olur olacaktır bilmem , bence haksızlık . Bu kadar basit olay .

Eray abi Serdar abinin kadrosunu görüyor her hafta mesela . Geçse mesela Serdar abiyi ayıp olmaz mı Serdar abiye ? Ya da tam tersi durum . Veya bu sebeple gecilenler hakkı çalınanlar bunu bilmeyenler , sadece bu yüzden 12.olanlar 19.olanlar 2.olanlar ? Zaten 20 oyuncudan kadro yapılıyor , aynı yap gerideki adamla hiç kapanmasın puan durumu , al sana rekabet !

Ali tarık uçurun da yaptıgı aynı derece hatalı ama onun her hafta mı aynı şeyi yaptığından ya da kadrosunu yapıp yapmadığından hberim yok , günahını alamam . Yapıyorsa çıkar söyler bence gocunmaz o adam da ...

Tunç Bozacılar dedi ki...

Barışın tayfasi konuşsun yok tuncun tayfası söylesin muhabbeti ayrimciliktir ... Ki herkesin ağzı var dili var , konuşsun . Ben milletin sözcülüğünü yapamam kendi fikrimi bu konuda düşündüğümü açık açık söylüyorum . Gerçi bu muhabbet bu kadar uzamazdi bile telefonu açman yeterliydi 1 de olsa 10 da olsa . Sonra ameliyata girdim zaten hasta yatağında bana mesaj çekiyorsun , siteden delikanlı ol diyorsun , milleti aratacağına senin araman bile yeterliydi sadece ....

Ali Tarık Uçur dedi ki...

Ben kadromu kendim kuruyorum puanım ortada, telefonla konuşuyoruz ,evet..sakatlar konusunda fikirde alıyorum bazen..evet..ama su adamı al hiç olmadı aramızda..ben birey olarak sunu söylemek istiyorum samimiyet ortamının gelişmesi talebiyle başladığım bir oyun fantezi futbol önemi ben daha yeni tanıdım eray abiyide tuncuda Engin'i de telefonlarınızı alıp cep telefonumada kayıt ettim burda samimiyet otesi tayfa oyunu değil bireysel yarış yapıyoruz biz kendi aramizdada yarışıyoruz .erdem mac izlerken az kizdirmamistir beni mesela...sıram 18 mı ne defalarca haftanın sonuncusu oldum.benim BİREY olarak demek istediğim kadromu hep ben kurdum .Herkese saygılarımla

CHİCKENER dedi ki...

Erkan zengin neden oynamadı ya kaptanimdi?? ;)

Engin Gürses dedi ki...

Benim yukarıda anlatmak istediğim şeyler bunlardan başkaydı .

ama senin bu yazdıkların hakkında ben bu konuda yorumumu zaten yazmıştım Adam Smith postunda. kadrolar hakkında konuşmalar engellenemeyecek ve bence yanlış olmayan uygulamalardır. Abi benimn kadromdan İsmail'i çıkarıp Üzülmez'i al demek de hiç bir yanlış yoktur. Yanlış bir şey, bir başka arkadaşının kadrosunu ondan habersiz değiştirmektir. Bunun haricinde kararı kadronun sahibi veriyorsa hiç bir türlü sıkıntı yok ...

Mesela etikten bahsediyorsak bence senin Emre Ocakoğlu'nun kadrosuna bakman kadrolar hakkında konuşmaktan çok daha yanlış bir durum. O senin rakibin, neden şifresiyle onun kadrosuna bakıyorsun. Sana açık bir avantaj sağlar bu. Onun kadrosuna göre hareket edip öndeysen risk almazsın aynı adamları alırsın, gerideysen farklı adamları alırsın daha agresif bir kadro kurarsın vs.

Zihniyet farklılıkları var demek ki.

Tabii en büyük hatalardan biri bundan sonra bu hareketleri yapanlar aramızda olmayacak diye gereksiz bir uslüpla bir uyarı yazman ???

Kime göre neye göre olmayacak? Kimle konuştun böyle bir kararı alırken ??? Kimin fikrini onayını aldın ? Burada bu konuda oy hakkı olabilecek pek çok kişi var. Herkes fikrini söyler ona göre bir karar alınır. Sana göre yanlış olan herkese göre yanlış olacak diye bir şey olamaz.

Adam 12.olacakken 15.olur Hakkı yenir falan demişsin de, Zaten dediğim gibi maç başladıktan sonra kadro değiştirmeye oranla bunlar faso fiso meseleler benim fikrime göre ...

