Recent Posts

18 Mart 2010 Perşembe

Kural 11 ve Diyarbakır Maçı Sonucu


Yarın bu binada Türk futbolu için olduğu kadar Fantezi Futbol ve BFFK için de önemli bir toplantı düzenlenecek.

Diyarbakır'ın cezası kaç maç olacak? - SPORX
Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 87. dakikada sahaya taraftar girmesi ile tatil edilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor maçı ile ilgili verilecek cezaları bugün PFDK açıklayacak. Maçın sonucu ile ilgili kararı ise yarın olağanüstü toplanacak olan Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

18 Mart 2010 Perşembe


Bu sene, puanlamaya ait olan 1. Kural haricinde önceki senelerde hiç doğru dürüst okuma ihtiyacımızın olmadığı Lig TV Fantezi Futbol Kurallar sekmesini resmen hatmettik. Özellikle 11.Kural seneye damga vuran ve adını mıh gibi aklımızda tuttuğumuz kural oldu.

Kural 11 : Ertelenen veya yarıda kalan karşılaşmalar eğer ait olduğu hafta içinde sonuçlanmazsa değerlendirmeye alınmazlar.

Lig Tv salı günü puanlamayı İBB-Diyarbakır maçını dikkate almadan yayınladı. 87 dakika gol yemeyen defansları alanlar ahlar-vahlar etti haliyle. Şimdi şöyle bir durum var ortada. Kural yarıda kalan karşılaşmanın hafta içinde sonuçlanması halinde değerlendirilmeye alınacağını söylüyor. Dolayısıyla yarın güncellenme saatinin kapanmasına kadar bu maç Futbol Federasyonu tarafından sonuçlandırılırsa kural gereği puanlamaya dahil edilmesi gerekiyor.

Ama ne şekilde sonuçlanacağının da önemi büyük. 3-0 hükmen verilmesi durumunda futbolcu istatistikleri tutulmayacağı için mantık olarak puanlar verilemez. Zira en basitinden bu atılan 3 gol kimseye yazılmıyor. Ama maçı 87.dakikadaki skoru olan 1-0 olarak tescil ederlerse Lig Tv'nin 11.Kural uyarınca puanlamaları bu maçın istatistiklerine göre tekrar güncellemesi gerekiyor. Yani oynayan tüm oyunculara oynama puanlarının eklenmesinin haricinde gol yemeyen defansların puanlarının verilmesi, asist yapan Ali Güzeldal'ın ve golü atan Herve Tum'un da puanlarının eklenmesi gerekiyor.

Umarım Lig Tv eğer maç 1-0 tescil edilirse kendi yükümlülüğünü yerine getirir ve bizi yeni bir karar alma sürecine sürüklemez ...

1 yorum:

Tunç Bozacılar dedi ki...

Sana yeni bir anket yolu gözüktü koçero ...