Engin Gürses dedi ki...

Tunç yazmış :
Sonra ameliyata girdim zaten hasta yatağında bana mesaj çekiyorsun , siteden delikanlı ol diyorsun , milleti aratacağına senin araman bile yeterliydi sadece ....



olm dün öğleden sonra ben sana mesaj attığımda senin hasta olduğunu falan bilmiyordum ki.
Mesaj da da zaten :

niye bize söylediğin Barış şifre mevzularını hala siteye yazmıyorsun anlamıyorum yazdım.

Kendim sana sinirli olduğum için içimden seni aramak gelmedi bugün de geçmiş olsun demek için. Samimiyetsiz gelir bana yalandan formalite icabı aramak ...


Emre Ocakoğlu'na söyledim : bir öğren bakalım , ne olmuş. ne ameliyatı ciddi bir şey mi ??? diye ...

Engin Gürses dedi ki...

Tunç yazmış :
BİR DAHA SOYLUYORUM KADRO KURMA SURECİNDE KAYDETE BASMA ASAMASİNDA LUTFEN HERKES KENDİ İNSİYATİFİNİ KENDİ ALSİN . BARİSLARİN TAYFASİ DA ( ne tayfaymış be nuris kardesler sanki ) DAHA ONCE UYARDİGİM GİBİ AYNİ SEKİLDE DAVRANSİN . BU KADAR ACİK VE NET ...


Çok sevdiğim bir Ara atasözü var :
bad el harab ul basra

manası : Basra harap olduktan sonra ...

Engin Gürses dedi ki...

Barış yazmış :
tunçun patladığı noktada son haftalarda senin emre ocakoğluna sürekli yardım etmenden ötürü idi.


ne son haftaları yav, Emre beni 3 senedir arıyor ...

Tunç Emreye geçildi ya son haftalarda, şimdi battı ona ...

braunschweig dedi ki...

ben msn de kadromu yaptiktan sonra baris a eger msn de ise ona yaziyordum kadromu o da bakiyordu cezali varmi yok mu diye.ama msn imde Tunc sende olsan Engin de olsa veya baskasi olsa onada sorardim.kaldiki haftalardir danismiyorum kadromu Baris la.
Bence bu sene boyle gecsin seneye kurallar konarak bu ise el konsun.birbirimizi kirmiyalim.

CHİCKENER dedi ki...

Beşiktaş Necati ve querasmayi almalı. Mehmet batdal, Mehmet Yıldız ve pektemek bizde...

Tunç Bozacılar dedi ki...

Lan hirbo aricaksin , sinirlensen de aricaksan nefret etsen de aricaksin . Fantezi futbol için mı arkadasiz lan biz atarli herif !!! Arasan ne bu kadar muhabbet uzardi ne bu kadar konusurduk . Yazı ile anlaşılmıyor iste insanların ne anlatmak istediği , duygu geçmiyor karşıya ...

He tabi tabi emre beni gecti ya o yüzden böle oldu . Ha tabi tabi çikolata meyvedir !!!

Ali Tarık Uçur dedi ki...

mehmet yıldız ,batdal ve pektemek çok iyi iş yapar,ama seneye puanları 13 ten aşağı olmaz belki batdal önümüzdeki sene 8 9 puan olabilir ve beklenilen gibi olursa iyi puanlar kazandırabilir.

Hasan dedi ki...

bu hafta benim kadromu kabul edin yoksa bende siteyi posta boğar altlarını yorumlarla doldururum :P :))

kırmayın birbirinizi,kısa zamanda çok sevdim hepinizi ;))

Engin Gürses dedi ki...

Yazı dilinde duygular aktarılamıyor olsa da problem buraya, bu platforma yazılmışsa burada çözülmesi gerekir; telefonla değil. İki kişinin arasındaki şahsi bir mesele değil ki bu, bffkdaki herkesi ilgilendiren bir mesele.

Tunç Bozacılar dedi ki...

Hep beraber bulusup oturUp konuşalım bunları ... Çözüme ulaşırız ...

Adsız dedi ki...

ne barışın tayfasıymış beeeeeeeee
şifre bilinince kadro değişikliği yapılmıyor böle bişi olsa ilk 5 te barışın tayfası dediğiniz barış erdem önem ve tarık olurdu. ben 34 hafta boyunca barışın şifresini hiç öğrenmedim.barış bizim şifrelermizi biliyor olması kadroları onun yapıo anlamına geliosa yukarıdaki isimler ilk 4 te olurdu . sürekli barışın tayfası ismi geçiyor . ben her zman sivas maçındaki olay yanlıştı diyorum ama olay şu ki ben saat 19 dan sonra herkes kadrosunu yazsın ozman dedim madem barışın yaptığı kimse yapmıyor we 19 dan sonra kadro kurmuyor tıklamıyor yazsın dedim mi demedim mi we bir kişi buna yorum yazdımı yazmadımı engin ... hatta o postta bütün süreçte sürekli konuşan bilginden ses çıktımı çıkmadı ... kimse bana hikaye anlatmasın ... barış etik olmayan bişey yaptı buda ligtv den kaynaklanan bişeyki bunu o oyunu oynayan bir çok insan yapmıştır we o anda bizim bffk dan kim bilgisayar başında olsa yapardı yada yapmak için bilgisayar başında beklerdi ...

Tunç Bozacılar dedi ki...

HaydAaaaaaa :)))

Adsız dedi ki...

eee biliyosunuz ben sadece hoş sohbetine we muhabbetine oynuyorum haydaaa demekte haklısın tunç ama dayanamadım bi an :):):):)

eray dedi ki...

şu konuyu artık çözüme kavuştursak iyi olacak arkadaşlar
ne yapıyoruz
bu hafta sezon bitti gitti
ödül dağılımı,dağıtımı,nasıl olacak hatta olacakmı?
seneye bu kadro devammı ayrılanlar olacakmı
ayrılanlar neden ayrılacak gerkçeleri
yada her şeye rağmen sevdik birbirimizi devammı
somut konuşalım buluşalım koklaşalım
yazı ile bir yere kadar
kimse masum değil herkesler günahkar
oyun bu
acemiliğimizi attık diyelim bu sene ve diğer sezonlara bakalım.
yok olmaz midemiz bulandı derseniz (genel konuşuyorum)ona göre hal çaresi bulunur.
yorumlarınızı alalım
ben devam edilmesinden yanayım...
2 sezondur bu kadroyla oynuyorum ve çok zevk alıyordum... halende zevk alacağıma eminim.
zaten Fenerbahçeden keyfimiz yok bari bu oyundan soğumayalım.

Tunç Bozacılar dedi ki...

Bir görüşmek oturup sakın sakın konuşmak fikir alışverişinde bulunmak ne yapabiliriz diye daha güzel ve daha Adil nasıl davranırız diye herkesin düşüncelerini paylaşmak adına bir görüşme talep ediyorum . Herkes rahatça düşündüklerini söyler , rahatsız olduğu konulardan bahseder , sınır olduğu ve üstünde durulması gereken yerlerin belirtildiği ve ve ve hepsinden önemlisi daha akilane , mantıklı ve keyifli oyun oynamanın nasıl gerçekleşeceği ile ilgili bir sohbet toplantısı oluşturmalıyız . Yoksa herkes burdan gaza gelip ( ben dahil ) laf sokmaya calistikca ayrı düşeriz ayran iceriz .

Herkesi kusmaya davet ediyorum , içindekini dışındakini herseyini . Akıl tutulması yasamayalım , duyguları buradan paylaşmayalım ... Yüz yüze bir görüşüp konuşalım ...

Ben böyle düşünüyorum nacizane ...

Tunç Bozacılar dedi ki...

Eray abi'den kopya cekmisim gibi olmuş lan ... Yüz yüze konuşmak iyidir ...

eray dedi ki...

fikirler bir o zaman... toplantının adını Tayfalar Toplantısı koyalım...
Enginim bir ses ver de adını koyalım...gün tarih saat ayarlayalım...
ve diğer arkadaşlarımız.
yada tunç sen bir post aç tayfalar toplantısı adı altında bu tartışmayı da oradan yapalım...
foto da şabanla ramazanın gemideki askerlik halleri olsun... tayfaya. uysada uymasada artık
kederdeyim

Engin Gürses dedi ki...

Bence de herkesin katılacağı bir toplantı gerçekleştirmek güzel olur. Bir iki hafta geçsin hem buradaki olaylar soğusun hem de Fenerbahçe travması sakinleşsin sonra da buluşalım herkese uygun bir zamanda ...

bilgin dedi ki...

2 haftada fenerbahce tranvası mı gecıcek zor be abi

Tunç Bozacılar dedi ki...

Bilgin 160 kağıt hazırla da sen , senin travman da bir geçsin ;))

Tunç Bozacılar dedi ki...

Baris çubuğu diyor bir de arayıp ahshahahah ;))

Seçkin Köksal dedi ki...

1-2 hafta geçtikten sonra buluşma yapılması konusunda herkes hem fikirse, 31 Mayıs ile başlayan hafta olmasın bu. O haftanın tamamında Bursa'da olacağım. Ben be bulunmak istiyorum bu görüşmede.

Tunç Bozacılar dedi ki...

30 Mayıs Pazar kahvaltı aynı yerde aynı mekan aynı kisiler ?

Diğer haftasonları benim için zor gibi ...

Tunç Bozacılar dedi ki...

Yani aynı mekandan kastım ödül torenİndeki yer ...

Seçkin Köksal dedi ki...

30 Mayıs benim için uygun. Ama ben önceki sefer yoktum aynı kişiler olacaksa katılamam :)

Engin Gürses dedi ki...

Erdem Ergenç yazmış :
we o anda bizim bffk dan kim bilgisayar başında olsa yapardı yada yapmak için bilgisayar başında beklerdi ...

Ya ben artık yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum:

ya hala aynı şeyleri yazıp durmayın artık ya yeter. gına geldi. İnsan bir suç işledikten sonra kusura bakmayın,bir hata yaptık der. Kapanır gider mevzu. Zaten kendinizi haklı görüp yazmasaydınız kapanır giderdi.

Sen bir suç işledikten sonra mahkemeye çıksan - bunu herkes yapardı ama - mı dersin böyle bir mantık mı var ya ???

BFFK'dan kaç kişiyle 2-3 kereden fazla görüştün? 2 kere görüştüğün ve doğru dürüst tanımadığın insanlar hakkında nasıl hüküm verip de bunu BFFK'dan herkes yapardı diyorsun hala ya!... Neye dayanarak ???

Engin Gürses dedi ki...

Bana bu olay şundan farklı gelmiyor hiç .

Diğelim arkadaşınla tavla oynuyorsun. Arkadaşın televizyon izliyor bir taraftan. Sen zar attıktan sonra bakıyorsun arkadaşın görmüyor seni ve attığın tavlada duran zarı 6-6 olarak değiştiriyorsun.

Lig Tv'nin güncellemeyi açık bırakmış olması sana kadronu değiştirme imkanı veriyor ise seni tahrik ediyor ise , arkadaşının televizyona bakıyor sana bakmıyor olması da sana zarı değiştirme imkanı verir seni tahrik eder.

Herkes değiştirirdi değil mi bu zarı ???

Engin Gürses dedi ki...

Bakın olay şu değil. Ben Barış'ı tanımam etmem ve onun şahsına bir suçlama yapmıyorum. Barış'ı 2-3 kere ancak görmüşümdür, ve gördüğüm kadarıyla sıcakkanlı,güler yüzlü, yufka yürekli bir insan ... Kimbilir benim bilmediğim ne kadar iyi özellikleri vardır mutlaka ...

Benim eleştirdiğim Barış'ın şahsı değil. Eleştirdiğim olay yapılan davranış. Bu davranışı başka biri de yapabilirdi. Hatta ben de yapabilirdim bu olayı eleştirirken kendimizi ahlaklı insanlar olarak yücelttiğimiz sanılmasın. Eleştiri üzerinden kendimizi yüceltme gayem varsa şu anda yerin dibine batsın benim ismim ...

Benim eleştirdiğim nokta yapılan davranışın yanlışlığının kabul edilip nokta konulmaması.

Emin ol bu olayların bu kadar büyümesine sebep sizin bu olayı savunmanız olmuştur. "Ya kusura bakmayın yaptık bir hata denseydi" eminim kimseye batmaz, unutulur giderdi bu olay.

Ama sen bunu herkes yapardı diye yazarsan o zaman insanların tahrik damarına basmış olursun. Hem suçlu hem güçlü diye düşünür insanlar ...

Engin Gürses dedi ki...

Şimdi niye toplantı yapıyoruz ?

Bu oyunu sevdiğimiz için ve ne olursa olsun bu oyuna devam edebilmenin formüllerini üretebilmek için. Belli ki hepimiz kızsak da kırılsak da bu oyuna devam etmeyi istiyoruz.

Ama -bunu herkes yapardı demek- aslında bu iş salt yanlış bir davranış değildir manasına geliyor...

E o zaman bu davranış yanlış görülmüyorsa ileriki yıllarda tekrarlanabilir de demek ...

Belli mi olur Lig tv belki seneye maç başladıktan sonra kadro değiştirmeye ceza vermeyecek, o zaman ne olacak ???

Engin Gürses dedi ki...

19.00'da kadrolar yazılsın mevzusuna kimse ses çıkarmamıştır çünkü bu olabilecek bir şey değil ki, olmayacak ütopik bir fikir belirtmişsin.

25 kişi (o zamanlar sayı bu kadardı sanırım) saat 19.00-20.00 arasında kadrolarını mı yazacak yorumlara ? Herkes o saatte internet başında ı bekleyecek ?

Gerçekleşmesi zor bir durum ...

Seçkin Köksal dedi ki...

Engin'e bu konuda katılıyorum. Fair-play sahada olduğu gibi BFFK'da da olmalıdır. Ben Erdem'in aksine oyunu oynayan tanıdığım kişilerin bunu yapmayacağını biliyorum. Düşünüyorum demiyorum dikkat ederseniz biliyorum diyorum. Malum olay gerçekleştikten sonra oyunun bütünlüğünün bozulmaması, oynayanların keyfi kaçmaması için ben de dahil birçok kişi gayet yapıcı ve toleranslı davrandı. Ama yapılan yanlıştı ve bunu doğruymuş gibi göstermek başka bir mecraya götürür konuyu. Uluslararası şirketlerin birçoğunda yazılı etik kurallar vardır "code of conduct" adı altında. Demek ki BFFK'da da buna benzer bir düzenlemeye ihtiyaç var. Yapılan yanlışları agresif bir şekilde doğru göstermeye çalışmaktansa, daha yapıcı çözümler ve davranışlar sergileyerek BFFK oluşumunun uzun soluklu devam etmesi tarafında olanlardanım. Bu sebeple; tayfa, renk, cinsiyet v.s. ayrımı olmadan bir buluşma ile herkesin sorunların çözümü için eteklerindeki taşları dökmesi gerektiğine inanıyorum. Böylece, bir daha böyle tatsız durumlarla karşı karşıya kalmayız. Kimsenin dostluğu arkadaşlığı da bu oyun yüzünden etkilenmez.

Engin Gürses dedi ki...

Bir de o zaman da belirtmiştim ama tekrar yazayım.

Saat 19.00'dan sonra kadro kurmakta bir sakınca yok ki. Sen maç başlayana kadar istedğin gibi kur kadronu saat 19.00'dan sonra .

Normal olan ideal olan güncelleme zaten ilk maç başlayana kadar olmalı.

saat 19.00'da kadrolar açıklanıyor. Sen adamın oynamıyorsa değiştir, bu TAKİP faaliyetidir sonuçta . Saat 20.00'ye maç başlayana kadar kadroyu değiştirmek de hiç bir beis yok.

Ama maç başlamışsa artık değiştirdiğin adamdan kazandığın puan haksız kazanç olur.

Adsız dedi ki...

engin destek yazmışsın ama eğer kural kuralsa kadrodaki adam war yada yok kural 1 saat kalamı diyor maça o kadar dürüstse herkes ki dürüst sen bi ton yazı yazıosun çünkü o dediğime ... kural kuralsa ütopya deildir ozman 1 saat kala yazarsın ki barışın yaptığını kimsenin bffkdaki barış hariç tüm oyuncuların böle bişey yapmayacağını gösterirsin orda atılan bir fikir ütopya olabilir olmayabilir daha nerdeyse 7-8 hafta vardı denenirdi olurdu olmazdı ozman barışda ağzını açıp konuşamazdı. biz hiç bi zaman doğru demedik hatta etik değil diye her yerde söledim ... 1 hafta uygulansaydı benim dediğim o bile yeterdi. tekrar diyorum kural ne diyor 1 saat kala ozaman aldığım oyuncu var ya da yok 1 saat kala bilgisayarın başında olmayan insanın suçu ne ozaman ...burda oynayan 28 kişi yada 20 kişi bi kuralı isterse benimserse ütopyaaa olmaz o kural !!!!!!!!!

o anda bilgisayar başında olan insan bu bffk oyuncusu olabilir baska bi oyuncu onu şu kadar tanıyorsun bunu bu kadar tanıyorsun deil. insan ırkını biliyoruz beyler o anda bilgisayar başında olan bi insan belkide sivas maçında bi adam deil başka maçtan bile bi oyuncu değiştirebilirdi ... ve ozmandaki yazılarımada bakın ben herzman dedim barışın yüzüne söledim yaptığın yanlış hatta yanlıştanda öte bir davranış ...
ve olaydan nerdeyse 10 haftamı gecicek ozaman ortak alınan bi karar oldu ve ben ozman bile net fikir sölemedim ama farklı bi konu açıldı ne hikmetse oy birliğiyle alınan bir karar yeniden tartışılmaya başlandı ...
toplantı yapıcaz o toplantıda bi tür davranışların engellenmesi nasıl sağlanıcak lig tv ye bırakırsak herşeyi tabiki olmaz gördüğünüz gibi bu haftada çok erken kapandı bu yüzden mağdur olan da çok oldu bu nolucak (ben hep diorum insan ırkıyız açık görürsek güncellemeyi farklı maçtanda olsa o sırada elimiz gider değişikliklere )çünkü görülüoki ve ifade edilioki birbirinin kadrosuna bile müdahele ediliomuş ve yine bunu barışın tayfası yapıomuş o yüzden de ilk 4 te bu tayfa varmış

Engin Gürses dedi ki...

Erdem yazmış :
çünkü görülüoki ve ifade edilioki birbirinin kadrosuna bile müdahele ediliomuş ve yine bunu barışın tayfası yapıomuş o yüzden de ilk 4 te bu tayfa varmış


Bunu bu iddiada kim bulunuyorsa git ona söyle !!!

Bana ne sizin şifre değiştirmelerinizden, kadro değiştirmelerinizden beni zerre ilgilendirmiyor. bu konuda kim şikayetçiyse git bu imalı konuşmayı ona yap !!!

Böyle bir şikayeti şimdiye kadar da hiç belirtmemiş olduğum için Şifre değiştirme muhabbetleri falan beni ilgilendirmiyor, bana batmıyor ...

Kime batıyorsa bu şifre muhabbetleri, ona yönlendir bu imalarını !!!

Engin Gürses dedi ki...

TEKRAR EDİYORUM ÜZERİNE BASA BASA BANA SİZİN ŞİFRE FALAN MUHABBETLERİNİZ BATMIYOR, İSTEDİĞİNİZİ YAPABİLİRSİNİZ, ZATEN BÖYLE BİR ŞİKAYETTE TUNÇ'TAN BAŞKA BULUNAN YOK .

GİT TUNÇ'LA KONUŞ BUNLARI BANA ANLATMA !!!

Engin Gürses dedi ki...

bEN BU ŞİFRE MUHABBETİNE BARIŞ IN BİZ YAPMIYORUZ YORUMUNDAN SONRA MUDAHİL OLDUM : sanki ihale bizim üstümüze kalıyormuş gibi bir hava sezdim orada ve tanıdıklarım ve kadro kurma süreçlerini bildiklerim içerisinde kesinlikle bu şifre muhabbetini yapmayanları belirtme ihtiyacı duydum ve yazdım :

MAHMUT ARAS
kadir bülent sener
Emre OCAKOĞLU
Seçkin Köksal
Gokhan Tavukcu
taner sezgin
Hasan Bünül
birol sezgin
Volkan Tavukcu
Bilgin Gürses
Engin Gürses
Tibet ÇETINKAYA

Öyle bir yazmışsın ki sanki biz aramızda bunlar birbirlerinin şifreleriyle kadro yapıyorlar. ondan ilk dörtteler falan diye konuşmuşuz .

aramızda şimdiye kadar böyle bir muhabbet dönmedi bizim.

Tunç şikayetçi olduysa git onunla konuş , bana ne senin şifrenden de kadroları ortak yapmandan da. beni zerre rahatsız etmiyor bu !!!

Engin Gürses dedi ki...

Evet Erdem 'in fikri uygulanabilir ve güzel bir fikir diyen 1 kişi bile çıkmadığına göre demek ki kimse senin bu fikrini hayata geçebilecek gibi görmemiş. ne diyeyim yani ...

Engin Gürses dedi ki...

Şikayetçi olmadığımız bir konuya bizi dahil etti. bu yüzden Tunç'a bu kadar sinirliyim ...

bak siz bizi şifreci biliyorsunuz falan diye bize laf sokuyor Erdem.
Muhtemelen Barış'ın tayfası zannediyor ki biz şöyle diyoruz :

Bak bunlar birbirlerinin şifreleriyle kadrolarını yapıp duruyorlar, o yüzden ilk 4 teler.

Yok böyle bir şey, ben niye böyle bir şeyden şikayetçi olayım yav.

Bu 10 kişi bir arada yapınca daha başarılı olacağın bir oyun değil ki, zaten aynı kaynaklardan okuyorsun antreman notlarını vb.

ister 20 kişi yap, ister 30 kişi yap, isterse sırf Barış hepinizin kadrosunu yapsın. Bunu sizin ilk 4 te olmanıza bağlamam ki.Her kadrosunu beraber yapan başarılı olacak diye bir şey yok ki .

Güzel kadrolar yaptığınız gibi çok şanslı olduğunuz zamanlar da oldu. Bir bakmışsın seneye Dördünüz birden 12. ve 16. sıralar arasında olaacaksınız. beraber kadro yapmanın başarıyı getirme garantisi yok. Bu sene dördünüz ilk 4 tesiniz, seneye dördünüz de başarısız da olabilirsiniz.


Bu yüzden sizin şifre yapmanız bana batmıyor ... istediğinizi yapın ...

Tunç Bozacılar dedi ki...

Şifrelerin bilinmesi bana batıyor , battı zamanında vE daima da batacak ... İlk sene bundan çok çektik bunu defalarca anlattım '''barisin Tayfasi Nuris kardesler çetesi''' nezdinde barışa ... İster kadroyu beraber yapın ister bilgi paylaşımı yapın ben rahatsizim , bana sunu al demek (defalarca olursa) bile size batmasa da bana batıyor . Engin Gurses ocakogluna yardım ediyor bana sinir geliyor , Serdar abinin şifresi komedi unsuru oluyor beni geriyor , emek verenle vermeyen ayrılmıyor farklilasmiyor ödül alamıyor puan alamıyor bu beni rahatsız ediyor .

Ben bu konuda katıyim , değişeceğimi düşünmüyorum , bunu da 3 senedir herkese her ortamda söylüyorum . Erdem kadrosunu yapar yapmaz ben de bilmiyorum , şifrelerini bilerek arkadaşına oyuncu alır mü almaz mı onu da bilmiyorum . Engin Gurses nasıl kadro oluşturur kimle konuşur nelerden faydalanır hiç ilgimi çekmiyor . Tek yegane sade biricik yalnızca sıkıntım herkesin kadrosunu kendi bilgisi ışığında yapması ve şifrelerin bilinmemesidir . bundan başka hiçbir şey söylemiyorum .Ben başka birsey demedim demiyorum demeyeceğim ...

Ne yazdım bugüne kadar ne anladınız şimdiye kadar bilmiyorum ama gorustugumuzde de aynı kelamı edeceğim . Olayı yine harlandirmadan sakinleserek görüşme gununy bekleyin , o zaman ne demek istediğiniz daha iyi anlasilacaktir ...

Ve tarih belirleme konusuna eğilirseniz daha güzel olur

Engin Gürses dedi ki...

tUNÇ
olay senin yazdıklarından değil YAZMADIKLARINDAN dolayı patladı zaten ...

Tunç Bozacılar dedi ki...

Tam tersi ; ben yazmaya devam ediyorum sen hala anlamıyorsun .

Engin Gürses dedi ki...

ilk sene şifre muhabbetinden çok mu çektik ?????????????

ilk sene şifre muhabbetiyle alakalı hiç bir olay olmadı ki !!!

ilk sene ben herkesin şifresini biliyordum çünkü bu bir zorunluluktu. sene başında böyle bir uygulamayı hayata geçirmiştik.Çünkü NTV de lig kurma özelliği yoktu. Ve puanların öğrenilip siteye yazılması gerekiyordu. Ama benden başka da şifreleri bilen bir tek kişi bile yoktu. Ve bu şifrelerle alakalı hiç bir vaka olmadı .

Alper başka sebeplerle oyundan ayrıldı sonra da herkes şifreleri biliyor o yüzden ayrılıyorum diye uydurdu. Zaten bu bahaneyi dalgasına söylediğini biliyoruz hepimiz ...

Engin Gürses dedi ki...

İş işten geçtikten sonra yazmışsın yazmamışsın önemi yok. O sırada yazmadıktan sonra ...

Tunç Bozacılar dedi ki...

tolga güven Malatya 44
engingurses 0037
Gokhan Tavukcu 15171517
seckinunited Maximus
mahmutaras cocuğunun dogum tarihi
(22.06.2006 mı neydi)
ocakoglu 1xy vet salak salak bişeyler iste

Herseyi bir tek sen bilmiyorsun uzatma muhabbeti ... Görüşeceğimiz zaman konuşuruz dedik ...

Adsız dedi ki...

ben ilk 4 te muhabbetini barışın tayfası diyorsunuz die sölüorum barış diye bilirsiniz ama tayfası diyince ucu bize geliyor we barışın tayfasından sadece 2 kişi war ilk 8 de o da erdem ve barış diğer tayfa önem we tarık zaten rezil ettiler bizi :):):):):) we şunu açık açık söylüyorum barışada sorun ben 34 hafta boyunca barışın şifresini hiç bilmedim hemde hiç sorma gereği bile duymadım ... ozman şu barışın tayfası lafınada bu yüzden tepki gösterip buraya yazıyorum ... yoksa doğru düzgün yazı yazmam biyere tartışmaya polemiğe girmem bu bi oyun we eğlenmek için burdayız ... ama ne olduysa son hafta herkes birbirine daha çok ortaya konuşup üstüne alınanlarda yazdı ...

Adsız dedi ki...

Erdem yazmış :
çünkü görülüoki ve ifade edilioki birbirinin kadrosuna bile müdahele ediliomuş ve yine bunu barışın tayfası yapıomuş o yüzden de ilk 4 te bu tayfa varmış


Bunu bu iddiada kim bulunuyorsa git ona söyle !!!

engin böle bi iddia yok mecazi söledim öle bişi olsa ilk dörte erdem önem barış tarık olurdu birbirleri yapsalardı kadroları diye
ben tek karşı çıktığım ve hep yazdığım olay bu yoksa burda tartışmaya gerek yok çünkü maç başladıktan sonra kadro yapmak yanlış çünkü başkasının şifresini bilmek yanlış ben bunları herzamn sölüyorum ki kimsenin şifresini sormadım öğrenmek istemedim

Ali Tarık Uçur dedi ki...

Ben 31 yaşındayım ,17 sene egitim gördüm,1 sene Almanya da kaldım,9 senedir is hayatindayim ,3 kurumda çalıştım.bu birey olarak benim ve biliyorum ki 25 çok değerli insan var karşımda bu sebeple hiç birinizi kırmak istemem ve yanlış bir soz söylemek istemem..kurallar başlığı incelendiğinde ben hatalı oldugumu belirttim cezaya razı oldum benim gözümde puan eklenen herkes aynı hatayı yapmıştır. Tunç, şifre konusunda soylediklerinede katılıyorum ki ben yardım aldım tuncdan da aldım bir kere engine de danismisdim.ama asıl söylemek istediğim bu oyunun emekçileri Tunç bozacilar , Engin Gurses ve bu sene çok emek harcayan Barıs akdemir ( benim gibi bircok kisinin zevk ve eğlenceyi sıcak tutan) 'in biterken bu sekilde ortada bir durumun olması .. Ben kendi adıma oyunda olmayabilirim bisey fark etmez ama siz olmalısınız.saygı ve sevgilerle

Engin Gürses dedi ki...

olm bu şifreleri muhabbet arasında konuşmuşuzdur . Çünkü önemli değildi bu şifre muhabbetleri o sene.

çünkü hiç senin yazdığın gibi ÇOK FALAN ÇEKMEDİK. bir vaka falan yaşamadık şifrelerden ötürü o sene. Blog orda . tek tek bak postlara falan. şifrelerden dolayı bir problem olmadı ...

Engin Gürses dedi ki...

tam hatırlamıyorum , belki de sene bittikten sonra paylaşmışızdır şifreleri.

Engin Gürses dedi ki...

yani orada önemli olan esas nokta şifre muhabbetlerinden senin söylediğin gibi çok çekmemiş olduğumuz ...

hafızamı zorluyorum acaba yanlış mı hatırlıyorum diye ama benim aklıma hiç bir olay gelmiyor ...

Engin Gürses dedi ki...

Biz ilk sene dalgasına takılıyorduk, kimsenin bir şikayeti mağdurluğu yoktur. Hem iş bu kadar ciddiye binmemişti ilk sene daha ilk defa kurulan bir şeydi. Lay lay lom takılıyorduk ...